Menü

Fogyás és éberség zöld kávéval

  • Dátum: 2013.05.26., 23:39

A zöld kávébab kivonat a legújabb hit az elhízás elleni harcban. A kivonatot az Arabica kávécserjék még éretlen szemeiből állítják elő.

Ez a kivonat segíti a fogyást, miközben antioxidánsokkal látja el a szervezetet. Olyan összetevőket tartalmaz, amik gyorsítják az anyagcserét. Az anyagcsere egy nagyon fontos folyamat, ami segít a testet fittnek és vitálisnak tartani, gyorsításával folyamatosan égetjük a kalóriákat, tehát fogyunk. A tiszta zöld kávébab kivonattal ez a folyamat jelentős mértékben növekszik.

A vérnyomás mellett a koleszterinszint normális mértéken tartása is nagyon fontos a szervezet számára. Erre nincs is jobb mód, mint a zöld kávé fogyasztása, mivel ez a kivonat képes a vérnyomást olyan szintre csökkenteni, ami már biztonságos. A koleszterinszintet is normalizálja. Vagyis, hogy csökkentsük a szív- és érrendszeri problémák kockázatát, a zöld kávé kivonat lehet a leghatékonyabb kiegészítő.

A zöld kávé fogyasztása során az éberség és a koncentráció is javítható. Miközben fokozza az ébrenlétet, a növeli a memóriát is. Vagyis gyorsabban eszünkbe fognak jutni bizonyos dolgok, miközben frissebben is fogunk ébredni. Ez igen nagy előnyt jelent azoknak, akiknek a tanulási képességeit kell fokozniuk.

Fotó: sxc.hu

A túlevés veszélyei mindennapjainkban

Sokan ismerjük azt az érzést, amikor egy hétvégi vacsora után alig tudunk felállni az asztaltól. Az alkalmi falánkság önmagában még nem jelent komoly problémát, de ha rendszeressé válik, az egészségünkre és az életminőségünkre nézve is súlyos következményekkel járhat. Ráadásul a modern világban a túlevés nem pusztán a test kérdése, hanem kulturális és pszichológiai jelenség is.

Ghí, a csodavaj

Hányféle vajat, zsiradékot ismersz? Vajon melyik a legegészségesebb? Hozok ehhez egy szuper alternatívát, a ghít.

Probiotikumok és probiotikus ételek

Megannyi oldalról halljuk, hogy mennyire fontos a probiotikumok, hogy jól érezzük magunkat, de vajon mik ezek és hogyan vigyük be a szervezetünkbe?

Gyümölcsök, amelyekről Európában alig hallunk

A trópusi finomságok felhozatala jóval gazdagabb annál, mint amit a hazai piacokon megszokhattunk. A mangó, a sárkánygyümölcs vagy a maracuja ugyan már széles körben ismert, de az esőerdők mélyén olyan különlegességek teremnek, amelyek Magyarországra szinte egyáltalán nem jutnak el. Ezek sokszor nemcsak ízükben, hanem kulturális jelentőségükben is egyediek.

Egy filléres csodaszer a konyhában – ez a szegfűszeg

Talán mindenki ismeri a szegfűszeget, főként a tél egyik illataként, pedig az apró kis fűszer egészségünk egyik őre lehet.