Menü

3 kényeztető masszázs a testi-lelki harmóniáért

  • Dátum: 2013.08.20., 12:44
  • masszázs

Teljes testi, lelki, szellemi felfrissülés, jobb közérzet, kevesebb fájdalom. A legtöbben ezekért veszik időről időre igénybe a masszőr szolgáltatásait. A fájdalomcsillapítás mellett a betegségek megelőzése, a feltöltődés is a kezelések célja lehet. A hangulatos fény, a lágy zene, esetenként a masszőrnek kiöntött szív is segíti az ellazulást. Napjainkban rengeteg típusú masszázs közül válogathatunk,íme három a legnépszerűbbek közül.

Svédmasszázs
Simító, dörzsölő, gyúró és ütögető mozdulatsoraival felfrissíti a szervezetet. Feladata az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése, a bőr és izmok megdolgozása, izomcsomók, letapadások és izomfájdalmak enyhítése vagy megszüntetése. Hatására javul a bőr rugalmassága a vér-, nyirokkeringés fokozódik, csökkenti a derék-, hát- és nyaki fájdalmakat. Relaxál, azaz testi-lelki ellazulást nyújt. Ezáltal csökkenti a stressz káros hatásait. Oldja a feszültséget, energiával tölti fel a vendéget. Test- illetve hátmasszázsnál szinte minden esetben azonnal érezhető a hatás. A fájdalom csökken vagy teljesen megszűnik. A nyak mozgása sokkal könnyebbé válik, elmúlik a fejfájás.

Talpmasszázs
Egyre többen fedezik fel jótékony hatását. Célja, hogy támogassa és erősítse a szervezet saját gyógyító erőit. A talp a test térképe. Ennek a masszásnak a kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk és lábfejünk különböző felületeivel. E pontokon keresztül hatással lehetünk belső szerveinkre. A kezelés következtében rengeteg méreganyag távozik a testünkből, beindulnak az öngyógyító folyamatok, fokozódik az ellenállóképesség, élénkül a vér-és nyirokkeringés.

Lávaköves masszázs
Az a lényege, hogy a meleg kövek kellemesen ellazítják az izmokat, nyugtatnak és átmelegítenek. Regenerálják a megfáradt bőrt. Ez a masszázsfajta valódi testi-lelki élményt nyújt. Felszabadítja az energiablokkokat, amelyek a szervezet diszharmóniáját eredményezik. A kezelés javasolt időtartama 60 perc. A masszázst követően a vendégek rögtön kipihentnek érzik magukat. Nemcsak testileg lazulnak el, de oldódik bennük a felgyülemlett feszültség is.

Kiknek ajánlott a masszázs?
A felgyorsult életvitelünkben szinte mindenkinek kevés ideje marad a helyes életmóddal, táplálkozással, elegendő mozgással törődni. Mindennapi életünkben jelen van a stressz és a feszültség. Ez sok probléma alapja lehet. Sokszor erről nem is veszünk tudomást, csak akkor figyelünk önmagunkra, ha valamilyen betegség formájában jelez a testünk. Aki szeretné elkerülni a kóros elváltozásokat, próbáljon meg életébe beilleszteni hetente, kéthetente egy kis masszázst. Külön ajánlott azoknak, akik egész nap ülő-, vagy nehéz fizikai munkát végeznek, vagy akik új energiával szeretnének feltöltődni.

Ellenjavallat
A masszázs az egyik legkellemesebb természetes, káros mellékhatásoktól mentes módszer a test karbantartására. Van azonban néhány eset, amikor nem ajánlott. Ilyen például, a heveny gyulladásos állapot, a láz, a fertőző betegség, a súlyos szívbetegség, a bőrelváltozás vagy épp a visszérbetegség.

Forrás:
eharmonia.hu

Fotó:
sxc.hu

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.