Menü

Mágnessel az egészségért

Az már régóta köztudott, hogy a mágnes jótékony hatással bír szervezetünk működésére. A mágnesterápia, a mágneses ékszerek hatásai a természetgyógyászok tapasztalatai alapján kiváló:

- stressz és migrénes fejfájás ellen
A mágnes csökkenti a stresszt és enyhíti a kellemetlen migrénes eredetű fejfájást.

- fájdalomcsillapító
Tapasztalatok alapján az egyik legkiválóbb fájdalomcsillapító, nem véletlenül használják sportolók is a mágneses, ízületekre helyezhető csukló-, könyök-, boka-, és térdszorítókat.

- érelmeszesedés ellen
Orosz kutatók szerint a mágnesek jó hatással vannak az érelmeszesedésre. Egy 1989-ben végzett kísérletben a gerincsérüléses betegeket naponta 2-3 alkalommal 1-1 órán keresztül kezeltek 300-700 gauss erősségű statikus mágnessel. A kontrollcsoport tagjaival összevetve állapotukat, egyértelmű javulást tapasztaltak náluk.

- bőrbetegségek ellen
A bőrbetegségek egy része is gyógyítható mágneses térerő alkalmazásával, mivel az oxigéndúsabb vér és a jobb véráramlás hozzájárul az anyagcsere-folyamatok normalizálódásához. Ez nem csak a kiütéseken segíthet, hanem hozzájárulhat a gyorsabb sebgyógyuláshoz is. Az ekcéma, a bőrviszketés szintén jól kezelhető a mágnes hatásával

- reumatikus panaszok ellen
A nyirkos, hideg idő beköszöntével felerősödnek a reumatikus fájdalmak. A reumát általában az idősebb korosztály betegségeként tartják számon, sokszor azonban a fiatalabbakat sem kíméli. A britek már 10 évvel ezelőtt végeztek egy tanulmányt, amelyben megállapították, hogy statikus mágneses mező alkalmazása nemcsak a betegek klinikai állapotán javított, hanem mérésekkel is bizonyították, hogy a mágnes hatására enyhülnek az ízületi fájdalmak.

- testsúlycsökkentés-fogyasztás
Kínai természetgyógyászok szerint a mágneses gyűrűk viselése csökkenti a zsírlerakodásokat a különböző testrészeken. Az akkupunktúrás pontok az ujjainkon kapcsolatban vannak a leginkább hízásra hajlamos testrészeinkkel. Ezeknek a pontoknak a stimulálása felgyorsítja az emésztést és ez által szervezetünk gyorsabban és nagyobb hatékonysággal dolgozza fel a táplálékot. A zsírsavak ahelyett, hogy lerakódnának, könnyedén távoznak a szervezetből.

Fotó: sxc.hu

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Prebiotikum, probiotikum, szimbiotikum

A Prebiotikum és a probiotikum között csupán egyetlen betű a különbség, de ennek ellenére merőben eltérő funkciókat töltenek be az emberi szervezetben. Nézzük melyek ezek!

Pollenallergia gyerekkorban: asztmát is okozhat

A gyermekeket érintő, gyermekkorban jellemző allergiás betegségek között vannak olyanok, amik csak kiskorban jelentkeznek, míg mások felnőve is megmaradnak. Hazánkban a gyermekkori allergia előfordulási gyakorisága kb. 6-7%.

Hogyan hat a nikotin a szervezetünkre?

A cigaretta elszívása során belélegzett füst 90%-a a tüdőbe jut, innen a vérbe kerül és 8 másodperc múlva eléri az agyat; olyan gyorsan, mint egy vénás injekció.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.