Menü

Hogy ne hízzunk el karácsonykor?

Persze el fogok menni kondizni is, a két ünnep között, de azért nem feltétlenül 2-3 kg-mal nehezebben akarom elkezdeni ezeket az edzéseket. De mit lehet tennem, hogy igazából ne hízzak el karácsonykor? Ugye milyen nehéz a kérdés? Mert hát ha belegondolunk, akkor az egészséges élet két pilléren nyugszik: az egészséges táplálkozáson és a testmozgáson. Nyilván ez a két faktor az, amit karácsonykor el lehet felejteni. Sőt, a nyugodtabb, lassabb tempó és a sok zabálás jellemző ilyenkor, mondhatni kéz a kézben járnak.

Szóval, hogy mit is tehetek, mit is tehetünk ilyenkor az asztalnál? Talán a legfontosabb az, hogy tartsuk a mértéket, és erre bizony magunknak kell odafigyelni. Hiszen a családunk, a barátaink, akik tehát vendégül látnak minket, azok valószínű sokkal mértéktelenebbül fognak szedni a mi tányérunkra. Lakjunk jól náluk, ez a vágyuk teljesen érthető. Ha mindenből csak kicsit szedünk, azzal nem sértjük meg őket, és magunkra is vigyázunk. Sokan mondják, hogy fontos az is, hogy ne gyorsan együnk, hanem az asztal körül emellett beszélgessünk is, ezzel ugyanis menet közben az emésztésre is marad idő. Én biztosan be fogok iktatni néhány zöldséget is a menübe. De szakértők szerint a gyomornak jót tesz például az is, ha banánt eszünk. Lényegében olyan zöldséget vagy gyümölcsöt kell enni, amely nem telíti a gyomrunkat. Sajnos már előre látom, hogy a halászlét úgy sem fogom tudni kihagyni. Nem azért, mert rám tukmálnák, hanem azért, mert szeretem, és vannak olyan kísértések, amiknek úgysem lehet ellenállni. Még akkor is, ha a gyomromnak az nem a legjobb, de istenem, emberi gyengeség.

Valamint fogyasszunk több folyadékot is. Nyilván elkerülhetetlen, ha már felnőttek vagyunk, az alkohol, amivel meg fognak minket vendégelni. Nem is próbálok senkit erről lebeszélni. De azért fontos, hogy az a bizonyos folyadék ne csak alkohol legyen, hanem hagyományos víz is. Ezzel is elkerülhetjük a teltség érzetét, és végső soron éjszaka jobban tudunk aludni.

Anélkül tehát, hogy kalóriákat, vagy fehérjéket néznék, méregetnék, a legfontosabb dolgok, amiket megfogadhatok, és megfogadhat mindenki, aki nem szakértő, hogy lassan, mértékkel együnk, hagyjunk időt az emésztésre. Ezenkívül fontos, hogy ne csak húst és fehérjét fogyasszunk, hanem zöldséget és gyümölcsöt is, és vigyünk be minél több folyadékot is. Mindenkinek nagyon boldog, rokon-, és baráti látogatásokban gazdag, szeretettel és finomságokkal teli karácsonyi ünnepeket kívánok!

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!