Menü

Tavaszi bőrmegújítás

  • Dátum: 2013.04.03., 12:00

Bár eddig a napsugarak még nem mutatták meg igazán, hogy bőrünk elfáradt, fakóvá vált, a fürdőszobai tükör előtt már magunk is láthatjuk, itt külső segítségre van szükség.

Csomai Lászlóné Rozál mester kozmetikus ezért azt tanácsolja, hogy a megvastagodott, élettelenné vált bőrt újítsuk meg. Elsőként le kell koptatni ezt a bőrt, amit a szakember mechanikus úton, enzimes felpuhítással, illetve gépi csiszolással is végezhet. Azt, hogy melyik módszert választják, a bőr típusa is meghatározza, hiszen egy vékonyabb, hajszálerekkel átszőtt bőr kíméletesebb bánásmódot kíván.

Az elhalt bőr eltávolítását az alapos arctisztítás követi, azaz a pattanások, mitesszerek eltüntetése. A jótékony masszázzsal tápláló anyagokat is juttat a kozmetikus a bőrbe, ami utána bőrmegújító, illetve ránctalanító pakolással segíti szebbé tenni az  arcot,dekoltázst. Ilyenkor tavasszal mindenképpen ajánlott három hetente masszázst, illetve ultrahangos kezelést igénybe venni, hogy az arcbőr frissebbé váljon.

A mester kozmetikus szerint egyébként a heti rendszeres szaunázás segíti a test és az arcbőr megújulását is.

Fotó:
sxc.hu

Kapcsolódó cikkünk:
Csak természetesen

Milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

A piócás kezelés köztudottan egy ősi természetes gyógymód, több ezer éve használják a gyógyításban. Hatékonyságát eredmények bizonyítják. Vajon milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

Az elektromos cigi káros hatásai

Az elektromos cigaretta egyszeri használata is ártalmas és bajt okozhat, ennek ellenére nagyon népszerű: több millió ember érintett. Akik ezt az eszközt használják, vagy csak kipróbálták, azoknál egy nagyon veszélyes betegség kockázata nő meg. Az elektromos cigi káros hatásait vizsgáljuk.

Ösztrogén dominancia a változókori panaszok hátterében

Nők sokasága szenved a menstruációt megelőző panaszoktól, amiket premenstruációs szindrómának nevezünk, viszont kevesen gondolnak hormonháztartásuk más jellegű felborulására, amit az ösztrogén dominancia okozhat.

A homályos látás gyakori okai

Homályos látás esetén a látott dolgok nem tűnnek tisztának. Egyszerre tapasztalhatja mindkét szemen vagy csak az egyiken, attól függően, hogy mitől alakult ki. Előfordulhat, hogy minden, amit lát, homályos lesz, míg néha csak a látómező egy része tompa. A tünet fennállása esetén hunyorítással válhatnak élesebbé a dolgok.

A fènyérzèkeny szem okai

A fényérzékeny szem, az idegek ingerlése maga a látás jelensége – de ha az bizonyos fényérzékenysèg pontosabban hasító fájdalmat jelent, akkor már baj van. Nem tekinthető jó jelnek, ha valaki legszívesebben egész nyáron az árnyékba húzódna. Ki kell deríteni , hogy mi húzódik. háttérben!