Gyors reggeli
- Dátum: 2013.01.03., 18:50
- Németh Attila
Manapság rohanó életet élünk, legtöbbünknek nincs ideje reggel megcsinálni a pirítóst, megsütni egy-két tojást, szalonnát vagy lerohanni a boltba egy kis croissantért és lekvárért.
Mégis, fontos a reggeli étkezés, ez nyújt energiát a nap elkezdéséhez. Mit együnk akkor, hogy Pocak is jól legyen és a munkába is beérjünk?
Az egyik lehető legjobb választás a reggeliző pelyhek. Lehet az akár gabonapehely, vagy müzli. Mindkettő tartalmazza a legfontosabb vitaminokat és ásványi anyagokat, müzliből még olyat is választhatunk, amiben hemzsegnek a szárított gyümölcsök. Tejjel vagy még jobb, joghurttal leöntve nem csak az ízlelőbimbóinknak, de az éhes gyomornak is felüdülést okoznak.
A bögre kávé előtt még megkoronázhatjuk reggelinket egy almával vagy banánnal, így biztosan nem maradunk éhesek, és nem csak átvészeljük az ebédig eltelő időt. Ne igyunk kávét éhgyomorra! A kávéban lévő csersavak kártékony hatással lehetnek ránk, és a kávé vízhajtó hatása sem tesz jót a gyomornak.
Írta: Horváth Barbara
Fotó: sxc.hu
A túlevés veszélyei mindennapjainkban

Sokan ismerjük azt az érzést, amikor egy hétvégi vacsora után alig tudunk felállni az asztaltól. Az alkalmi falánkság önmagában még nem jelent komoly problémát, de ha rendszeressé válik, az egészségünkre és az életminőségünkre nézve is súlyos következményekkel járhat. Ráadásul a modern világban a túlevés nem pusztán a test kérdése, hanem kulturális és pszichológiai jelenség is.
Ghí, a csodavaj

Hányféle vajat, zsiradékot ismersz? Vajon melyik a legegészségesebb? Hozok ehhez egy szuper alternatívát, a ghít.
Probiotikumok és probiotikus ételek

Megannyi oldalról halljuk, hogy mennyire fontos a probiotikumok, hogy jól érezzük magunkat, de vajon mik ezek és hogyan vigyük be a szervezetünkbe?
Gyümölcsök, amelyekről Európában alig hallunk

A trópusi finomságok felhozatala jóval gazdagabb annál, mint amit a hazai piacokon megszokhattunk. A mangó, a sárkánygyümölcs vagy a maracuja ugyan már széles körben ismert, de az esőerdők mélyén olyan különlegességek teremnek, amelyek Magyarországra szinte egyáltalán nem jutnak el. Ezek sokszor nemcsak ízükben, hanem kulturális jelentőségükben is egyediek.
Egy filléres csodaszer a konyhában – ez a szegfűszeg

Talán mindenki ismeri a szegfűszeget, főként a tél egyik illataként, pedig az apró kis fűszer egészségünk egyik őre lehet.