Menü

Te Szedd! a szemetet

Már negyedik alkalommal hirdeti meg az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség a Te Szedd! önkéntes szemétszedési akciót, amire május 2-ig lehet jelentkezni.

A Te Szedd! akció önkéntes mozgalom, amely azt a célt tűzte ki célul, hogy a szűkebb és tágabb környezetünket mi magunk, az ott élők tisztítsuk meg a szeméttől. Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) igen büszke rá, hogy ez a program az ország legnagyobb szemétszedési mozgalma.

Évről, évre egyre többen érzik úgy, hogy valamit tenniük kell a környezetükért, a föld és az emberek egészségéért, ezért örömmel csatlakoznak az OHÜ kezdeményezéséhez. Az elmúlt egy hónap alatt 20 ezer önkéntes jelentkezett a programba, akik összesen 250 találkozási pontot jelöltek meg, hogy azokat megtisztítják a szeméttől.

A szemétszedés május 9-11. között lesz, de az akcióhoz május 2-ig lehet csatlakozni. Sőt, nemcsak önkéntesként, hanem helyi koordinátorként, ami azt jelenti, hogy ki kell jelölni a megtisztítandó területet, össze kell fogni a csoportot (persze egyedül is lehet), és később meg kell adni az OHÜ-nek az elszállítandó szemét koordinátáit is.

Az OHÜ örömmel lát minden önkéntest, akik számára kesztyűt és zsákokat, valamint kötöző csomagot is biztosít.

Az idei program egyébként csatlakozik az Európai Unió Tisztítsuk meg Európát! Elnevezésű projekthez is, ami azt jelenti a megadott hétvégén 28 európai országban tartanak hasonló önkéntes rendezvényt.

Az OHÜ felhívja arra is a figyelmet, hogy építési törmeléket, gyógyszereket, autó alkatrészeket, akkumulátorokat, elektromos és elektronikai berendezéseket, motorolajat nem szabad összegyűjteni. Viszont minden más hulladékkal és szeméttel tele tömhetjük a zsákokat. Fontos, hogy az akció nem a szelektív gyűjtésről szól, így most ez az egyébként fontos kérdés, háttérbe szorul.

Fotó:
pixabay.com

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.