Menü

Tízmilliószoros napok 2024-ben! Melyek ezek és mit jelentenek?

Aki hisz és követi az asztrológiát, annak érdekes lehet a következő információ, vagy talán már fejből tudja is azokat a dátumokat, amelyeket tízmilliószoros napoknak nevezünk, vajon melyek ezek a dátumok 2024-ben?

Mit jelent pontosan a tízmilliószoros nap?

Teremtő napokat, melyeken a jócselekedetek, pozitív gondolatok, szeretet ereje visszaszáll ránk – méghozzá tízmilliószoros erővel. A tízmilliószoros napok a tibetiek hite szerint szent ünnepek, ekkor minden gondolat, cselekedet, szándék tízmilliószoros erővel hat. Ilyenkor lehetőséget kapunk arra, hogy bevonzzuk a jót, és valódi esélyt adjunk az álmaink megvalósulásának.

Az első tízmilliószoros nap február 24-én, szombaton, a második tízmilliószoros nap május 23-án, csütörtökön, a harmadik tízmilliószoros nap július 9-én, kedden, a negyedik tízmilliószoros nap pedig október 23-án, szerdán lesz.

„Higgyetek magatokban és akkor a sors támogató energiáját élvezhetitek” - szól a tibeti mondás.

A tízmilliószoros napokon érdemes minden gondolatunkra fokozottan ügyelnünk, mert óriási teremtőerővel hatnak vissza ránk. Ilyenkor csak a pozitív gondolatokra koncentráljunk, illetve jót kívánjunk másoknak és a világnak. Ezeken a napokon minden teremtés tízmilliószoros erővel hat.

Ezeken a napokon csakis olyan dolgokkal érdemes foglalkoznunk, ami jólesik a lelkünknek, amit szívvel-lélekkel csinálunk!

Hogyan tudjuk legjobban kihasználni ezt a támogató napot?

Rögtön ébredés után kezdjük a gondolkodásunkat azzal, hogy elhisszük: ma jó napunk lesz! Álljunk boldogan a napindításhoz, kerüljünk el minden negatív gondolatot és a pesszimista, panaszkodó embereket! Lehetőleg mi se panaszkodjunk és ne kritizáljunk senkit, éppen ellenkezőleg: próbáljunk mindenkivel kedvesek lenni, mosolygósak, elismerőek.

Ne görcsöljünk, ne stresszeljünk, ezt ezen a napon különösen nem ajánlott tenni! A negatív gondolatokat azonnal hessegessük el magunktól, mert azt is be lehet vonzani a gondolkodásmódunkkal.

A tibeti gondolkodás nagy hangsúlyt fektet a hálaadásra. A legapróbb dolgokért is hálát éreznek, megköszönik és ezáltal további csodákat vonzanak be az életükbe.

Ha valamire már régóta vágyunk, akkor azt ezen a napon vegyük meg magunknak, jutalmazzuk meg vele magunkat és közben érezzük a szeretetet, hálát. Vásárláskor köszönjük meg, hogy megvehettük a vágyott holmit és kívánjuk, hogy a kiadott pénz megsokszorozva érkezzen vissza hozzánk.

Este lefekvés előtt ne térjünk nyugovóra anélkül, hogy számba vennénk mindazt a jót, ami aznap történt velünk. Legyünk elégedettek, dicsérjük meg magunkat az elvégzett feladatokért. Ha így végződik a napunk, akkor ez segíteni fog az önbecsülésünk megerősítésében.

Érdemes máris feljegyezni, ezeket a szent dátumokat, a legközelebbi tehát február 24, tessék erősen koncentrálni a jó dolgokra ekkor, be fogjuk vonzani. Sikeres, boldog teremtő napokat kívánok mindenkinek!

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.

A beszélgetés pozitív hatásai

Van, amikor egyáltalán nincs kedvünk beszélgetni senkivel, mert nagyon magunk alatt vagyunk. De még ilyenkor is hiányozhat az a biztató beszélgetés, ami kimozdít minket letargikus állapotunkból. A kommunikációnak hatalmas ereje van, hatalmas jelentősége van az életünkben. Talán voltál már úgy, hogy mindenkivel meg szeretted volna osztani az örömöd, világgá szeretted volna kiáltani, hogy milyen szép is az élet, milyen fantasztikus napod van. Ez az eset azt hiszem, hogy mindenkivel megtörtént már, szerencsére.