Csoki egy kicsit másképp
- Dátum: 2013.01.10., 15:19
- Németh Attila
Azt már régóta tudjuk, hogy a csokoládé jó hatással van szervezetünkre, hiszen boldogsághormont termel, a fekete csokoládé pedig az egészségre vonatkozóan vannak áldásos hatásai: lassítja az öregedést, növeli a stressztűrő képességet, erősíti a memóriát, szabályozza a koleszterint és kiváló orvosság a szív-és érrendszeri problémákra.
A csokit viszont bőrünk és hajunk egészsége érdekében is feláldozhatjuk. A kakaó antioxidáns tartalmú: flavonoid tartalma magas, segíti a sejtregenerációt. A csokoládés pakolás rendkívül látványosan javítja a bőr minőségét, revitalizál, aztivizálja a zsírbontást, hidratálja a bőrt és biztosítja az ásványi anyag utánpótlást.
A pakoláshoz keverjünk össze olvasztott étcsokoládét, lehetőleg 70-80%-osat egy kis tejszínnel és 1 evőkanál mézzel, majd vigyük fel a bőrre. Száradás után mossuk le.
Zsírosabb bőrűek számára: Egy felvert tojásfehérjébe rakjunk cukrozatlan kakaóport, majd adjunk hozzá egy pár csepp olívaolajt és egy kis mézet. Alaposan keverjük össze, hogy krém állagú legyen, kenjünk be az arcunkat és pihenjünk így 20 percet. A bőr ezután selymes tapintású, feszes és rugalmas lesz, narancsbőrre kifejezetten jó.
A csokis hajpakolásoknak nagyon sok jótékony hatása van. Növeli a haj fényét, javítja szerkezetét. Mély hidratálást biztosít, azonnal megerősíti a hajat, nem törik, és könnyebben kifésülhető lesz tőle.
Felolvasztunk 50 gramm 80-90%-os kakaótartalmú csokoládét, majd beleteszünk egy teáskanál olívaolajt. Mikor kicsit kihűlt, hozzáadunk 2 evőkanál mézet és fél csésze joghurtot. A hajtövekre ne kenjünk! Zuhanykendővel és törölközővel fedjük be hajunkat és 1 óra múlva mossuk le.
Fotó: sxc.hu
Probiotikum, higiénia, és tudatosság a nyugodt utazásért

Napsütés, tengerpart, finom ételek – a nyaralás sokak számára a kikapcsolódás csúcspontja. Ám az élményt könnyen beárnyékolhatja egy kellemetlen gyomorrontás vagy hasmenés. Szerencsére némi tudatossággal megelőzhetjük, hogy a pihenés napjait a mosdóban töltsük.
Cseresznye szezon, használd ki!

Mindenki ismeri a cseresznyét, a gyerekek a fülükre akasztják, a felnőttek befőttet készítenek belőle. Érdemes sokat fogyasztani belőle, mert igencsak egészséges.
Hűsítő nyári koktélok

Hideg és ízletes smoothiek, könnyű turmixok, hűsítő limonádék, alkoholos és alkoholmentes koktélok – ezek kellenek nekünk nyáron a kánikulában!
Hónapos retek, a nyár egyik vitaminbombája

A hónapos retek nem csak télen hasznos növény, hanem tavasszal, vagy nyár elején már segíthetjük vele egészségünket megőrzését.
Fehérjehiány, te felismered?

Mindenhonnan azt halljuk, hogy mennyire fontos a fehérje a szervezetünk számára, de sokan nem is tudják, hogy mi az, vagy, hogy milyen tünetekkel jár a hiánya.