Csoki egy kicsit másképp
- Dátum: 2013.01.10., 15:19
- Németh Attila
Azt már régóta tudjuk, hogy a csokoládé jó hatással van szervezetünkre, hiszen boldogsághormont termel, a fekete csokoládé pedig az egészségre vonatkozóan vannak áldásos hatásai: lassítja az öregedést, növeli a stressztűrő képességet, erősíti a memóriát, szabályozza a koleszterint és kiváló orvosság a szív-és érrendszeri problémákra.
A csokit viszont bőrünk és hajunk egészsége érdekében is feláldozhatjuk. A kakaó antioxidáns tartalmú: flavonoid tartalma magas, segíti a sejtregenerációt. A csokoládés pakolás rendkívül látványosan javítja a bőr minőségét, revitalizál, aztivizálja a zsírbontást, hidratálja a bőrt és biztosítja az ásványi anyag utánpótlást.
A pakoláshoz keverjünk össze olvasztott étcsokoládét, lehetőleg 70-80%-osat egy kis tejszínnel és 1 evőkanál mézzel, majd vigyük fel a bőrre. Száradás után mossuk le.
Zsírosabb bőrűek számára: Egy felvert tojásfehérjébe rakjunk cukrozatlan kakaóport, majd adjunk hozzá egy pár csepp olívaolajt és egy kis mézet. Alaposan keverjük össze, hogy krém állagú legyen, kenjünk be az arcunkat és pihenjünk így 20 percet. A bőr ezután selymes tapintású, feszes és rugalmas lesz, narancsbőrre kifejezetten jó.
A csokis hajpakolásoknak nagyon sok jótékony hatása van. Növeli a haj fényét, javítja szerkezetét. Mély hidratálást biztosít, azonnal megerősíti a hajat, nem törik, és könnyebben kifésülhető lesz tőle.
Felolvasztunk 50 gramm 80-90%-os kakaótartalmú csokoládét, majd beleteszünk egy teáskanál olívaolajt. Mikor kicsit kihűlt, hozzáadunk 2 evőkanál mézet és fél csésze joghurtot. A hajtövekre ne kenjünk! Zuhanykendővel és törölközővel fedjük be hajunkat és 1 óra múlva mossuk le.
Fotó: sxc.hu
A túlevés veszélyei mindennapjainkban

Sokan ismerjük azt az érzést, amikor egy hétvégi vacsora után alig tudunk felállni az asztaltól. Az alkalmi falánkság önmagában még nem jelent komoly problémát, de ha rendszeressé válik, az egészségünkre és az életminőségünkre nézve is súlyos következményekkel járhat. Ráadásul a modern világban a túlevés nem pusztán a test kérdése, hanem kulturális és pszichológiai jelenség is.
Ghí, a csodavaj

Hányféle vajat, zsiradékot ismersz? Vajon melyik a legegészségesebb? Hozok ehhez egy szuper alternatívát, a ghít.
Probiotikumok és probiotikus ételek

Megannyi oldalról halljuk, hogy mennyire fontos a probiotikumok, hogy jól érezzük magunkat, de vajon mik ezek és hogyan vigyük be a szervezetünkbe?
Gyümölcsök, amelyekről Európában alig hallunk

A trópusi finomságok felhozatala jóval gazdagabb annál, mint amit a hazai piacokon megszokhattunk. A mangó, a sárkánygyümölcs vagy a maracuja ugyan már széles körben ismert, de az esőerdők mélyén olyan különlegességek teremnek, amelyek Magyarországra szinte egyáltalán nem jutnak el. Ezek sokszor nemcsak ízükben, hanem kulturális jelentőségükben is egyediek.
Egy filléres csodaszer a konyhában – ez a szegfűszeg

Talán mindenki ismeri a szegfűszeget, főként a tél egyik illataként, pedig az apró kis fűszer egészségünk egyik őre lehet.