Menü

Vásárolj az univerzum darabkáiból készült kockát!

A legtöbb ember számára létezik egy jó öreg, de annál nehezebb kérdés: „Mit vegyünk annak ajándékba, akinek mindene megvan?”. Nos, most úgy tűnik, erre is van megoldás! Az ötlet egy Belfast-ból származó fiatalembernek, Cillian McMinn-nek tulajdonítható, aki projektjét egy Kickstarter program keretében valósította meg. (A Kickstarter egy olyan alapítvány, mely a tehetséges művészek, tudósok számára anyagi fedezetet biztosít ötleteik megvalósításához, kivitelezéséhez.) McMinn egy olyan kocka létrehozásában segített, ami a világ legnagyobb ötvözete, ugyanis a periódusos rendszer 62 elemét tartalmazza az alumíniumtól a cirkóniumig. Ez tulajdonképpen az összes elem a 118-ból, ami nem gáz, nem radioaktív vagy nem mesterségesen előállított.

A kocka nagyságát tekintve mindössze 5x5 cm-es. Fakó kinézete miatt akár kicsit becsapva is érezhetjük magunkat, de ne tegyük, ugyanis ez tényleg olyan, mintha az univerzum lego darabkái díszítenék az íróasztalunkat. McMinn kockája világcsúcs tartó lesz, mivel ez a világ legnagyobb ötvözete. Cillian éppen megbeszéléseket folytat, hogy ezt hivatalossá tegye.

Maga a kocka egy porkohászatnak nevezett folyamat segítségével készült, amelynek lényege, hogy az elemeket por formába hozzák, majd ezeket összenyomják.

Ne aggódjunk viszont, ha nem érezzük magunkat a „szürke kocka kedvelő társaság” tagjának, ugyanis a cég tervei között szerepel az is, hogy a jövőben az ötvözetből nyakláncokat és karkötőket készítenek.

A Kickstarter programnak 2015. november 10-én lett vége. A program vége előtt néhány héttel az előre eltervezett 3826 dollár bevétel (kb. 1.056.000 ft) helyett már több mint 45.918 dollárnál (kb 12.674.000 ft) tartottak. A kockát 2015-ben egyébként 77 dollárért (kb. 21.000 ft) lehetett megvásárolni.

Forrás: www.iflscience.com

A képek illusztrációk.

Legjobb bőrfeszesítők a konyhából

A bőr megereszkedésének és a mélyedések kialakulásának több oka lehet, ezek közül valamelyik teljesen természetes és megváltoztathatatlan, azonban egyes folyamatok késleltethetőek az életmódbeli, illetve a bőrápolási szokások módosításával.

Indul az eperszezon!

Itt van lassan az április vége, május eleje! Örülhetünk, hiszen most érik már itthon is sokunk kedvenc gyümölcse, az eper! Édes, egészséges és sok ételhez, süteményhez kiváló kiegészítő vagy összetevő. Forrhat az üst is és készülhet a nagymama legendás lekvárja, vagy a finom szörp!

Esküvői szokások és hiedelmek

Talán még nincs itt szezonálisan az esküvők ideje, de a tavasz, nyár beköszöntével elérkeznek ezek a jeles napok is. Aki ismeri az esküvővel kapcsolatos népi hiedelmeket, az tudja, hogy az esküvőket számos babona övezi.

Így maradnak tovább frissek az élelmiszereink

A mostani vírushelyzetben még fontosabb az elegendő zöldség- és gyümölcsfogyasztás, azonban nem mindegy, hogyan tároljuk őket. Egyszerű praktikákról van szó, mégis tovább frissek maradnak az élelmiszerek és nem mennek kárba.

A sikeres vállalkozás titkai

A legjobbnak vélt ötlet a zsebünkben, elegendő forrás a számlánkon, lelkesedésünk töretlen, belevágunk egy saját vállalkozásba.