Menü

KIS LAKÁS, NAGY LEHETŐSÉG

Használj ki minden helyet!

Ez az első, és legfontosabb szabály, amelyet célszerű betartani, ha kicsi lakásban élsz. Érdemes minden felületnek funkciót adni, mert a kihasználatlan helyek csak bosszúságot okoznak. Ha a polcok túl magasak, tegyél bele még egy szintet, így sokkal több dolog elfér bennük! A kis helyeket is érdemes tárolásra használni, így minden holmidat el tudod pakolni. A legjobb választás, ha az egyes bútordarabokat tárolóként használod. Vásárolj olyan fekvő- és ülőalkalmatosságot, amelybe tudsz pakolni! A mi javaslatunk a tárolóval rendelkező kanapéágy választása, így rengeteg plusz tárolási lehetőséget kapsz!

Hajtsd le, szét, össze!

Az aprócska lakásokhoz jó adag kreativitás szükséges, ha minden lehetőséget ki szeretnél használni. Próbálj meg minden bútort és használati tárgyat mozgathatóra tervezni, úgy, hogy amikor nincs rá szükség könnyedén el tudd tenni. Kis konyhádban a legnagyobb örömet a lehajtható étkezőasztal és a falra akasztható szék nyújtja majd, nappalidban pedig imádni fogod a kinyitható bútorokat!

Alakváltó bútorok

Kis lakásod legjobb barátja: a kanapéágy. A garzonlakások esetében sokszor kell egy szobának több funkciót is betöltenie, így gyakran a nappali szolgál hálószobaként is. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy szűkölködnöd kéne. A kanapéágy ilyen esetben minden gondodat megoldja! Nappal kanapéként használva kényelmesen pihenhetsz rajta, és vendégeidet is le tudod ültetni, éjjel pedig komfortos fekvőhelyként szolgál. A legtöbb kanapéágyat könnyedén, akár egyedül is ki lehet nyitni, így tökéletes választás egyedül élők számára!

A kanapéágy duplán jó választás, ha albérletben vagy kollégiumban laksz. Ilyen esetben általában egy szobát kell a lehető legjobban kihasználni. Egy kanapéágy lehetővé teszi, hogy napközben elférjetek a haverokkal, éjszaka pedig ki tudd pihenni az előző estét!

Bónusz tipp: Ha a gyermeked kinőtte a gyerekágyat, érdemes rögtön beszerezned egy kinyitható kanapéágyat. Ez a bútordarab igazán időtálló, így egyhamar biztosan nem kell lecserélned, ráadásul, ha a gyerkőc nagyobb lesz, a pizsamapartikon is hasznos lehet! Nézz szét a FAVI.hu kínálatában, ahol rengeteg kanapéágy[1] [2] közül választhatsz!

Dobozolj!

Minden hely tágasabbnak tűnik, ha kevesebb dolog van szem előtt. A polcokra ne rakj túl sok apró tárgyat, inkább tegyél mindent dobozba vagy korsárba! Így sokkal egyszerűbben tudsz rendszerezni, és nagyobbnak tűnik majd a szoba is. Ügyelj arra, hogy a kosarakból ne púposodjanak ki a dolgok, mert az a zsúfoltság hatását kelti!

A kis lakások praktikus berendezéséhez szükséges minden bútort és kiegészítőt megtalálsz a FAVI.hu-n!

Környezettudatosság a konyhában

A környezettudatossággal már számtalan cikkben foglalkoztunk, a téma egyre aktuálisabb és fontosabb. Úgy gondolom apró napi rutinszerű tevékenységeink megváltoztatásával, gondos odafigyeléssel különösen a háztartásban tehetünk sokat a földünk, környezetünk védelméért, megóvásáért.

Függőség tünetei

A szenvedélybetegségből fel lehet épülni. A kezelés célja több mint az ivás vagy a drogozás beszüntetése. A cél a kiegyensúlyozott és termékeny élet biztosítása.

Mit nyújt még egy edzés a sporton kívül?

Azt jól tudjuk, hogy formában tart, meg segít lefogyni, segít elkerülni a betegségeket, jót tesz nekünk mentálisan és elégedettséggel tölt el, de vajon konkretizálva mi minden ad nekünk a sport?

Boltkór – napjaink legnagyobb függősége?

Felárazás utáni leárazás, kettő fizet hármat vihet, kamu vásárlási kedvezmények. „Black Friday”: átverés, vagy kihagyhatatlan akciók?

Edzés vagy tanulás: muszáj választani?

Sajnos manapság sok szülő kényszerül választásra a sport és a tanulás között, s végül általában a tanulás felé billen a mérleg. Mondhatni feláldozzák a szellemi tevékenység oltárán a mozgást. Mert a kettő együtt nehezen megy, vagy egyik a másik rovására…
Valóban így van ez?