Menü

Izzadjunk bátran!

Az izzadás legfontosabb szerepe a fogyásban és a méregtelenítésben van, nélküle e folyamatok sokkal lassabbak.

Szervezetünk a méreganyagok egy részét a vesén keresztül kiválasztja, egy másik részét azonban raktározza olya módon, hogy zsírszövetekkel veszik körbe, hogy megvédje azok felszívódását. Ennek eredménye azonban az, hogy a szervezetünk – életvitelünktől függően – kisebb vagy nagyobb mennyiségben, de folyamatosan méreganyagokat tárol.

A méregtelenítés egyik legfontosabb formája az izzadás, melynek segítségével a méreganyagok egy része távozik a szervezetünkből. A káros anyagokat a nyirokrendszer választja ki, mely az izzadás hatására aktív működésbe lép.

Az izzadás során a méreganyagok mellett zsír is távozik a szervezetünkből, ami fogyáshoz vezet. Az izzadás beindításának legjobb módja a mozgás. Gyakorlatilag bármilyen mozgásforma képes beindítani az izzadást megfelelő intenzitás elérése mellett.

A másik hatékony módja az izzadás beindításának a szaunázás, mely a méregtelenítés mellett a vérkeringésünk javításában és az anyagcserénk felgyorsításában is segítséget nyújt. Egyik speciális formája az infraszauna, mely csökkenti az izomlázat és a reumatikus panaszokat, és segít stabilizálni a vérnyomásunkat.

A szaunázás nem helyettesíti a testmozgást, de az izzadás bármelyik formáját választjuk, ügyeljünk, hogy fogyasszunk megfelelő mennyiségű vizet és folyadékot, ami testsúlytól függően akár 3-5 liter is lehet. A folyadék fogyasztásának nemcsak a pótlásban van szerepe, hanem a méregtelenítés fokozásában is.

Fotó: beautytipshub.com

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Prebiotikum, probiotikum, szimbiotikum

A Prebiotikum és a probiotikum között csupán egyetlen betű a különbség, de ennek ellenére merőben eltérő funkciókat töltenek be az emberi szervezetben. Nézzük melyek ezek!

Pollenallergia gyerekkorban: asztmát is okozhat

A gyermekeket érintő, gyermekkorban jellemző allergiás betegségek között vannak olyanok, amik csak kiskorban jelentkeznek, míg mások felnőve is megmaradnak. Hazánkban a gyermekkori allergia előfordulási gyakorisága kb. 6-7%.

Hogyan hat a nikotin a szervezetünkre?

A cigaretta elszívása során belélegzett füst 90%-a a tüdőbe jut, innen a vérbe kerül és 8 másodperc múlva eléri az agyat; olyan gyorsan, mint egy vénás injekció.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.