Menü

Már nálunk is hódit

  • Dátum: 2013.03.24., 15:02

Taiwantól New Yorkig, Münchentől Tokióig világszerte népszerű a bubble tea. Taiwanról származik, ahol a nyolcvanas évek óta kedvelik a tápiókagyöngyökkel,
gyümölcslével illetve tejjel ízesített teákat. 

A tea sikere elsősorban abban rejlik, hogy
teljesen személyre szabható: a  hatalmas választékból a vásárló választja ki a méretet (S, M, L), a tea típusát (fekete, zöld, jázmin), az ízesítést(karamelltől a kiwiig, a mézeskalácstól a levenduláig, az epertől az ibolyáig) és az úgynevezett toppingot, ami a hagyományos tápiókagyöngytől a gyümölcslével töltött zselatingolyókon át
a gyümölcszselékig terjed*.

A variációk száma ezáltal szinte végtelen, így a vásárló akár minden
nap más ízű teát vihet magával a fóliával lezárt pohárban.

*A tápiókagyöngy a manióka gyökeréből készül, magas keményítőtartalmú, könnyen ízesíthető és színezhető. A teák, tápiókagyöngyök, zselatingolyók és gyümölcszselék mindegyike az EU szabványainak megfelelő, káros anyagoktól mentes, és a legmagasabb, Németországban kiállított biztonsági tanúsítványokkal rendelkezik.

Prebiotikum, probiotikum, szimbiotikum

A Prebiotikum és a probiotikum között csupán egyetlen betű a különbség, de ennek ellenére merőben eltérő funkciókat töltenek be az emberi szervezetben. Nézzük melyek ezek!

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.

Mire jó az articsóka?

A mediterrán konyha népszerű zöldsége, érdemes jobban megbarátkoznunk vele. Amíg meleg van, a könnyebb ételeket részesítjük előnyben, nemcsak a bikinihez formált alak megőrzése érdekében, hanem alapvetően kevésbé kívánjuk a nehéz, zsíros ételeket. Aki nem akarja terhelni emésztőrendszerét, azoknak feltárjuk a könnyed emésztés titkát, amelyet az articsóka hatóanyaga rejt.

Természetes tápanyag a gondtalan emésztésért

Az emésztőenzimek feladata, hogy a bejuttatott táplálékot feldolgozzák, alkotórészeire bontsák. Az amiláz nevű, szénhidrátbontó enzimnek köszönhetően az emésztés már a szájban elkezdődik, a hasnyálmirigy, a máj és a bélfalból elválasztódó emésztőenzim pedig a fehérjék és a zsírok bontásában segít. Ha ezekből az enzimekből nincs elég, akkor az emésztés folyamata nem megy végbe zavartalanul.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.