Menü

Őszi sütögetés? – Miért ne?

Ha azt gondolod, már késő egy baráti sütögetést szervezned a kertbe, akkor tévedsz. Ugyanis az ősz is rejteget rengeteg lehetőséget ezen a téren. A lényeg, hogy jól felkészülj!

Mindegy, hogy tárcsán, nyárson vagy grillen szeretnél sütni, számos új lehetőség kínálkozik a számodra az őszi évszak beköszöntével. Ha sikerült egy esőmentes napra szervezned az eseményt, semmi nem állhat az utatokba. Kezdheted is a vásárlást!

Érdemes kinézned a piacokra, ahol hús mellett sokféle zöldséget is találsz. Kevesen tudják, de az idénynövények grillezve pont olyan jók, mint más ételben elkészítve. Vegyél sütőtököt és tűzd apró kockákban egy nyársra, vagy csavard kis darabokban fóliába, és tedd a parázsra, vagy egyszerűen vágd apró szeletekre, fűszerezd sóval, szegfűszeggel és mézzel, és süsd át a grillen vagy a tárcsán. Garantálom, hogy sokaknak ízleni fog ez a nem mindennapi fogás. A birsalma pedig nemcsak befőttnek jó, hanem köretnek is. Vágd fel kockákra, tedd forrásban lévő vízbe két percre, majd szűrd át, csöpögtesd le és forgasd meg mézes tejben. Ezután teheted is a tárcsára (vagy a serpenyőbe), egy kevés vízzel és cukorral, és kezdődhet is a párolás. Nagyon jó a fűszeres húsok mellé, még akkor is, ha salátát is készítesz.

Ha az ételek elkészültek, már csak a kinti felszerelésről kell gondoskodnod. Ha elektromos grillsütőn grilleztek, tehát nincs odakint nyílt láng, ami melegítsen, akkor helyezz el fáklyákat a kertben, ami biztosítja a látványt, és készülj forró italokkal, valamint pokrócokkal. A forró ital lehet tea, forralt bor, forró csoki, a lényeg, hogy mindenkinek jusson belőle, hogy felmelegedhessen. Kapcsolj halk zenét, és biztosíthatlak, hogy az őszi sütögetés legalább akkora élmény lesz, mint a nyári!

Prebiotikum, probiotikum, szimbiotikum

A Prebiotikum és a probiotikum között csupán egyetlen betű a különbség, de ennek ellenére merőben eltérő funkciókat töltenek be az emberi szervezetben. Nézzük melyek ezek!

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.

Mire jó az articsóka?

A mediterrán konyha népszerű zöldsége, érdemes jobban megbarátkoznunk vele. Amíg meleg van, a könnyebb ételeket részesítjük előnyben, nemcsak a bikinihez formált alak megőrzése érdekében, hanem alapvetően kevésbé kívánjuk a nehéz, zsíros ételeket. Aki nem akarja terhelni emésztőrendszerét, azoknak feltárjuk a könnyed emésztés titkát, amelyet az articsóka hatóanyaga rejt.

Természetes tápanyag a gondtalan emésztésért

Az emésztőenzimek feladata, hogy a bejuttatott táplálékot feldolgozzák, alkotórészeire bontsák. Az amiláz nevű, szénhidrátbontó enzimnek köszönhetően az emésztés már a szájban elkezdődik, a hasnyálmirigy, a máj és a bélfalból elválasztódó emésztőenzim pedig a fehérjék és a zsírok bontásában segít. Ha ezekből az enzimekből nincs elég, akkor az emésztés folyamata nem megy végbe zavartalanul.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.