Torta-álomvilág a Torta és Karamell blogon
- Dátum: 2014.07.29., 21:05
Bár a szépség szubjektív, mégis ki merjük jelenteni, hogy Lengyel József készíti az ország legszebb tortáit!
Ismerik a TLC csatornán vetített Tortakirály című műsort, a világhírű Buddy Valastro főszereplésével? Nos, Lengyel József a mi magyar Buddy-nk, aki megszólalásig gyönyörű alkotásokkal kápráztatja el vásárlóit, és a blogját, facebook oldalát követőket. Talán csak annyi különbséggel, hogy míg az amerikai műsorban már inkább a monumentalitásra, az egyre extrémebb dolgok bemutatására szakosodnak, addig Lengyel úr munkáját az elegancia és a kifinomultság jellemzi. Méghozzá finom kifinomultság!
Három éve indult a Torta és Karamell blog, amellyel azóta a győri cukrász országosan is híres lett, és egyre messzebbi pontokról akadnak megrendelései. A facebook oldalának több, mint 26 ezer követője van, akik örömmel nézegetik a keze alól kikerülő csodákat nap, mint nap. Esküvői torták, alkalmi különlegességek, mindegyik teljesen egyedi készítésű díszítéssel, nemzetközileg is helyt álló formavilággal. A klasszikus darabok mellett különleges kéréseket is teljesít a 2013. évben az Év esküvői cukrásza díjat nyert fiatalember: Rolex órás torta, Angry Birds, vagy Mickey egér torta… Nem is tudjuk, hogy melyiket szeressük jobban!
Lengyel József a győri Matias Cukrászda és Kávéház mestere, és mára már az ő személye teszi leginkább népszerűvé a helyet. Ezen kívül idén nyitott a Torta és Karamell Élményműhely, szintén Győrben, ahol a résztvevők a mesterrel együtt készíthetnek tortákat, és belepillanthatnak a cukrászat csodáiba a 4 órás kurzusok alatt. A program még csapatépítő tréningként is kiváló. Aki egészségesebb finomságokra vágyik, gyümölcsös tortát is készíthet. Egy biztos: ez valóban ÉLMÉNY lesz! Főleg, hogy ezek nem „mű” sütemények: főzött alapanyagból, mesterséges adalékanyagoktól mentesen készülnek, saját készítésű gyümölcsszószokkal és öntetekkel, kívánság szerint akár nyírfacukorral. Minden álom teljesül tehát: a szép külső finom belsőt takar.
Fotó:
Szalay Mona
fotográfus
A túlevés veszélyei mindennapjainkban

Sokan ismerjük azt az érzést, amikor egy hétvégi vacsora után alig tudunk felállni az asztaltól. Az alkalmi falánkság önmagában még nem jelent komoly problémát, de ha rendszeressé válik, az egészségünkre és az életminőségünkre nézve is súlyos következményekkel járhat. Ráadásul a modern világban a túlevés nem pusztán a test kérdése, hanem kulturális és pszichológiai jelenség is.
Ghí, a csodavaj

Hányféle vajat, zsiradékot ismersz? Vajon melyik a legegészségesebb? Hozok ehhez egy szuper alternatívát, a ghít.
Probiotikumok és probiotikus ételek

Megannyi oldalról halljuk, hogy mennyire fontos a probiotikumok, hogy jól érezzük magunkat, de vajon mik ezek és hogyan vigyük be a szervezetünkbe?
Gyümölcsök, amelyekről Európában alig hallunk

A trópusi finomságok felhozatala jóval gazdagabb annál, mint amit a hazai piacokon megszokhattunk. A mangó, a sárkánygyümölcs vagy a maracuja ugyan már széles körben ismert, de az esőerdők mélyén olyan különlegességek teremnek, amelyek Magyarországra szinte egyáltalán nem jutnak el. Ezek sokszor nemcsak ízükben, hanem kulturális jelentőségükben is egyediek.
Egy filléres csodaszer a konyhában – ez a szegfűszeg

Talán mindenki ismeri a szegfűszeget, főként a tél egyik illataként, pedig az apró kis fűszer egészségünk egyik őre lehet.