Menü

Organikus gyerekruhák

  • Dátum: 2013.01.27., 20:45

A természet és az egészségünk védelmének érdekében egyre többen keresik az üzletek a polcain az úgynevezett organikus ruhákat. A babák, gyerekek bőre különösen érzékeny, ezért nekik különösen ajánlottak ezek a környezetbarát termékek.

Szilvási Kata, baba és gyereköltöztetési tanácsadó elmondta, az úgynevezett organikus ruhaneműk száz százalékban bio farmokon termesztett leginkább gyapot, bambusz vagy kender illetve biogazdálkodásokban tenyésztett állatok szőrének felhasználásával – juh, kecske, selyemhernyó - készülnek.

- A ruhák készítésénél felhasznált festékek és egyéb alapanyagok nem tartalmaznak formaldehidet és egyéb nehézfémeket. Az organikus ruhák azo-festék, illetve optikai fehérítőszer mentesek. Fontos tudni, hogy a festést nem mérgező anyaggal végzik, ezért ezek a termékek ökológiailag is biztonságos viseletet nyújtanak - hangsúlyozta a szakember.

Szilvási Kata elmagyarázta, az organikus ruhák végső kezelése egy tisztán mechanikai-termikus módszer alkalmazásával történik, vegyszerek hozzáadása nélkül és a gyárakban szigorúan ellenőrzik a gyártási folyamatok környezetvédelmi biztonságosságát. A beszállítókat folyamatosan kontrollálják, hogy a fonalak és más alapanyagok minősége mindig biztosított legyen. A minőség-ellenőrzés a helyszínen történik, együttműködésben az üzemekkel, és szigorú eljárások követik, míg az áru megérkezik az üzeletekbe.

- Tapintásra az érezhető, hogy sokkal puhábbak a hagyományos 100%-os pamut ruháknál és magának a textilnek tipikus, “természetes illata” van – nyilván a festésnek és a végső kezelésnek köszönhetően -, amit még nem éreztem más textileknél. Ezek a ruhák sokkal strapabíróbbak, forma- és színtartóbbak, sokkal jobb a nedvszívóképességük a hagyományos, száz százalék pamutból készültekhez képest. Érdemes kipróbálni egy-két alap ruhadarabnál a különbséget - osztotta meg tapasztalatait a szakértő.

Az egyik legnagyobb organikus ruhákat forgalmazó cég, a Molly’s pedig például a természet védelme érdekében az organikus női fehérneműket, a finom harisnya-kötöttárukat és zoknikat dekoratív csomagolásba bújtatják, amely hajtogatott, mérgező anyagoktól mentes, környezetbarát kartonpapír. A felsőruhákat és gyermek alsóneműket műanyag zacskókban kaphatóak, ezek tiszta, újrahasznosítható polietilénből, környezetbarát tájékoztató címkével ellátottak. Az általuk forgalmazott ruhákat független ellenőrző szervezetek minősítik, mint a SKAL, a Demeter, az IVN, a bioRE.

Fotó: sxc.hu

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.