Menü

Ne legyünk az influenza áldozatai!

  • Dátum: 2014.02.27., 15:54

Az emberek közel 50%-a „húzhatja le a rolót”, amikor egy családtagjuk megbetegszik, mivel ez negatív hatással van a különböző családi programokra, a házimunkára, hobbikra és a szórakozásra.

Az orrdugulás, a torokpanaszok, a rossz közérzet, a láz vagy éppen a végtagfájdalmak  enyhítésében is óriási szerepet játszhatnak a Wick vény nélkül kapható gyógyszertermékei, amelyekben természetes eredetű összetevők egészítik ki a gyógyszerhatóanyagokat. Így például a méz, gyömbér, citrom, menta, aloe vera vagy az eukaliptusz kivonatai is megtalálhatóak az egyes „zöld pajzsos” gyógyszertermékekben.

Íme pár hasznos tanács, hogyan kerüljük el ezt a nemkívánatos betegséget:

Kerüljük a tömeget a zárt helyeken – A Wick Global 2013-as  nátha és influenza felmérés válaszadóinak 41%-a vélte úgy, hogy a náthát/megfázást egy közösségi helyen kapta el. Természetesen nem válhatunk remetévé tavaszig, de ha jobban odafigyelünk, csökkenthetjük a fertőzésveszélyt.

Mossunk kezet – Az influenzavírusok akár 48 órán át is életben maradnak, de a jó öreg antibakteriális szappan és a meleg víz segíthet megszabadulni a kórokozóktól.

Az, hogy milyen gyorsan győzzük le a legszebb napokat is megkeserítő megfázás tüneteit, csak rajtunk múlik! A Wick egyes gyógyszertermékei – legyen szó a citromízű forró italporokról, a köhögés elleni szirupokról és szopogatótablettákról, a Sinex Wick Eukaliptusz orrspray-ről, vagy éppen a sokak által a gyeremekkort idéző VapoRub Wick, mellkasra kenhető kenőcsről – azonnal aktivitásba lépnek, így már egyszeri használatukkal fellélegezhetünk, akár 8 órára is!

A különböző aktív hatóanyagok csökkentik a nyálkahártya duzzadtságát, csökkentik a köhögési ingert, s a nyáktermelést fokozva segítik a letapadt váladék feloldását, így kombináltan csökkenthetik a nátha több tünetét. A természetes eredetű segédanyagokról a népi gyógyászat a következő fontos információkat jegyezte fel: az eukaliptusz megakadályozza az orrnyálkahártya kiszáradását, az aloe vera pedig tonizálja azt.

A méz bevonja a garatnyálkahártyát, így csökkentve annak kiszáradását, de segít az égető érzés, valamint a légúti irritációk leküzdésében is. A mentol stimulálja a nyák- és nyáltermelést, csökkenti a köhögést, hűsítő hatása révén pedig nyugtatja az irritált torkot és könnyíti a légzést. A citrom C-vitamin tartalmának köszönhetően remek immunerősítő hatással bír, a gyömbér pedig serkenti a csillószőrök mozgását. A terpentinolaj csökkenti az orrdugulást, a kámfor javítja az orrlégzést.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Vény nélkül kapható gyógyszerek, kivéve a Wick torokcukorkák, amelyek élelmiszerek és gyógyhatással nem rendelkeznek.

TriActin Wick: Citrom ízű por belsőleges oldathoz (Hatóanyagok: paracetamol, gvajfenezin és fenilefrin-hidroklorid)
SymptoMed Wick: Citrom ízű por belsőleges oldathoz (Hatóanyagok: paracetamol és fenilefrin-hidroklorid)
Wick VapoRub: Kenőcs (Hatóanyagok: racém kámfor, tengerparti fenyőből származó terpentinolaj, levomentol és eukaliptusz olaj)
GuaifenoMed Wick: 200 mg/15 ml méz és gyömbér ízű szirup (Hatóanyag: gvajfenezin)
Sinex Wick: Eukaliptusz 0,5 mg/ml oldatos orrspray (Hatóanyag: oximetazolin-hidroklorid)
MedDex Wick: 20mg/15ml méz ízű szirup (Hatóanyag: dextrometorfán-hidrobromid)
MedDex Wick: 7,33 mg méz ízű szopogató tabletta (Hatóanyag: dextrometorfán)

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Wick Pharma Zweigniederlassung der Procter & Gamble GmbH, Sulzbacher Strasse 40-50, D-65824 Schwalbach am Taunus, Németország,
Forgalmazó: Teva Gyógyszergyár Zrt.,1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.

A torokfájás okai

A torokfájásnak számos, rendkívül szerteágazó oka lehet, és nem árt tudni, hogy a torokfájás nem önálló betegség, hanem egy tünet. A panaszt okozó betegségtől függően változhat a fájdalom jellege szerint: gombócérzés, viszketés jelentkezhet és lehet fájdalmas a nyelés is. Az intenzitását tekintve is változatos lehet, az egyszerű kellemetlenségtől a súlyos, alig elviselhetőig változhat.

Az ínhüvelygyulladásról

Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.

A balkezességről

A balkezesség kialakulásának pontos okát még nem sikerült teljesen feltárni. Sokan az agyféltekék dominanciájával magyarázzák: a jobbkezeseknél a racionális gondolkodásért felelős bal agyfélteke, míg a balkezeseknél a „művészi” jobb agyfélteke domináns. Van, aki szerint ennek köszönhető, hogy a balkezesek között nagyobb a művészi tehetséggel megáldottak aránya.

Az UV-sugárzás veszélyei

Az UV-sugárzás veszélyeire figyelmeztettek meteorológiai, bőrgyógyász, egészségvédelmi és klímapolitikai szakértők. Sokszor hallottuk már, hogy délelőtt 11 óra és délután 3 óra között mindenki kerülje a napon tartózkodást, mert ilyenkor nagyobb a leégés veszélye.

A nevetés jótékony hatásai

Kitörő kacaj, elfojtott nevetés, röhögőgörcs, csendes rötyögés, vihorászás, szolid mosolygás. Hívhatjuk bárhogy, nevetni mindannyian szeretünk, hiszen ezzel a reakcióval az örömünket, a vidámságunkat fejezzük ki, azt, hogy valamin jól szórakozunk, bizonyos esetekben pont, hogy más embereken. Ez nem csupán egy öncélú jelenség, hanem egyfajta közös nyelvi eszköz is, amelyről az alábbi cikkben tudhatunk meg többet.