Menü

Superbrands 2014: Idén is minőségi díjas a Boiron márka és az Oscillococcinum

  • Dátum: 2014.04.27., 20:07

A Boiron márka idén 5. alkalommal, az Oscillococcinum idén 3. alkalommal nyerte el a Superbrands elismerést. De a díj nemcsak az évek száma miatt nagy érdem, hanem azért is, mert ez a homeopátia társadalmi elismerése. Tíz év alatt csak kevés gyógyszergyártó cég nyerte el a díjat, ezért a Boiron ötszöri elismerése különösen értékes.   A vállalat vezető terméke, az Oscillococcinum ismertsége egy év alatt 10%-ot nőtt.

Dr. Yves Groult, a Boiron Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „Nagyon örülünk az elismerésnek, mely a nagyközönség és a szakemberek hiteles véleményét, a homeopátia elismertségét és a Boiron márka minőségét tükrözik. Bár OTC és vitamin kategóriában évente kevés Superbrands díjazott szokott lenni, az általunk képviselt márka több éve folyamatosan megerősítést kap, és termékeink elismertsége is folyamatosan növekszik.”  

A Superbrands minden korábbinál nagyobb hangsúlyt fektet a fogyasztók elérésére így a bizottság értékelése 2014-ben is kiegészült a GfK Piackutató Intézet által a fogyasztók körében végzett online márkaismertség és kedveltség kutatással. A kutatási adatok szerint a lakosság azon része, mely jól ismeri, 68%-ban kedveli a Boiron márkát. A termékek közül a lakosság 71%-a jól ismeri az Oscillococcinum márkanevet, ez 10%-os növekedést jelent a tavalyi adatokhoz mérten. 

Az idén tíz éve bevezetett Superbrands elismerést egy évre ítélik oda az arra érdemes márkáknak és cégeknek a minőség védjegyeként, biztonságot és garanciát nyújtva a fogyasztóknak, akik a termékek mellett döntenek. A független szakértőkből álló bizottság a világ közel kilencven országában azonos előírásokat követve ugyanazon elv alapján dönt az elismerésre méltó cégekről és márkákról. Az adott márka tradícióját, történelmét, piaci szereplését, reputációját, a vállalat goodwilljét, etikai megítélését, közismertségét, tudatos innovációját és márkastratégiáját is figyelembe veszik a döntésnél.

Forrás, fotó:
Urban Communications

A torokfájás okai

A torokfájásnak számos, rendkívül szerteágazó oka lehet, és nem árt tudni, hogy a torokfájás nem önálló betegség, hanem egy tünet. A panaszt okozó betegségtől függően változhat a fájdalom jellege szerint: gombócérzés, viszketés jelentkezhet és lehet fájdalmas a nyelés is. Az intenzitását tekintve is változatos lehet, az egyszerű kellemetlenségtől a súlyos, alig elviselhetőig változhat.

Az ínhüvelygyulladásról

Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.

A balkezességről

A balkezesség kialakulásának pontos okát még nem sikerült teljesen feltárni. Sokan az agyféltekék dominanciájával magyarázzák: a jobbkezeseknél a racionális gondolkodásért felelős bal agyfélteke, míg a balkezeseknél a „művészi” jobb agyfélteke domináns. Van, aki szerint ennek köszönhető, hogy a balkezesek között nagyobb a művészi tehetséggel megáldottak aránya.

Az UV-sugárzás veszélyei

Az UV-sugárzás veszélyeire figyelmeztettek meteorológiai, bőrgyógyász, egészségvédelmi és klímapolitikai szakértők. Sokszor hallottuk már, hogy délelőtt 11 óra és délután 3 óra között mindenki kerülje a napon tartózkodást, mert ilyenkor nagyobb a leégés veszélye.

A nevetés jótékony hatásai

Kitörő kacaj, elfojtott nevetés, röhögőgörcs, csendes rötyögés, vihorászás, szolid mosolygás. Hívhatjuk bárhogy, nevetni mindannyian szeretünk, hiszen ezzel a reakcióval az örömünket, a vidámságunkat fejezzük ki, azt, hogy valamin jól szórakozunk, bizonyos esetekben pont, hogy más embereken. Ez nem csupán egy öncélú jelenség, hanem egyfajta közös nyelvi eszköz is, amelyről az alábbi cikkben tudhatunk meg többet.