Menü

Hatezer éves gyógymód: A reflexológia a természetgyógyászat egyik csodája

  • Dátum: 2013.08.05., 19:32

A lábunk maga az egész élettörténetünk. Mesél arról, hogy milyen a dolgokhoz való hozzáállásunk, mit hoztunk a szüleinktől, milyen félelmeink vannak, milyen életfeladattal jöttünk a világra. A reflexológia a lábunk, a talpunk tudománya.

- Mikor még az emberek harmóniában éltek a természettel, nem volt kérdéses annak segítő ereje, sem a szervezetünk energetikai működése. Tudták, hogy a testünkön vannak olyan területek ahol az egész test kicsiben lenyomatát képezi. Ilyen a talpunk is. Mindenki lába egy egész élettörténet - kezdte Németh Lívia, reflexológus, kineziológus.

A szakember hozzátette, a reflexológia segítségével, behatóbb vizsgálatokkal megtudhatjuk, milyen a dolgokhoz való hozzáállásunk, mit hoztunk a szüleinktől, mik a félelmeink, milyen életfeladattal jöttünk erre a világra. Bizony nem titkolhatjuk azt sem, milyen a testünk állapota, szerveink jól működnek-e, van-e valahol elakadás, milyen problémákra vagyunk hajlamosak., mert a talpunk, a lábunk erről is mesél.

Németh Lívia kifejtette, a reflexológia az emberi lét csapdáit, sakkjátszmáit szépen segít megoldani.
- A lelkek vizsgálójaként, kineziológusként,  úgy éreztem, hogy ezt nekem meg kell tanulnom, és használnom magam, családom  és később minden hozzám forduló ember segítségére. Fontos, hogy kicsi kortól használható, gyakorlatilag minden korosztály számára ajánlott megelőzés céljából, vagy a megbetegedett test öngyógyító képességeinek feltámasztására, megerősítésére, immunerősítésre. A reflexológia segít, ha valaki úgy érzi, legbelül valami nincs rendben, álmatlan, fáradékony, stresszes, vagy kiegészítő kezelésként, beteg embereknél.  Van ellenjavallat természetesen ebben az esetben is, ezt egy jó reflexológus tudja és be is tartja.
Németh Lívia elmondta, biztosan nem kaphat kezelést az, aki a következő betegségekben szenved:

heveny gyulladás a visszerekben, vénákban, trombózis
magas láz
gomba okozta megbetegedés
üszkösödés a lábon
dagadt, ödémás láb
fertőző betegség
súlyos idegkimerültség
veszélyeztetett terhesség
súlyos cukorbetegség
súlyos szívbetegség, pacemaker használata
daganatos megbetegedés
             
A szakember szerint, ebben is, mint minden tevékenységben nagyon fontos a visszajelzés. Ez az, ami az embert lelkesíti, még tanulásra, az emberi problémák megoldásának még hatékonyabb segítésében. Öröm, ha valaki telefonál és elmondja, mi történt a kezelés után.

Szakértőnk egyik kedvenc sikertörténete az, amikor egy gerincproblémás ember, ki folyamatos fájdalmak között élt jelentkezett kezelésre. Sajnos műtétről, egyéb orvosi kezelésről nem lehetett szó, ezért végső elkeseredésében fordult hozzá. Az első kezelés után négy órát aludt, szinte kómás állapotban. Mikor felébredt, kiugrott az ágyból és elképedve állt, hogy tudta ezt megcsinálni?...hisz eddig csak nehézségek árán tudott felkelni. A fájdalommentes órák, újra és újra megismétlődtek, kicsit az idő haladtával hosszabbodtak. Négy hónap kezelés után kezdett el újra dolgozni.

Egy fiatal nőnek is segíteni tudott: a hölgynek már fél éve elmaradt a menstruációja.  Mivel babát szeretett volna, jelentkezett kezelésre. Pár alkalom után egyszer jelentkezett a havi vérzése. Lívia úgy ítélte meg a helyzetet, hogy menjen el ismét a nőgyógyászhoz. A páciens aztán boldogan hívta, hogy a baba megfogant.
Németh Lívia zárásként úgy fogalmazott: - Mindig mondom, hogy az ember nyolcvan százalékban képes magán segíteni, és a maradék húsz százalék marad a segítőkre. Csodára mindenki képes! Kívánok mindenkinek ehhez sok erőt és kitartást , sok mindennapi csoda megélését.

Fotó:
spatrendonline.hu

A torokfájás okai

A torokfájásnak számos, rendkívül szerteágazó oka lehet, és nem árt tudni, hogy a torokfájás nem önálló betegség, hanem egy tünet. A panaszt okozó betegségtől függően változhat a fájdalom jellege szerint: gombócérzés, viszketés jelentkezhet és lehet fájdalmas a nyelés is. Az intenzitását tekintve is változatos lehet, az egyszerű kellemetlenségtől a súlyos, alig elviselhetőig változhat.

Az ínhüvelygyulladásról

Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.

A balkezességről

A balkezesség kialakulásának pontos okát még nem sikerült teljesen feltárni. Sokan az agyféltekék dominanciájával magyarázzák: a jobbkezeseknél a racionális gondolkodásért felelős bal agyfélteke, míg a balkezeseknél a „művészi” jobb agyfélteke domináns. Van, aki szerint ennek köszönhető, hogy a balkezesek között nagyobb a művészi tehetséggel megáldottak aránya.

Az UV-sugárzás veszélyei

Az UV-sugárzás veszélyeire figyelmeztettek meteorológiai, bőrgyógyász, egészségvédelmi és klímapolitikai szakértők. Sokszor hallottuk már, hogy délelőtt 11 óra és délután 3 óra között mindenki kerülje a napon tartózkodást, mert ilyenkor nagyobb a leégés veszélye.

A nevetés jótékony hatásai

Kitörő kacaj, elfojtott nevetés, röhögőgörcs, csendes rötyögés, vihorászás, szolid mosolygás. Hívhatjuk bárhogy, nevetni mindannyian szeretünk, hiszen ezzel a reakcióval az örömünket, a vidámságunkat fejezzük ki, azt, hogy valamin jól szórakozunk, bizonyos esetekben pont, hogy más embereken. Ez nem csupán egy öncélú jelenség, hanem egyfajta közös nyelvi eszköz is, amelyről az alábbi cikkben tudhatunk meg többet.