Menü

Szex 80 felett?

Egy új kutatás azt mutatta ki, hogy a nyolcvanas éveikben járó nők jobban élvezhetik a szexet, mint 30 és 80 éves kor közöttiek. A kutatók több mint 7000 50 év feletti nő adatait gyűjtötték össze. Míg az 50 és 79 év közötti nők esetében a szexuális izgalmi állapotot egyre nehezebb előidézni, ha egyszer betöltötték a 80-at, a szexuális izgalmi szint nagyjából meg fog egyezni a 60-as éveikben tapasztaltakkal (mintha megint könnyebb lenne elérni a korábbi érzést).

A tudósok azt mondják, hogy ha a nők idősebb korukban is aktív szexuális életet élnek, akkor jobban érzik magukat a bőrükben, és elfogadják, hogy a szexnek nem feltétlenül kell tökéletesnek lennie.

Az eredményekért az orvosoknak azért el kellett beszélgetniük idősebb pácienseik szexuális szokásairól, jólétéről. Az adatok elemzéséből derült ki, hogy az 50-es éveikben járó nők körülbelül 25%-ának vannak gondjai a szexuális izgatottsággal. A 60-as éveikben járó nők esetében ez az arány már 37%, és a 70-es éveikre 40%-ra emelkedik. Azonban ahogy elérik a 80-at, mindössze 35%-uk küzd hasonló problémákkal.

Dr. David Lee, a Manchesteri Egyetem kutatója szerint van egy általános felfogás, miszerint ha az ember betölti a 80-at, a szexuális életnek véget kell vetni. A 80-as éveikben járó nők azonban nem így gondolkodnak.

A tanulmány rávilágított, hogy az idősebb nők elégedettebbek a szexuális életükkel. A hasonló korú férfiak is ugyanígy vannak ezzel, és heti akár 2-3 intim együttlétet is létesítenek, ezáltal egyre boldogabbak is lesznek.

A köztudatban benne van, hogy sok férfi és nő marad szexuálisan aktív egész élete során, de jó azzal is tisztában lenni, hogy az idősebb korban létesített intim kapcsolatoknak pozitív hatásai vannak az általános egészségre és jólétre.

Sajnos most, 2017-ben még mindig szükséges, hogy az időskori kapcsolatok körüli mítoszokat eloszlassuk.

Forrás: www.telegraph.co.uk

Jóban maradni a korábbi párunkkal. Érdemes vagy soha?

A szakítás nehéz, de vitathatatlanul még nehezebb, ha még mindig nagyon szeretjük a másikat, vagy sok közös barátunk van. Nincs minden veszve, nem kell minden szálat elvarrni, de közben fenntartani a további kapcsolatot majdhogynem lehetetlen. Hogyan és milyen formában lehet egy párkapcsolat után fenntartani a korábbi viszonyt, lehet-e kapcsolatból barátság?

Az elengedés fontossága

Ha valaki tanáccsal fordul hozzánk, hogy nem érzi jól magát a munkahelyén, a párkapcsolatában, vagy egy baráttal, akkor mi sem egyszerűbb, mint azt tanácsolni neki, hogy engedje el, és lépjen tovább. Ha mégsem tesz így, egyáltalán nem értjük. Hiszen nincs ennél könnyebb!

Az első benyomás pszichológiája

Az első benyomás a társunkkal való első találkozás során, a róla kialakult tudásunkat jelenti, amelyet a fizikai megjelenése, non-verbális, és verbális jelzései határoznak meg. A kognitív reprezentáció, azaz az elmében létrejövő mentális kép egyik formája a másokról alkotott tudás. Az első benyomás a társunkkal való első találkozás során, a róla kialakult tudásunkat jelenti. Külső, látható fizikai és viselkedési jegyeiből gyakran téves következtetéseket vonunk le a személyiségére vonatkozóan. Ezek a jegyek ugyanis általában az adott szituációról, és nem a személyiségről beszélnek.

Az őszinteség fontossága

Előbb önmagunkkal kell őszintének lennünk ahhoz, hogy máshoz is őszinték lehessünk. A legtöbben azonban azt sem ismerjük fel, hogy még saját magunk elől is elrejtjük a gondolatainkat.

Érzelmeink kommunikációja - Az 5 szeretetnyelv

Mindannyian máshogy fogadjuk be a szeretetet, és fejezzük ki azt, amelyre neveltetésünk és személyes hajlamaink nyomán a legfogékonyabbá váltunk. Ezért fordul gyakran elő, hogy szeretetünk kifejezése nem ér célt, mert az üzenet küldője és befogadója nem érti meg egymást. Mi tehát a megoldás, és mit lehet tenni érzelmeink kifejezése érdekében?