Menü

Olajokkal bőrünk egészségéért

  • Dátum: 2013.05.26., 23:26

A növények magjában, csírájában a napsugarak hatására képződő hasznos olajok igen értékes anyagok, amiket a mindennapjaink során sikerrel tudunk alkalmazni külsőleg és belsőleg is.

A növényi olajok nagyon hasonlítanak a bőr zsíranyagaihoz, alkotóelemeik pedig más egyéb eljárással szinte előállíthatatlanok. Ilyenek például a különböző ásványi anyagok, növényi szterinek, antioxidánsok.

Fénylő, zsíros arcbőrűek részére a többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó olaj ajánlható, mint a ligetszépemag olaja   (belsőleg: naponta 2ml), míg a szárazabb bőrűeknek inkább az egyszeresen telített zsírsavakból többet tartalmazó sárgabarackmag (belsőleg: naponta 2ml) vagy az olíva olaj javasolt.

Az utóbbi időben a bőr hidratálása kulcskérdéssé vált. Ebben ugyancsak hatékonyan segíthet a ligetszépe, vagy sárgabarackmag olaj , hiszen képesek meggátolni a bőr vízveszteségét, miközben nem akadályozzák annak természetes légzését és zsíranyag termelését. Ezek az olajok nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is, a test teljes felületén használhatók, és kellemes, könnyed, bársonyos érzetet adnak felvitelük alkalmával.

A fekete köménymag olaja selymessé teszi az érettebb, igénybevett bőrt.

A  búzacsíra olaj igen magas ásványi- és vitamintartalmának köszönhetően kitűnő sejtépítő, sejtregeneráló hatású, valamint a bőr tápanyag hiánya esetén is érdemes rá kipróbálnunk.

Fotó: sxc.hu

Milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

A piócás kezelés köztudottan egy ősi természetes gyógymód, több ezer éve használják a gyógyításban. Hatékonyságát eredmények bizonyítják. Vajon milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

Az elektromos cigi káros hatásai

Az elektromos cigaretta egyszeri használata is ártalmas és bajt okozhat, ennek ellenére nagyon népszerű: több millió ember érintett. Akik ezt az eszközt használják, vagy csak kipróbálták, azoknál egy nagyon veszélyes betegség kockázata nő meg. Az elektromos cigi káros hatásait vizsgáljuk.

Ösztrogén dominancia a változókori panaszok hátterében

Nők sokasága szenved a menstruációt megelőző panaszoktól, amiket premenstruációs szindrómának nevezünk, viszont kevesen gondolnak hormonháztartásuk más jellegű felborulására, amit az ösztrogén dominancia okozhat.

A homályos látás gyakori okai

Homályos látás esetén a látott dolgok nem tűnnek tisztának. Egyszerre tapasztalhatja mindkét szemen vagy csak az egyiken, attól függően, hogy mitől alakult ki. Előfordulhat, hogy minden, amit lát, homályos lesz, míg néha csak a látómező egy része tompa. A tünet fennállása esetén hunyorítással válhatnak élesebbé a dolgok.

A fènyérzèkeny szem okai

A fényérzékeny szem, az idegek ingerlése maga a látás jelensége – de ha az bizonyos fényérzékenysèg pontosabban hasító fájdalmat jelent, akkor már baj van. Nem tekinthető jó jelnek, ha valaki legszívesebben egész nyáron az árnyékba húzódna. Ki kell deríteni , hogy mi húzódik. háttérben!