Már nálunk is hódit
- Dátum: 2013.03.24., 15:02
Taiwantól New Yorkig, Münchentől Tokióig világszerte népszerű a bubble tea. Taiwanról származik, ahol a nyolcvanas évek óta kedvelik a tápiókagyöngyökkel,
gyümölcslével illetve tejjel ízesített teákat.
A tea sikere elsősorban abban rejlik, hogy
teljesen személyre szabható: a hatalmas választékból a vásárló választja ki a méretet (S, M, L), a tea típusát (fekete, zöld, jázmin), az ízesítést(karamelltől a kiwiig, a mézeskalácstól a levenduláig, az epertől az ibolyáig) és az úgynevezett toppingot, ami a hagyományos tápiókagyöngytől a gyümölcslével töltött zselatingolyókon át
a gyümölcszselékig terjed*.
A variációk száma ezáltal szinte végtelen, így a vásárló akár minden
nap más ízű teát vihet magával a fóliával lezárt pohárban.
*A tápiókagyöngy a manióka gyökeréből készül, magas keményítőtartalmú, könnyen ízesíthető és színezhető. A teák, tápiókagyöngyök, zselatingolyók és gyümölcszselék mindegyike az EU szabványainak megfelelő, káros anyagoktól mentes, és a legmagasabb, Németországban kiállított biztonsági tanúsítványokkal rendelkezik.
A túlevés veszélyei mindennapjainkban

Sokan ismerjük azt az érzést, amikor egy hétvégi vacsora után alig tudunk felállni az asztaltól. Az alkalmi falánkság önmagában még nem jelent komoly problémát, de ha rendszeressé válik, az egészségünkre és az életminőségünkre nézve is súlyos következményekkel járhat. Ráadásul a modern világban a túlevés nem pusztán a test kérdése, hanem kulturális és pszichológiai jelenség is.
Ghí, a csodavaj

Hányféle vajat, zsiradékot ismersz? Vajon melyik a legegészségesebb? Hozok ehhez egy szuper alternatívát, a ghít.
Probiotikumok és probiotikus ételek

Megannyi oldalról halljuk, hogy mennyire fontos a probiotikumok, hogy jól érezzük magunkat, de vajon mik ezek és hogyan vigyük be a szervezetünkbe?
Gyümölcsök, amelyekről Európában alig hallunk

A trópusi finomságok felhozatala jóval gazdagabb annál, mint amit a hazai piacokon megszokhattunk. A mangó, a sárkánygyümölcs vagy a maracuja ugyan már széles körben ismert, de az esőerdők mélyén olyan különlegességek teremnek, amelyek Magyarországra szinte egyáltalán nem jutnak el. Ezek sokszor nemcsak ízükben, hanem kulturális jelentőségükben is egyediek.
Egy filléres csodaszer a konyhában – ez a szegfűszeg

Talán mindenki ismeri a szegfűszeget, főként a tél egyik illataként, pedig az apró kis fűszer egészségünk egyik őre lehet.