Menü

Három egyszerű, de nagyszerű nachos szósz házilag

  • Dátum: 2013.07.01., 14:24

Most, hogy lassan búcsút veszünk a nyártól, szívesebben töltjük majd otthon az estéket egy jó vígjáték és forró tea társaságában. Ha már a házi vetítés mellett döntünk, hagyjuk a hagyományos pattogatott kukoricát! Dobjuk fel a filmet az egyik legfinomabb nasival, a nachos-szal. Garantáltan izgalmasabb lesz az otthoni mozi.

Tejfölös szósz
Ez roppant egyszerű. Mindössze a tejfölbe kell belepréselnünk a fokhagymát és tetszés szerint még ízesíthetjük, mondjuk egy kevés vegetával. Ennyi az egész!

Sajtszósz – akár a moziban

Hozzávalók:
- 10 dkg sajt
- 15 ek. tejszín
- 1/2 csipet só
- bors (ízlés szerint)
- chilipor(ízlés szerint, akár el is hagyható)
- 1 fél gerezd fokhagyma
- mustár(ízlés szerint)
- 2 ek. liszt
- mexikói fűszerek(elhagyható)

Elkészítés:
Az összes hozzávalót öntsük össze, és egyre nagyobb tűzön olvasszuk meg. Forraljuk addig, amíg el nem kezd bugyogni.

Salsa szósz

Hozzávalók:

- 3 gerezd fokhagyma
- fél kis fej vöröshagyma
- 2 lapos mk. csípős paprikakrém
- 5-6 ek. ketchup

Elkészítés:
Elsőként a ketchupot és a paprikakrémet keverjük össze. A vöröshagymát, amennyire csak tudjuk, kis kockákra szeleteljük, majd hozzáadjuk a keverékhez. Végezetül a fokhagymákat préseljük bele, és jó alaposan keverjük össze.

Kész nachos chipset bármelyik élelmiszerüzletben vásárolhatsz.

Forrás:
www.e-harmonia.hu

Fotó:
sxc.hu

Szezonális zöldségek májusban

Elérkezett az a tavaszi hónap, amikor a piacon már csupa friss és szezonális zöldséget találhatunk. Érdemes tudni, miért fontos ezeknek az idény zöldségeknek a fogyasztása, és hogyan csempészhetünk többet belőlük az étrendünkbe. Felejtsük el végleg a telet, és készüljünk tápanyaggal és vitaminokkal teli friss ételekkel a nyárra!

Prebiotikum, probiotikum, szimbiotikum

A Prebiotikum és a probiotikum között csupán egyetlen betű a különbség, de ennek ellenére merőben eltérő funkciókat töltenek be az emberi szervezetben. Nézzük melyek ezek!

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.

Mire jó az articsóka?

A mediterrán konyha népszerű zöldsége, érdemes jobban megbarátkoznunk vele. Amíg meleg van, a könnyebb ételeket részesítjük előnyben, nemcsak a bikinihez formált alak megőrzése érdekében, hanem alapvetően kevésbé kívánjuk a nehéz, zsíros ételeket. Aki nem akarja terhelni emésztőrendszerét, azoknak feltárjuk a könnyed emésztés titkát, amelyet az articsóka hatóanyaga rejt.

Természetes tápanyag a gondtalan emésztésért

Az emésztőenzimek feladata, hogy a bejuttatott táplálékot feldolgozzák, alkotórészeire bontsák. Az amiláz nevű, szénhidrátbontó enzimnek köszönhetően az emésztés már a szájban elkezdődik, a hasnyálmirigy, a máj és a bélfalból elválasztódó emésztőenzim pedig a fehérjék és a zsírok bontásában segít. Ha ezekből az enzimekből nincs elég, akkor az emésztés folyamata nem megy végbe zavartalanul.