Menü

Mentőkutyák boboztak a Bakonyban

  • Dátum: 2014.07.26., 18:39

Speciális képességű mentőkutyák voltak a főszereplői az első bakonyi bobpálya avatóünnepségének. A labradorok száguldoztak a bobokban, és kilenc méteres magasságban, drótkötélpályán csúsztak át a tó felett, halált megvető bátorsággal. Majd azt is bemutatták, egy jó szimatú tűzvizsgáló kutya, melyből mellesleg összesen 3-4 van az országban, hogyan buktat le másodpercek alatt egy gyújtogatót – egyetlen szimattal kiszúrva az égésgyorsító anyagot.

A Sobri Jóska Kalandpark legújabb attrakciója a közel egy kilométer hosszú, legmodernebb technológiával készült bobpálya. Jáger Balázs, Közép-Európa egyik legnagyobb élményparkjának ügyvezetője elmondta, az új élményelem avatásának napját a jótékonyság napjává nyilvánították. A pálya első napi bevételét a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak ajánlották fel.

– Ezek a fiúk a saját költségükön, önkéntes alapon mentenek emberéleteket. Rendkívüli kutyáik képzése, tartása, tréningezése nagyon sok pénzt emészt fel, amihez nem kapnak semmilyen központi támogatást. Ezért szeretnénk a mai nappal éppen őket segíteni – mondta az ügyvezető.  Hirschl János, a kutató-mentő csapat vezetője elmondta, 11-en dolgoznak, összesen hét kutyával. Erdős területen, romok között keresnek eltűnt embereket, turistákat, sérülteket, de részt vesznek tűzvizsgálatokban, katasztrófa helyzetek, vagy csak viharkárok felszámolásában.

Az általános kereső mentőkutyák mellett, kiképzés alatt van egy nyomkövető és egy halott kereső kutya is, akik egy éven belül szintén bevethetők lesznek. A Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat több mentőcsapat tagja, a csapattagok közül négyen, illetve Báró a csapat leggyakorlottabb mentőkutyája nem csak hazai, hanem külföldi katasztrófák esetén is bevethető. 

Forrás, fotó:
Sobri Jóska Kalandpark

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.

Mi egy coach feladata?

Sok helyen találkozhatunk coach-okkal, ez a szakma egyre szükségesebbé és népszerűbbé válik, de talán teljesen egyértelmű mindenkinek, hogy mit is csinál egy coach, mi a feladata. Nézzük ki ő és mit csinál?

Masszázsra indulsz? – így készülj rá

A masszázs egy testet és lelket melengető, pihentető vagy épp frissítő terápia, amire érdemes kicsit felkészültebben érkezni.