Menü

Forradalom- A telomerek

  • Dátum: 2013.05.30., 13:32

A 21. század az anti-aging tudomány új korszakát harangozza be és kortól függetlenül fantasztikus lehetősége k nyílnak az ember és egészsége számára. A legújabb tudományos eredmények felfedték a telomerek szerepét a hosszú és mindenekelőtt egészséges élet biztosításában.

Eddig képesek voltunk a megfelelő tápanyagokkal az öregedési folyamatot rendkívüli módon lassítani, mostantól azonban még vissza is tudjuk fordítani! A telomerek, mint fontos kiindulási pont az igazi anti-aging számára A telomer a kromoszóma végén ismétlődő DNS-szekvencia.

A sejt osztódásakor a telomer minden alkalommal veszít valamennyit a hosszából. Végül a telomer elhasználódik, és a sejt már nem képes többé osztódni és megfiatalodni. Ezt követően a sejt állapota mind rosszabbá válik, a megbetegedés kockázata megnő, míg végül a sejt elhal. A különböző terhelő tényezők fokozzák a telomerek rövidülési tempóját, ami felgyorsítja a biológiai öregedés ütemét. Sok öregedéssel összefüggő panaszt a rövid telomerekkel hoznak összefüggésbe. Az újabb ismeretek ezen túlmutatnak, miszerint a telomereknek nem csupán a hossza, hanem a minősége is fontos. Az öregedési folyamat pozitív befolyásolási módja a lassító hatása. A telomerekkel összefüggésben ez annyit jelent, hogy késlelteti a rövidülésüket és támogatja javító funkciójukat, ezáltal a telomerek minősége javul, és hosszabb ideig sértetlenek maradnak. Emellett a helyes – az antioxidánsok lehető legszélesebb körét felölelő – táplálkozás is fontos szerepet játszik.

Ön ma már abban a helyzetben van, hogy a telomereit újra meghosszabbíthatja minőségük egyidejű javítása mellett, ezáltal biológiai óráját ténylegesen visszafordíthatja. A legújabb tudományos kutatások rámutattak, hogy ez valóban lehetséges. A jövő mondhatja meg, hogy a telomerek sikeres meghosszabbítása az irodalomból ismert „fiatalító forrást“ jelenti-e az emberiség számára.

Néhány tanulmány már rámutat, mely speciális tápanyagok támogatják a telomerekegészségét. Ezek közé számítanak: a kvercetin, a zöld tea, a katekin, a szőlőmagkivonat, a kurkumin és a rezveratrol. Különösen a szőlőmagkivonat és a kurkumin mutatnak hosszabb telomer-generálási képességet.
Már tudjuk, hogy a rövid telomerek jellemzően a rossz DNS-szerkezet és a csekély fiatalítási képesség velejárói. Ezzel szorosan összefügg a rák és a szívbetegségek magasabb kockázata. Egy érdekes tanulmány 662 embert követett végig gyermekkorától 38 éves koráig a HDL- értékük (a „jó“ koleszterin) mérésével.

Akik a legmagasabb HDL-szinttel rendelkeztek, azok telomerei is a leghosszabbak voltak. A kutatók úgy hiszik, hogy ez a csekélyebb mértékű,
szabadgyökök okozta kumulatív gyulladási károkra vezethető vissza. Ez a tanulmány megmutatta, hogy egy alacsonyabb HDL-szint nemcsak hogy bizonyos
betegségeket von maga után, hanem a telomerektől is áldozatot követel, mellyel akadályozza a DNS-védőfunkciót és ez által további degeneratív folyamatokat vált ki. Természetesen minden krónikus egészségügyi probléma gyulladásokkal és a szabadgyökök okozta károsodásokkal jár. A különböző kórképek összefüggésbe hozhatók a rövidebb telomerekkel is, mint ahogy az a COPD (krónikus obstruktív légúti betegség, tartósan
beszűkült hörgőkkel) esetében igazolást nyert.

A SISEL kiértékelte a tudományos ismereteket és megtalálta hozzá azokat az erős hatóanyagokat, melyek a telomereket támogatják. Tom Mower az új TS-X termékkel egy világszerte egyedülálló receptúrát fejlesztett ki. Összetétele rendkívül hatékony, mivel figyelembe vettek valamennyi ismert kutatási eredményt, és így a TS-X-ben megtalálható a következő két hatékony összetevő is: az astragaloside és a bacoside! Az astragalus növény Kínából, míg a bacopa Indiából származik. A bacopa leveléből a bacoside, míg az astragalus gyökeréből az astragaloside vonható ki. Ezeknek az anyagoknak
a kinyerése igen nagy ráfordítással oldható meg, így kereken 3 tonna astragalus növény szükséges egy kis mennyiségű astragaloside kivonásához. Ez igen megdrágítja a gyártási folyamatot. 

A tudósok rámutattak, hogy feltétlenül figyelembe kell venni egy további szempontot is, ha valaki a saját telomereit támogatni kívánja: Egyidejűleg mindenképpen aktiválnia kell a szirtuinjait is. A szirtuinok azok a gének, melyek lehetővé teszik a növekedést, és fontos szerepük van a test általános regenerációjában is. Többek között a Harvard Egyetemen is kiterjedt tanulmányokat folytattak a telomerekről, és figyelemre méltó kijelentéseket tettek.

Az Eternity termékünk összetétele hatékony és magas koncentrációjú, mely reaktiválja a szirtuinokat a szervezetében. Persze egy különösen szigorú diétával is aktiválhatja bizonyos időre ezeket a szirtuinokat. Azonban az Eternity használatával ez nem csupán ésszerűbb és hatékonyabb, hanem célszerűbb, de mindenekelőtt tartósabb is. Ha most az Eternity hatása összegződik a TS-X hatásával, akkor egy látható fiatalodási folyamatot fogunk megélni.

Hiszen a szirtuinok reaktiválásának és a telomerek támogatásának kombinálása jelentős változásokat jelent az öregedési folyamat számára, és ennek következményeként jelentős változásokat okoz majd egészségi állapotában is. 

Fotó:
sxc.hu

Forrás és bővebb információ:
http://hun2126822.mysisel.com/hu/HU/home.htm

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.