Menü

Szombaton rózsaszínbe borul a város

  • Dátum: 2015.06.02., 13:04

10 ezer főt várnak június 6-án, szombaton Budapestre, a Széchenyi István térre az AVON mellrákellenes családi rendezvényére. Az egész napos eseményre, az 50%-os kedvezményes vonatjegynek köszönhetően várhatóan több ezren érkeznek majd vonattal a fővárosba, és szintén több ezer lelkes AVON tanácsadó részvételére számítanak. A figyelemfelhívó tömeg délután fél kettőkor dobosok és ismert emberek vezetésével borítja rózsaszínbe a Lánchidat, majd a budai és a pesti oldalt is.

Az AVON egész napos rendezvényén bemutatkoznak a mellrákellenes harcban résztvevő szervezetek, alapítványok, egyesületek és önszerveződő csoportok; a nagyszínpad kerekasztal-beszélgetései során pedig neves szakértők, orvosok, alapítványi munkatársak osztják meg tapasztalataikat a betegség kapcsán.

A nap fénypontja a 13:30-kor induló mellrákellenes séta lesz, amelynek során a több ezer résztvevő hangos dobszó kíséretében, számos ismert ember vezetésével sétál végig a Lánchídon, a budai oldalon a Döbröntei térig, majd az Erzsébet hídon és a pesti rakparton keresztül vissza a Széchenyi István térre. A rózsaszín menet résztvevői a 3,7 km-es táv megtétele után az összefogás jelképeként rózsaszín léggömböket engednek fel.

A szervezők egész napos kikapcsolódásra invitálják az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt. A Női Akadémia sátrában neves előadók osztják meg gondolataikat a női lét kihívásairól. A délelőtt folyamán az Angyalműhely két angyala, Ördög Nóri és Törköly Erika beszélgetnek meghívott vendégeikkel, délután pedig szó lesz az otthoni munkavállalásról, a női szerepek sokaságáról és az egyensúly megteremtéséről, valamint a mindennapi stresszkezelésről. Az AVON Életmód sátor programjain a résztvevők hasznos tippeket kaphatnak a sminkeléshez, arcápoláshoz, helyes étkezéshez, stílusos öltözködéshez, de még a családi fotók elkészítéséhez is. Az Asztrológia sátorban grafológus és jós fogadja a vendégeket, az AVON Szépségsátorban pedig egész nap sminkeléssel és körömlakkozással várják a hölgyeket.

A legkisebbek az Alma együttes és a Salátabár produkciója mellett kipróbálhatják az óriás társasjátékot, a távirányítós kisautópályát, az ugrálóvárat vagy éppen az aszfaltrajzolást, az erősebb nem képviselői pedig erőpróbán vehetnek részt, valamint dartsban és csocsóban mérhetik össze ügyességüket.

Az egész napos programot könnyűzenei koncertek zárják: Tóth Vera, Vastag Csaba és a Back II Black fellépése koronázza meg a nap élményeit.

A rendezvény minden programja ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, mely gyorsan és egyszerűen elvégezhető a www.avonanokert.hu oldalon, ahol a részletes program is megtalálható.

Forrás, fotó:
Well PR

A torokfájás okai

A torokfájásnak számos, rendkívül szerteágazó oka lehet, és nem árt tudni, hogy a torokfájás nem önálló betegség, hanem egy tünet. A panaszt okozó betegségtől függően változhat a fájdalom jellege szerint: gombócérzés, viszketés jelentkezhet és lehet fájdalmas a nyelés is. Az intenzitását tekintve is változatos lehet, az egyszerű kellemetlenségtől a súlyos, alig elviselhetőig változhat.

Az ínhüvelygyulladásról

Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.

A balkezességről

A balkezesség kialakulásának pontos okát még nem sikerült teljesen feltárni. Sokan az agyféltekék dominanciájával magyarázzák: a jobbkezeseknél a racionális gondolkodásért felelős bal agyfélteke, míg a balkezeseknél a „művészi” jobb agyfélteke domináns. Van, aki szerint ennek köszönhető, hogy a balkezesek között nagyobb a művészi tehetséggel megáldottak aránya.

Az UV-sugárzás veszélyei

Az UV-sugárzás veszélyeire figyelmeztettek meteorológiai, bőrgyógyász, egészségvédelmi és klímapolitikai szakértők. Sokszor hallottuk már, hogy délelőtt 11 óra és délután 3 óra között mindenki kerülje a napon tartózkodást, mert ilyenkor nagyobb a leégés veszélye.

A nevetés jótékony hatásai

Kitörő kacaj, elfojtott nevetés, röhögőgörcs, csendes rötyögés, vihorászás, szolid mosolygás. Hívhatjuk bárhogy, nevetni mindannyian szeretünk, hiszen ezzel a reakcióval az örömünket, a vidámságunkat fejezzük ki, azt, hogy valamin jól szórakozunk, bizonyos esetekben pont, hogy más embereken. Ez nem csupán egy öncélú jelenség, hanem egyfajta közös nyelvi eszköz is, amelyről az alábbi cikkben tudhatunk meg többet.