Menü

Gyógynövénnyel és hővel

  • Dátum: 2013.04.09., 23:56

Korponay Ferenc alternatív népi gyógyító rendszeresen alkalmazza a moxa kezelést különböző  problémák enyhítésére.

A moxaterápia lényege, hogy az akupunktúrás pontok fölött gyógynövénygolyót, vagy rudat éget a gyógyító. Az égő moxa nem érintkezik a bőrrel, csupán a hő hatol be az adott ponton a testbe.

Mi a moxa? Jól, és sokáig parázsló gyógynövény szárítmány, melynek alapja a feketeürömfű A moxa szó maga „égő fű”-vet jelent. A ürömfű égetése során keletkező nagy meleg ( keserű, savas és meleg, vagyis tiszta Yang ) energia, mely a test belső folyamataiban akadályelhárító szerepet tölt be. A moxálás lényegében egy energetikai kiegyensúlyozó folyamat. Biztosítja a lehetőséget a belső energia növelésére, ezáltal betegségmegelőzésre, illetve krónikus, elhúzódó, mélyen beivódó betegségekre jelent gyógyírt.

A moxa kezelés révén a meleg ellazítja a görcsös izmokat, oldja a fejet sokszor abroncsként szorító fájdalmat (fejfájás).

Alkalmas a merev, nehezen mozgó izületek, izmok, kéz, láb, nyak, váll – hideg okozta blokkolt állapotainak megszüntetésére is .  Segíti a véráram frissülését, a pangó salakanyag kiürülését, így renyhe bélmozgás esetén – ami rendszeres tornával és egészséges táplálkozással teljesen elkerülhető – hatással van a feldolgozásra már alkalmatlan „anyag” távozására. Érdemes igénybe venni  minden megfázásból eredő betegség esetén, mert nagyon hatásos. Nagyon jótékony hatású hideg kéz, hideg láb esetén. Felmelegíti, és hosszú távon javítja a keringést. Hatásos ez a kezelés vissza-visszatérő fülcsengés esetén, melyet a stressz súlyosbít. A menstruációs gondok egy részénél, impotenciánál valamint vese- és hólyagproblémák esetében is jótékony hatású. Krónikus asztma és légúti allergia esetén is be kell vetni, mert jelentős javulás érhető el általa. Korponay Ferencnek elmulasztotta allergiáját is, igaz ehhez többszörös kezelés kellett

Mint minden –nem gyógyszeres kezelésnél- figyelembe kell venni, hogy hatását lassabban fejti ki, viszont semmilyen mellékhatása nincs.

Fotó: sxc.hu

Mi az a balneoterápia, és mire használják?

A furcsa hangzású kifejezésnek az első asszociációnkkal ellentétben semmi köze a bálnákhoz, vagy krémekhez, noha mindkettő kétségkívül kapcsolatos a vízzel. A balneoterápia azon fizioterápiás módszerek összefoglaló neve, melyek a gyógyvizek gyógyító hatását használják fel a kezelések során, kombinálva más módszerekkel, mint például az iszapterápia. Ezen terület leginkább az alternatív gyógyászat egy részét képezi, és rengeteg pozitív hatása van, viszont tudományosan kevésbé elfogadott terület. Az alábbi cikkben ezen módszert ismerhetjük meg részletesebben.

Milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

A piócás kezelés köztudottan egy ősi természetes gyógymód, több ezer éve használják a gyógyításban. Hatékonyságát eredmények bizonyítják. Vajon milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

Az elektromos cigi káros hatásai

Az elektromos cigaretta egyszeri használata is ártalmas és bajt okozhat, ennek ellenére nagyon népszerű: több millió ember érintett. Akik ezt az eszközt használják, vagy csak kipróbálták, azoknál egy nagyon veszélyes betegség kockázata nő meg. Az elektromos cigi káros hatásait vizsgáljuk.

Ösztrogén dominancia a változókori panaszok hátterében

Nők sokasága szenved a menstruációt megelőző panaszoktól, amiket premenstruációs szindrómának nevezünk, viszont kevesen gondolnak hormonháztartásuk más jellegű felborulására, amit az ösztrogén dominancia okozhat.

A homályos látás gyakori okai

Homályos látás esetén a látott dolgok nem tűnnek tisztának. Egyszerre tapasztalhatja mindkét szemen vagy csak az egyiken, attól függően, hogy mitől alakult ki. Előfordulhat, hogy minden, amit lát, homályos lesz, míg néha csak a látómező egy része tompa. A tünet fennállása esetén hunyorítással válhatnak élesebbé a dolgok.