Fogyás és éberség zöld kávéval
- Dátum: 2013.05.26., 23:39
A zöld kávébab kivonat a legújabb hit az elhízás elleni harcban. A kivonatot az Arabica kávécserjék még éretlen szemeiből állítják elő.
Ez a kivonat segíti a fogyást, miközben antioxidánsokkal látja el a szervezetet. Olyan összetevőket tartalmaz, amik gyorsítják az anyagcserét. Az anyagcsere egy nagyon fontos folyamat, ami segít a testet fittnek és vitálisnak tartani, gyorsításával folyamatosan égetjük a kalóriákat, tehát fogyunk. A tiszta zöld kávébab kivonattal ez a folyamat jelentős mértékben növekszik.
A vérnyomás mellett a koleszterinszint normális mértéken tartása is nagyon fontos a szervezet számára. Erre nincs is jobb mód, mint a zöld kávé fogyasztása, mivel ez a kivonat képes a vérnyomást olyan szintre csökkenteni, ami már biztonságos. A koleszterinszintet is normalizálja. Vagyis, hogy csökkentsük a szív- és érrendszeri problémák kockázatát, a zöld kávé kivonat lehet a leghatékonyabb kiegészítő.
A zöld kávé fogyasztása során az éberség és a koncentráció is javítható. Miközben fokozza az ébrenlétet, a növeli a memóriát is. Vagyis gyorsabban eszünkbe fognak jutni bizonyos dolgok, miközben frissebben is fogunk ébredni. Ez igen nagy előnyt jelent azoknak, akiknek a tanulási képességeit kell fokozniuk.
Fotó: sxc.hu
Mi az az unami?
Az elnevezést az "ötödik" íz koncepciójának egyik megalkotója és propagátora, Ikeda Kikunae javasolta a huszadik század elején. Az umami tulajdonképpen egy aminosav, az L-glutamát íze, más ízmolekulákkal társulva fokozza azok intenzitását és az ízlelőbimbóra gyakorolt hatását.
Súlyproblémák és jojó-effektus
Aki fogyókúrázott már valaha, hallott már a jojó-effektusról, de mi állhat a hátterében, mi történik ilyenkor a testünkkel és mi a megoldás arra, hogy elkerüljük?
A sokoldalú rozmaring
A rozmaringot legtöbbünk a konyhából ismeri, azonban ez a növény igencsak sokszínűen felhasználható. Azon kívül, hogy isteni fűszerként funkcionál húsokhoz, gyógynövényként is nagyon régóta ismert, belsőleg és külsőleg is alkalmazható sokféle egészségügyi probléma esetén.
Melyik sófajta a legegészségesebb?
Bár fontos a szervezetünknek, nagy mennyiségben mégsem ajánlott a fogyasztása. Miért van ez így, és melyik fajta mire való, melyiket érdemes fogyasztani? Nézzük a legegészségesebb sófajtákat!
Mit kell tudni az inozitról?
Az inozit a B-vitaminok csoportjába tartozik, melynek szorongásoldó hatást tulajdonítanak, és egyes vélemények szerint kiváló altatószer is. Szerepe van az idegek ingerület-továbbításában és a zsírok szervezeten belüli transzportjában. Szöveteinkben, például a májban, a vesében glükózból (szénhidrátból) keletkezik. Nagy mennyiségben tárolja a gerincvelő, az az agyfolyadék, az agy, innen erős leterheltség mellett felhasználásra kerül.