Menü

Ezt próbáld ki! - szörf

A szörf nemcsak remek erőt, állóképességet igénylő és adó sport, hanem egy látványos mozgásfajta és egyben speciális életforma.

A szörfözés viszonylag fiatal sport, az Egyesült Államokban, pontosabban Kaliforniában találták ki és találták fel azt a technikát, amellyel összekötötték a vitorlázást és a hullámlovaglást. Ez az 1960-as évek végén történt, bő egy évtizeddel később hazánkban is megjelentek az első fecskék.

A technika persze folyamatosan alakult, finomodott, miközben a sport egyre népszerűbb lett. Igazi versenysport lett belőle, olimpiai szám, és az egész világot meghódította.

Ahogyan a bevezetőben is említettük, a szörfözés speciális életforma lett, ha úgy tetszik: a szabadság érzésének egyik megnyilvánulása. Ebben a sportban egyszerre van jelen a természet, a természeti erők, a víz és a szél fékezhetetlen ereje, és az ember, amely megküzd ezekkel, miközben élvezi is azt, amit csinál.

A szörföknek időközben rengeteg változata alakult ki, a lényeg azonban mindegyiknél ugyanaz, a sebesség, a természet, a szabadság és a sport.

Természetesen hazánkban is rengeteg helyen van lehetőség kipróbálni a szörfözést, persze a Balaton a legfontosabb terep. A szakemberek biztatják a kezdőket, mondván az alapokat nagyon gyorsan, néhány óra alatt el lehet sajátítani. A sportág sajnos nem olcsó, főleg, ha valaki komolyan akarja űzni, és ha nem bérelt, a felszerelés elég drága. Ugyanakkor ez a mozgásfajta nem csak a léleknek felemelő, hanem komoly, hatékony, kielégítő testépítő, fizikai munkát is jelent. Mindent izmot megmozgat, emellett növeli a koncentrációképességet és az egyensúlyérzéket.

Fotó:
pixabay.com

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.

Növények, melyek elűzik a kullancsokat

Egyre több embert fertőz meg a kullancs terjesztette halálos kór hazánkban. Tavaly az év első felében még jóval kevesebb esetet regisztráltak. A Lyme-kórt, amelyet egyes kullancsfajok terjesztenek, egyre több embernél mutatták ki hazánkban.