Menü

Fürdőszoba takarítás 2.

  • Dátum: 2013.05.27., 13:32

A fürdőszoba tisztasága egészségünk szempontjából is elsőrendű. Korábban már írtunk arról, hogy milyen természetes szerekkel biztosíthatjuk ezt a tisztaságot, s ezzel ráadásul pénztárcánkat is kímélhetjük, nem szólva arról, hogy a környezetet is kíméljük. Most további módszereket is ajánlunk.

Aszkorbinsav és ecet
A por alakban kapható citromsóval hintse be a kádat, majd a húsz százalékos ecetbe mártott szivaccsal habosítsa fel. A végén az egészet hideg vízzel öblítse le. Ez a szer meglehetősen agresszív, ezért mindenképpen használjon kesztyűt a művelet alatt!

Gyógyszertári alkohol
Az alkohollal is roppant egyszerűen csillogóvá varázsolhatja a szanitert. Permetezze be vele a kádat, és nedvesítsen be vele egy nedvszívó rongyot is, amivel még át is törli a felületet. Ettől kezdve már nem lesz gondja a káddal, mivel az alkohol elpárolog. Ez egyébként tökéletesen fertőtleníti a kádat, én a vécéülőkét is ezzel a módszerrel szoktam tisztítani!

Ammónia és víz
Öntsön egy pohár ammóniát két liter vízhez, és az így kapott eleggyel törölje át a kádat/csapot. Hagyja rajta tíz percig, majd törölje le a felületet tiszta, hideg vizes szivaccsal. Ennél a keveréknél csak arra vigyázzon, hogy ne forró vízbe keverje el az ammóniát, mert szúrós szaga van, és nem kellemes (meg persze nem is egészséges) belélegezni a forró gőzét.

A sorozat előző része:
Háztartási tipp: fürdőszoba takarítás

Fotó:
sxc.hu

Milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

A piócás kezelés köztudottan egy ősi természetes gyógymód, több ezer éve használják a gyógyításban. Hatékonyságát eredmények bizonyítják. Vajon milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

Az elektromos cigi káros hatásai

Az elektromos cigaretta egyszeri használata is ártalmas és bajt okozhat, ennek ellenére nagyon népszerű: több millió ember érintett. Akik ezt az eszközt használják, vagy csak kipróbálták, azoknál egy nagyon veszélyes betegség kockázata nő meg. Az elektromos cigi káros hatásait vizsgáljuk.

Ösztrogén dominancia a változókori panaszok hátterében

Nők sokasága szenved a menstruációt megelőző panaszoktól, amiket premenstruációs szindrómának nevezünk, viszont kevesen gondolnak hormonháztartásuk más jellegű felborulására, amit az ösztrogén dominancia okozhat.

A homályos látás gyakori okai

Homályos látás esetén a látott dolgok nem tűnnek tisztának. Egyszerre tapasztalhatja mindkét szemen vagy csak az egyiken, attól függően, hogy mitől alakult ki. Előfordulhat, hogy minden, amit lát, homályos lesz, míg néha csak a látómező egy része tompa. A tünet fennállása esetén hunyorítással válhatnak élesebbé a dolgok.

A fènyérzèkeny szem okai

A fényérzékeny szem, az idegek ingerlése maga a látás jelensége – de ha az bizonyos fényérzékenysèg pontosabban hasító fájdalmat jelent, akkor már baj van. Nem tekinthető jó jelnek, ha valaki legszívesebben egész nyáron az árnyékba húzódna. Ki kell deríteni , hogy mi húzódik. háttérben!