Menü

A boldogság ünnepe

  • Dátum: 2013.03.20., 11:22

A boldogságot sokféle képen lehet értelmezni, mégis mindenki tudja miről beszélünk. Mindenkinek más a boldogság, abban viszont egyetérthetünk, hogy nagyon jó megélni.

Az ENSZ ezért határozott úgy még 2012-ben, hogy március 20-a legyen a boldogság világnapja. Idén ünnepeljük először, hát boldog boldogság-napot mindenkinek.

Legyünk akárhány évesek, akármilyen neműek, vallásúak, származásúak, az örömöt, boldogságot szívesen éljük meg, még ha mást is definiálunk alatta. Egy egyetemistának boldogság lehet, ha megvan a vizsga, egy anyának, ha gyermeke felül, egy nagymamának az unoka híre. Egy Forma-1-es pilótának, hogy az autó jól működik, egy kézilabdásnak, hogy felépült a sérülésből és újra játszhat, egy szurkolónak, hogy nyer a csapata.
Más-más szituáció, mégis az érzés ugyanaz, bárhol is járjunk a világban. Kínában egy gyermek ugyanúgy örül egy csokinak, mint Amerikában, kivéve, ha nem szereti, de valljuk be, ez elég kevés gyereknél fordul elő.

A lényeg, bárhol is legyünk, legyünk nem csak ma, de ma kifejezetten boldogok, akár a napsütés miatt, akár azért, mert szerda van és nem sokára itt a pihentető hétvége.

Fotó:
sxc.hu

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.