Menü

Gyors reggeli

Manapság rohanó életet élünk, legtöbbünknek nincs ideje reggel megcsinálni a pirítóst, megsütni egy-két tojást, szalonnát vagy lerohanni a boltba egy kis croissantért és lekvárért.
Mégis, fontos a reggeli étkezés, ez nyújt energiát a nap elkezdéséhez. Mit együnk akkor, hogy Pocak is jól legyen és a munkába is beérjünk?

Az egyik lehető legjobb választás a reggeliző pelyhek. Lehet az akár gabonapehely, vagy müzli. Mindkettő tartalmazza a legfontosabb vitaminokat és ásványi anyagokat, müzliből még olyat is választhatunk, amiben hemzsegnek a szárított gyümölcsök. Tejjel vagy még jobb, joghurttal leöntve nem csak az ízlelőbimbóinknak, de az éhes gyomornak is felüdülést okoznak.

A bögre kávé előtt még megkoronázhatjuk reggelinket egy almával vagy banánnal, így biztosan nem maradunk éhesek, és nem csak átvészeljük az ebédig eltelő időt. Ne igyunk kávét éhgyomorra! A kávéban lévő csersavak kártékony hatással lehetnek ránk, és a kávé vízhajtó hatása sem tesz jót a gyomornak.

Írta: Horváth Barbara
Fotó: sxc.hu

Sok magnéziumot tartalmazó ételeink

Tudjuk, hogy magnézium nélkül nem tudunk élni, hiányát ételekkel is tudjuk pótolni. Nézzük, hogy mik ezek.

Színkavalkád a tányéron

Elsőre nem is gondolnánk, hogy a hozzávalók és az ételünk színei befolyásoló tényezők lehetnek abban, hogy mit fogyasztunk el szívesen, pedig ez pontosan így van. Minden főbb színhez tartozik egy étkezés szempontjából fontos jelentés.

A sok sófogyasztás következményei

A sófogyasztás mértéke valóban jelentős hatással van az egészségünkre, és érdemes komolyan venni a sóbevitel csökkentésére vonatkozó ajánlásokat. Az alábbiakban összefoglalom a túlzott sófogyasztás következményeit, valamint néhány javaslatot adok a sóbevitel csökkentésére.

Pizza kisokos: ismerd meg a pizzák különböző fajtáit

Élsz-halsz a pizzáért, legszívesebben minden nap rendelnél belőle? Úgy érezhetjük, hogy már minden példányt is kóstoltunk a világon, de legalább a városban, ahol élünk. Holott egyáltalán nem biztos, hogy így van. Az alábbi cikkben azt nézzük meg, hogy milyen típusai léteznek a különböző pizzatésztáknak szerte a világon.

Mivel helyettesítsük a cukrot?

A legtöbb fogyókúra és diéta ajánlja, hogy a lehető legkevesebb cukrot fogyasszuk, ha szeretnénk elérni a kívánt hatást. Milyen alternatívák vannak azonban arra, hogy élvezhessük az édes ízeket, de ne is legyen káros számunkra?