Menü

Az üde arcbőr titka

  • Dátum: 2015.09.22., 09:39

Az elmúlt hetekben, a nyári kánikula az arcbőrünket is kicsit megviselte, így fokozott figyelmet érdemel a nyárvégi, ősz eleji ápolás is. A megfelelő fényvédelem mellett azonban ne feledkezzünk meg a gondos tisztításról, tonizálásról sem. Ilyenkor, évszakváltás idején pedig még a szokottnál is körültekintőbben érdemes kozmetikumokat választanunk.

A sós tengervíz, a strandok klóros medencéjének vize, az erős napfény mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az arcbőrünk fakó, színtelen legyen. A pórusok könnyebben eltömítődnek, a zsírosodásra hajlamos bőr még fényesebb lesz, a száraz bőr pedig még jobban húzódik. De pár perces napi rutin bevezetésével könnyedén megszabadulhatunk a problémáktól. A gondos arctisztítás reggel és este, illetve napozás előtt megszabadít a szennyeződésektől, így bőrünk fellélegzik, él, virul, legjobb formáját mutathatja a legforróbb évszakban is.

A nyári arcápolásban nincs semmi ördöngösség, követhetjük a szokásos lépéseket, csupán a termékek kiválasztására kell figyelnünk. A természetes összetevők szinte élettel töltik meg a bőrünket. Tehát a sorrend marad a megszokott, tisztítás, tonizálás, hidratálás. Legfőbb vágyunk a melegben a felfrissülés, és ezt várjuk az arcápolónktól is. A Weleda Frissítő Arctisztítója különösen praktikus, hiszen egy lépést spórolhatunk vele, mert tisztít és tonizál egyszerre.  A természetes olívaolaj szappan segítségével a pórusok mélyére hatolva tisztítja az arcbőrt. Használata roppant egyszerű, egy megnedvesített vattára nyomva az arc, a nyak és a dekoltázs területét töröljük át, addig váltogatva a vattát, amíg az tiszta nem marad.

Akinek zsírosodásra hajlamos a bőre, annak érdemes tonikot használnia. A vadrózsalevél kivonat finoman összehúzza a pórusokat, így a tisztító hatás mellett segíti a bőrt, ami újra üde lesz. A Weleda Élénkítő Arclemosó Tonik tartalmazza a természet e csodás adományát, célszerű reggel és este is használni.  A száraz arcbőr ápolása pedig gazdag arctisztító tejet kíván. Ezzel a bőrtípussal szelíden kell bánni, mert általában érzékenységgel párosul a szárazság.  A Weleda Arctisztító Tej természetes összetevői, mint a jojoba olaj, írisz gyökér kivonat és varázsmogyoró táplálják a bőrt, és még az érzékeny bőrt is védik a kiszáradástól.

A legfontosabb tehát, hogy a szennyeződésektől rendszeresen szabadítsuk meg az arcbőrünket, és ne feledkezzünk meg esténként a smink eltávolításától sem.

Apró trükkökkel egyébként fokozhatjuk a frissítő hatást. A bőrünk élénkebb lesz, ha reggelente hidegvízzel paskolgatjuk, bátrabbak kipróbálhatják a jégkockát is. Addig kell dörzsölgetni vele körkörös mozdulatokkal a bőrt, amíg el nem olvad a jég. A fagyasztóban tárolt kisebb, érdesebb törülköző is remek „radír” a forróbb napokon.

A napi pár perces gondoskodást meghálálja a bőrünk, és üdén, frissen élvezhetjük a nyárvégi, ősz eleji napokat is!

Forrás, fotó:
Arterego

A torokfájás okai

A torokfájásnak számos, rendkívül szerteágazó oka lehet, és nem árt tudni, hogy a torokfájás nem önálló betegség, hanem egy tünet. A panaszt okozó betegségtől függően változhat a fájdalom jellege szerint: gombócérzés, viszketés jelentkezhet és lehet fájdalmas a nyelés is. Az intenzitását tekintve is változatos lehet, az egyszerű kellemetlenségtől a súlyos, alig elviselhetőig változhat.

Az ínhüvelygyulladásról

Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.

A balkezességről

A balkezesség kialakulásának pontos okát még nem sikerült teljesen feltárni. Sokan az agyféltekék dominanciájával magyarázzák: a jobbkezeseknél a racionális gondolkodásért felelős bal agyfélteke, míg a balkezeseknél a „művészi” jobb agyfélteke domináns. Van, aki szerint ennek köszönhető, hogy a balkezesek között nagyobb a művészi tehetséggel megáldottak aránya.

Az UV-sugárzás veszélyei

Az UV-sugárzás veszélyeire figyelmeztettek meteorológiai, bőrgyógyász, egészségvédelmi és klímapolitikai szakértők. Sokszor hallottuk már, hogy délelőtt 11 óra és délután 3 óra között mindenki kerülje a napon tartózkodást, mert ilyenkor nagyobb a leégés veszélye.

A nevetés jótékony hatásai

Kitörő kacaj, elfojtott nevetés, röhögőgörcs, csendes rötyögés, vihorászás, szolid mosolygás. Hívhatjuk bárhogy, nevetni mindannyian szeretünk, hiszen ezzel a reakcióval az örömünket, a vidámságunkat fejezzük ki, azt, hogy valamin jól szórakozunk, bizonyos esetekben pont, hogy más embereken. Ez nem csupán egy öncélú jelenség, hanem egyfajta közös nyelvi eszköz is, amelyről az alábbi cikkben tudhatunk meg többet.