Menü

Csoki nyuszi húsvétra- Mi alapján válasszunk?

  • Dátum: 2013.03.29., 20:51

Nemsokára itt a húsvét, a boltokban pedig már hetek óta tart a csoki nyuszik inváziója, a választék végtelen, különböző méretben, árban és minőségben kínálják számunkra az ünnepi édességeket. Hogyan válasszunk megfelelő csoki nyuszit gyerekeink számára?

Nem kell bonyolult dologra gondolni, mi összeszedtünk pár szempontot, amelyet fogyasztóvédelmi szakemberek is figyelmünkbe ajánlanak, annak érdekében, hogy a jó minőség érvényesüljön.

Minden csoki nyuszi vagy tojás terméken fel van tüntetve, hogy miből készült. Az étcsokoládés, vagy tejcsokoládés készítmények többnyire finomak és jó minőségűk. De nagyon sok az étbevonós és tejbevonós termék is, ezek általában nagyobbak és olcsóbbak, viszont egészségtelenebbek, valamint ízük sem jó. Az étbevonós, tejbevonós csokikban keményített növényi zsírok vannak, amelyek nem túl egészségesek szervezetünk számára.

A sütőipari termékeknél is egyre nagyobb hangsúlyt kap, hogy milyen minőségű margarint használnak fel készítésükkor. Ez azért fontos szempont, mert a rossz minőségű margarinok telítetett zsírokban gazdagok, vagyis egészségtelenek, mivel növelik a koleszterin szintet. Az Országos Táplálkozástudományi Intézet honlapján sokféle élelmiszerekkel kapcsolatos ajánlásokat olvashatunk, valamint közzétettek egy olyan listát is, amely alapján informálódhatunk a különböző cégek termékeiről, például transzzsírtartalmuk szempontjából.

Visszatérve a húsvéti nyuszikra, érdemes odafigyelni a minőségre, hiszen többnyire gyerekeknek szánjuk, és nagy különbségek lehetnek a termékek között. Ahogy említettük az étbevonós, vagy tejbevonós csokik olcsóbbak, de egészségtelenebbek és ízük sem olyan jó. Mivel a tejcsokoládés és étcsokoládés nyuszik tartalmaznak kakaóvajat, ízük felismerhetően jobb, ráadásul a kakaóvaj tulajdonsága miatt testhőmérsékleten olvad, ami utánozhatatlan krémességet kölcsönöz a csokinak, és még illata is egészen más, mint a bevonós termékeké.

Fotó: sxc.hu

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.