Menü

KIS LAKÁS, NAGY LEHETŐSÉG

Használj ki minden helyet!

Ez az első, és legfontosabb szabály, amelyet célszerű betartani, ha kicsi lakásban élsz. Érdemes minden felületnek funkciót adni, mert a kihasználatlan helyek csak bosszúságot okoznak. Ha a polcok túl magasak, tegyél bele még egy szintet, így sokkal több dolog elfér bennük! A kis helyeket is érdemes tárolásra használni, így minden holmidat el tudod pakolni. A legjobb választás, ha az egyes bútordarabokat tárolóként használod. Vásárolj olyan fekvő- és ülőalkalmatosságot, amelybe tudsz pakolni! A mi javaslatunk a tárolóval rendelkező kanapéágy választása, így rengeteg plusz tárolási lehetőséget kapsz!

Hajtsd le, szét, össze!

Az aprócska lakásokhoz jó adag kreativitás szükséges, ha minden lehetőséget ki szeretnél használni. Próbálj meg minden bútort és használati tárgyat mozgathatóra tervezni, úgy, hogy amikor nincs rá szükség könnyedén el tudd tenni. Kis konyhádban a legnagyobb örömet a lehajtható étkezőasztal és a falra akasztható szék nyújtja majd, nappalidban pedig imádni fogod a kinyitható bútorokat!

Alakváltó bútorok

Kis lakásod legjobb barátja: a kanapéágy. A garzonlakások esetében sokszor kell egy szobának több funkciót is betöltenie, így gyakran a nappali szolgál hálószobaként is. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy szűkölködnöd kéne. A kanapéágy ilyen esetben minden gondodat megoldja! Nappal kanapéként használva kényelmesen pihenhetsz rajta, és vendégeidet is le tudod ültetni, éjjel pedig komfortos fekvőhelyként szolgál. A legtöbb kanapéágyat könnyedén, akár egyedül is ki lehet nyitni, így tökéletes választás egyedül élők számára!

A kanapéágy duplán jó választás, ha albérletben vagy kollégiumban laksz. Ilyen esetben általában egy szobát kell a lehető legjobban kihasználni. Egy kanapéágy lehetővé teszi, hogy napközben elférjetek a haverokkal, éjszaka pedig ki tudd pihenni az előző estét!

Bónusz tipp: Ha a gyermeked kinőtte a gyerekágyat, érdemes rögtön beszerezned egy kinyitható kanapéágyat. Ez a bútordarab igazán időtálló, így egyhamar biztosan nem kell lecserélned, ráadásul, ha a gyerkőc nagyobb lesz, a pizsamapartikon is hasznos lehet! Nézz szét a FAVI.hu kínálatában, ahol rengeteg kanapéágy[1] [2] közül választhatsz!

Dobozolj!

Minden hely tágasabbnak tűnik, ha kevesebb dolog van szem előtt. A polcokra ne rakj túl sok apró tárgyat, inkább tegyél mindent dobozba vagy korsárba! Így sokkal egyszerűbben tudsz rendszerezni, és nagyobbnak tűnik majd a szoba is. Ügyelj arra, hogy a kosarakból ne púposodjanak ki a dolgok, mert az a zsúfoltság hatását kelti!

A kis lakások praktikus berendezéséhez szükséges minden bútort és kiegészítőt megtalálsz a FAVI.hu-n!

Legfontosabb tudnivalók az önkéntességről

Az önkénteskedésről sokaknak az jut eszébe, ahogyan maroknyi fiatalok csapata az afrikai szegényebb országokban éjt nappallá téve sebeket kötöz és ételt oszt. Ám segítségre szoruló embereket sokkal közelebb is találni, ráadásul ez a segítség nagyon sok mindenben megnyilvánulhat. Ha többet szeretnél tudni a témáról, íme, néhány hasznos információ.

A túledzésről valójában

A túledzés egy folyamat, nem pedig egyetlen túlpörgetett edzés következménye. Tehát hiába darálsz le bicepszre 30 sorozatot egy edzés alatt, attól még nem leszel túledzett. Ezt mondjuk okos ötletnek sem nevezném, viszont túledzeni még nem fogod magad vele.

Legyél mesedoktor!

Ha valaki volt már gyermekével kórházban, akkor meghálálhatja az ott dolgozók áldozatos munkáját, ha pedig nem volt ebben része, akkor belepillanthat a kórházak gyermekosztályainak életébe, s fényt vihet az unalmas napokba, ha önkéntes mesedoktornak áll!

Segíts idén is!

Ha eddig is segítettél, adakoztál, jótékonykodtál akkor azért, ha pedig még sosem támogattál rászorulókat, akkor pedig azért érdemes felhívni rá a figyelmet, újra felidézni a tavaly karácsonyi jótékonysági lehetőségeket, hogy idén is csatlakozz a segítők táborához!

Alvás, evés, és minden, amit a stressz kialakíthat

A stresszevés valóban létező probléma, sok fiatal szenved benne, de nemcsak evésre kényszerít az állandó stressz. Agresszív viselkedést is kialakíthat, kényszeres alvást, de a káros szenvedélyek sem ritkák azok körében, akiket a szokásosnál több izgalom ér.