Menü

Új alkalmazás: iPatika

Új szolgáltatás indul iPatika néven, az alkalmazás segítségével mobileszközön is hozzáférhetővé válnak a magyarországi patikák elérhetőségei - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szombaton.

A szolgáltatás digitális térképen jeleníti meg valamennyi közforgalmú, fiók és intézeti gyógyszertárat, így a felhasználóhoz legközelebb eső patikát is. Emellett tájékoztatást ad a kiválasztott gyógyszertár nyitvatartási rendjéről és elérhetőségéről, így a felhasználó azonnal kapcsolatba léphet az alkalmazáson keresztül a választott gyógyszertárral.

Tartalmaz az alkalmazás egy beépített útvonaltervezőt is, ami jelentősen megkönnyíti a tájékozódást, a kiválasztott gyógyszertár elérését. További tartalmi és technikai részletekről az ipatika.com oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők a tárca közleménye szerint.

A szolgáltatást a minisztérium egészségügyért felelős államtitkárságának kezdeményezésére indítja a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet és a Magyar Gyógyszerészi Kamara.

Forrás: MTI
Fotó: sxc.hu

Alvásproblémák elleni gyógynövények

A felborult cirkadián ritmus hosszú távon nem csupán koncentrációzavarokhoz vezethet, de akár még a rákos daganatok növekedését is elősegítheti. Azt eddig is tudni lehetett, hogy a sok éjszakázással járó munkahelyek nagyon egészségtelenek, hiszen felborítják a biológiai órát, csökkentik a melatonin-termelés hatékonyságát, és az is köztudomású, hogy a hét közben kihagyott alvásidőt sajnos nem lehet hétvégénként bepótolni.

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.