Menü

Télen is lehet meleg az otthonunk

Télen az éjszakák hosszabbak, a nappalok rövidebbek, de néhány apró változtatással feldobhatjuk a hangulatunkat. Vörös vagy fehér?

A sötétebb napok nem szabad, hogy magukkal ragadják a kedvünket, melegséget, vidámságot kell engedni otthonunkba. Egy bögre tea vagy forralt bor iszogatása mellett megcsodálhatjuk átvarázsolt szobánk hangulatát, mely csak néhány apró átalakításon múlik. Vannak, akik a meleg színeket választják, de a tél színének, a fehérnek a becsempészése is jó választás lehet.

Ha van a házban kandalló, könnyű melegséget és meghitt hangulatot varázsolnunk, de a lakásunkban is gyújthatunk gyertyát, melynek fényével és melegével be tudjuk csempészni a tűz fényét az otthonunkba. Ha a gyertyák mellett illóolajokat is használunk, vagy néhány friss fenyőágat elhelyezünk, a finom illatokkal tovább melegíthetjük a hangulatot.

Egy jól megválasztott ágytakaró vagy függöny is sokat segíthet. Válasszunk meleg színt, a vörös valamelyik árnyalatát vagy csokoládé barnát, de egy sötétzöld is jó választás lehet, vagy valamelyik klasszikus nemesfém, az arany, a bronz vagy a réz színeit is választhatjuk. Feldobják a szobát a színes növények, klasszikus példa a mikulásvirág, mely kitartóan virágzik, és jó kedvre derít minket.

A téli gyümölcsök (narancs, mandarin, banán, stb.) elhelyezése az asztalon is sokat dob a szobán, száríthatunk gyümölcsöt a radiátoron, vagy süthetünk fahéjas süteményt is.

Sokan a meleg színek helyett épp az ellenkezőjét választják: a telet, vagyis a fehéret csempészik be az otthonukba. Az egyik legfőbb előnye a fehérnek, hogy világosabb lesz a szobánkban és tágul a tér is. Az üveg tovább javítja a fehér hatását, hiszen még inkább visszatükröződik a fény, legyen az tükör, csillár, üveg ajtó, üveglapos asztal, polc vagy egész egyszerűen üvegtárgyak vagy poharak.

Fehér szőnyegek, ágytakarók, párnák, függönyök is könnyedén csempészik be a tél színét az otthonunkba, mely jól megválasztott megoldásokkal nem ridegséget, hideget sugároznak, hanem eleganciát, modernitást, sőt, még akár romantikát is. A fehér szín ráadásul időtálló, frissességet és világosságot varázsol a nyárhoz képest sötétebb hétköznapokba.

Fotó: sxc.hu

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.