Menü

KIS LAKÁS, NAGY LEHETŐSÉG

Használj ki minden helyet!

Ez az első, és legfontosabb szabály, amelyet célszerű betartani, ha kicsi lakásban élsz. Érdemes minden felületnek funkciót adni, mert a kihasználatlan helyek csak bosszúságot okoznak. Ha a polcok túl magasak, tegyél bele még egy szintet, így sokkal több dolog elfér bennük! A kis helyeket is érdemes tárolásra használni, így minden holmidat el tudod pakolni. A legjobb választás, ha az egyes bútordarabokat tárolóként használod. Vásárolj olyan fekvő- és ülőalkalmatosságot, amelybe tudsz pakolni! A mi javaslatunk a tárolóval rendelkező kanapéágy választása, így rengeteg plusz tárolási lehetőséget kapsz!

Hajtsd le, szét, össze!

Az aprócska lakásokhoz jó adag kreativitás szükséges, ha minden lehetőséget ki szeretnél használni. Próbálj meg minden bútort és használati tárgyat mozgathatóra tervezni, úgy, hogy amikor nincs rá szükség könnyedén el tudd tenni. Kis konyhádban a legnagyobb örömet a lehajtható étkezőasztal és a falra akasztható szék nyújtja majd, nappalidban pedig imádni fogod a kinyitható bútorokat!

Alakváltó bútorok

Kis lakásod legjobb barátja: a kanapéágy. A garzonlakások esetében sokszor kell egy szobának több funkciót is betöltenie, így gyakran a nappali szolgál hálószobaként is. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy szűkölködnöd kéne. A kanapéágy ilyen esetben minden gondodat megoldja! Nappal kanapéként használva kényelmesen pihenhetsz rajta, és vendégeidet is le tudod ültetni, éjjel pedig komfortos fekvőhelyként szolgál. A legtöbb kanapéágyat könnyedén, akár egyedül is ki lehet nyitni, így tökéletes választás egyedül élők számára!

A kanapéágy duplán jó választás, ha albérletben vagy kollégiumban laksz. Ilyen esetben általában egy szobát kell a lehető legjobban kihasználni. Egy kanapéágy lehetővé teszi, hogy napközben elférjetek a haverokkal, éjszaka pedig ki tudd pihenni az előző estét!

Bónusz tipp: Ha a gyermeked kinőtte a gyerekágyat, érdemes rögtön beszerezned egy kinyitható kanapéágyat. Ez a bútordarab igazán időtálló, így egyhamar biztosan nem kell lecserélned, ráadásul, ha a gyerkőc nagyobb lesz, a pizsamapartikon is hasznos lehet! Nézz szét a FAVI.hu kínálatában, ahol rengeteg kanapéágy[1] [2] közül választhatsz!

Dobozolj!

Minden hely tágasabbnak tűnik, ha kevesebb dolog van szem előtt. A polcokra ne rakj túl sok apró tárgyat, inkább tegyél mindent dobozba vagy korsárba! Így sokkal egyszerűbben tudsz rendszerezni, és nagyobbnak tűnik majd a szoba is. Ügyelj arra, hogy a kosarakból ne púposodjanak ki a dolgok, mert az a zsúfoltság hatását kelti!

A kis lakások praktikus berendezéséhez szükséges minden bútort és kiegészítőt megtalálsz a FAVI.hu-n!

Leptin hormon növelése

A túlsúlyos vagy elhízott emberek rendszerint mindig éhesek, függetlenül attól, hogy mennyit ettek korábban, agyuk azt az üzenetet küldi, hogy vigyenek be még több kalóriát. Ráadásul külön paradoxonnak számít, hogy a legtöbb túlsúlyos ember alultáplált, mivel a legtöbb hizlaló, egészségtelen műkaja nem tartalmazza azokat a tápanyagokat, amikre a szervezetnek szüksége van.

Az idegösszeomlás előfutárai

Az idegösszeomlás nem pontos szakkifejezés, de meg lehet feleltetni annak: a súlyosság fokától függően lehet úgynevezett alkalmazkodási zavar, illetve krízisállapot. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az érintett olyan helyzetbe kerül, amelyre nincsenek megoldási mintái, nem tud azzal megküzdeni.

"Gyógyító" közhelyek

Ha az a mondat hangzik el, hogy "majd az idő minden sebet begyógyít", vagy, hogy "úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna", akkor a legtöbben csak legyintünk, hogy ezek közhelyek. Mégis krízishelyzetekben gyakran nyúlunk klisésnek hangzó mondatokhoz, hogy jobban érezzük magunkat. Van jelentősége ezeknek? Valóban jótékony hatásuk van a sokszor hangoztatott, általános igazságoknak?

Egyetem környezettudatosabban

Egyetemistának lenni önmagában is egy kihívás. Az önállósodás köztes állapota, rengeteg nehézséggel. Sokan ilyenkor egyáltalán nem figyelnek az életvitelükre, pedig sokat tehetnek a maguk és környezetük egészségéért. A környezetünk védelméért pedig nem is kell olyan gyökeresen megváltoznunk.

Amikor nem akarunk edzőterembe menni

Előfordul olykor, hogy a munkánk miatt pillanatnyilag, esetleg huzamosabb ideig nem tudunk eljutni egy edzőterembe, esetleg csak lustábbak vagyunk kimozdulni otthonról, pláne ilyenkor télen. Erre az eshetőségre érdemes időben felkészülni, és beszerezni olyan, edzéshez használt kellékeket, amik egyrészt hasznosak, másrészt nem foglalnak nagy helyet otthon, legalábbis ha nincs rá nagy hely, és mégis, hatékonyan lehet velük edzeni.