Menü

Visszatérnek a 60-as, 70-es évekhez

  • Dátum: 2013.02.06., 22:46

Visszatért a bokacsizma, és ismét hódítanak a Hamupipőke topánok. Februári cipő, csizma- és táskamustra.

Ami a cipőket illeti, Sellei Gabi, állandó szakértőnk, divattervező elmondta, háttérbe szorul az úgynevezett vintage stílus (viseletes), amely sokkal elegánsabb összképet mutat: különösen a fekete cipők esetében a bőr fényesre vált. A feketét sokszor arannyal kombinálják, de utóbbi előfordulhat a talp díszítéseként, fűzésként, vagy cipzár formájában.

Ismét feltűntek a vékony pántokkal díszített, visszafogott színű, hegyes orrú Hamipipőke-topánok.

- Az idei divat szerint hangsúlyos szerephez jut a lábbelik orra, amelyen gyakran feltűnő díszítés található., vagy olyan orrmegoldásokkal találkozunk, hogy fémmel vonják be a cipők elejét. A csizmák magas szárúak, teljesen egyenes fazonúak, visszatérnek a 60-as években használt vastag sarkak - magyarázta a szakértő.

Az idén az éksarkak is igen változatos képet mutatnak, gyakran túlzások, stílus törések fedezhetők fel rajtuk.

Visszatért a bokacsizma, ami anyagában rendkívül változatos, színeiben pedig a 70-es éveket idézi.

Szerephez jutnak a fémes felületek, de nemcsak az elegáns fazonú, hanem a sportos cipőkön is. Kényelmes és rugalmas betétek díszítik a bebújos, lapos talpú cipőket, melyek kerek, vagy hegyes orral is készülhetnek.

Ami a táskákat illeti a legtöbb fazon egyenes és szögletes, letisztult, finom részletekkel. A bőr hol hüllőmintával, hol fényes cipzárral látható. Az örökzöldnek számító darabok rövid fogantyúval, áthajló pánttal készülnek.

Bizonyos táskák a némafilmsztárok világát (a 20-as éveket) idézik. Ezen modellek aranyozott részletekkel, régimódi zárakkal készülnek.

A natúr szín utat tört magának: néha közelít a középbarna, illetve a konyak árnyalatokhoz.
Tartja magát a bevásárlótáska fazon is, amely hosszúkás, zár nélküli és béleletlen kivitelben is kapható.

Jó szolgálatot tesznek a hétköznapokon a vállon átvethető táskák, amik épp akkorák, hogy a legfontosabb személyes dolgaink elférjenek bennük. A 70-es éveket idéző darabok kidolgozottsága és színe hasonló az akkori tapéták mintájához.

Hódít az iskolatáska fazon is - ezek igen magas és széles darabok.
Jellemző még, hogy rövid fogantyút kaptak a nagyméretű táskák.

Sellei Gabi azt tanácsolta, a magasságunkhoz válasszunk megfelelő táskaméretet. Az alacsony nők kerüljék a nagyobb darabokat, míg a magas hölgyek a kisebb fazonúakat.

Fotó: mytheresa.com

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.