Menü

Őszi sütögetés? – Miért ne?

Ha azt gondolod, már késő egy baráti sütögetést szervezned a kertbe, akkor tévedsz. Ugyanis az ősz is rejteget rengeteg lehetőséget ezen a téren. A lényeg, hogy jól felkészülj!

Mindegy, hogy tárcsán, nyárson vagy grillen szeretnél sütni, számos új lehetőség kínálkozik a számodra az őszi évszak beköszöntével. Ha sikerült egy esőmentes napra szervezned az eseményt, semmi nem állhat az utatokba. Kezdheted is a vásárlást!

Érdemes kinézned a piacokra, ahol hús mellett sokféle zöldséget is találsz. Kevesen tudják, de az idénynövények grillezve pont olyan jók, mint más ételben elkészítve. Vegyél sütőtököt és tűzd apró kockákban egy nyársra, vagy csavard kis darabokban fóliába, és tedd a parázsra, vagy egyszerűen vágd apró szeletekre, fűszerezd sóval, szegfűszeggel és mézzel, és süsd át a grillen vagy a tárcsán. Garantálom, hogy sokaknak ízleni fog ez a nem mindennapi fogás. A birsalma pedig nemcsak befőttnek jó, hanem köretnek is. Vágd fel kockákra, tedd forrásban lévő vízbe két percre, majd szűrd át, csöpögtesd le és forgasd meg mézes tejben. Ezután teheted is a tárcsára (vagy a serpenyőbe), egy kevés vízzel és cukorral, és kezdődhet is a párolás. Nagyon jó a fűszeres húsok mellé, még akkor is, ha salátát is készítesz.

Ha az ételek elkészültek, már csak a kinti felszerelésről kell gondoskodnod. Ha elektromos grillsütőn grilleztek, tehát nincs odakint nyílt láng, ami melegítsen, akkor helyezz el fáklyákat a kertben, ami biztosítja a látványt, és készülj forró italokkal, valamint pokrócokkal. A forró ital lehet tea, forralt bor, forró csoki, a lényeg, hogy mindenkinek jusson belőle, hogy felmelegedhessen. Kapcsolj halk zenét, és biztosíthatlak, hogy az őszi sütögetés legalább akkora élmény lesz, mint a nyári!

Óvatosnak kell lenni a gyümölcsfogyasztással?

A gyümölcsök a kiegyensúlyozott étrend alapvető részei, hiszen rengeteg vitamint, ásványi anyagot, rostot és antioxidánst tartalmaznak. Azonban sokan nem tudják, hogy a túlzott gyümölcsfogyasztás is járhat kockázatokkal, főként bizonyos egészségi állapotok vagy étrendi célok mellett.

Az instant levesek kultúrája és hatásai

Az instant levesek világszerte népszerűek a gyorsaságuk, olcsóságuk és egyszerűségük miatt – sokan mégis túl gyakran nyúlnak utánuk. Bár elsőre ártalmatlannak tűnnek, hosszú távon komoly egészségügyi problémákhoz vezethetnek. A kultikus státuszuk mögött sokszor tápanyaghiány, sótúladagolás és egyoldalú táplálkozás húzódik meg.

Veszélyes, ha lenyeli a gyerek a rágógumit?

Sok szülő megijed, amikor gyermeke véletlenül lenyel egy rágógumit – de vajon jogos-e az aggodalom? A szakértők szerint a legtöbb esetben nincs ok pánikra, de bizonyos körülmények között a rágógumi lenyelése komoly egészségügyi kockázatokat is jelenthet.

Tapas – a spanyolok egyik étkezési szokása

Ahány ország, annyi étkezési forma, annyiféle fűszerezés, vagy szokás. A spanyolok többek között a tapasra esküsznek, és milyen jól teszik.

Mikortól számít valaki alkoholistának?

Az alkoholfogyasztás társadalmilag elfogadott része sok kultúrának – egy pohár bor vacsora mellé, sör a barátokkal, pezsgő ünnepléskor. De mikortól válik ez a szokás problémává? Mikortól számít valaki alkoholistának?