Menü

Bőrfeszesítő tippek a terhesség utáni időszakra

A terhesség 9 hónapja alatt a bőr a hasadon megnyúlt. Ne érezd magad rosszul amiatt, ha a baba érkezésével nem alakul vissza egyből a szülés előtti állapotba. Jusson eszedbe, hogy bár a hasfalad most nem hibátlan, de fantasztikus dolgot vitt véghez a tested, hiszen életet teremtett!

Kollagén

A kiegyensúlyozott kollagén termelés a feszes bőr titka. Az elmúlt években több kutatást is végeztek, ami arról szólt, hogy ha kollagént viszünk be a szervezetünkbe, az fokozza a kollagén termelést. Ugyan még nem bizonyított, hogy a bőr állapotára is jótékony hatással van, de az ízületek és a bélflóra egészségén bizonyítottan segít. Íme néhány élelmiszer, amelyek természetes módon fokozzák a szervezet kollagéntermelését: csontleves, hús, hal, tojás, leveles zöldségek, citrusfélék, kiwi, bogyók, avokádó, sárgarépa, paradicsom, tökmag, chiamag, illetve a kollagén peptidek, mint táplálékkiegészítő.

Hidratáld a bőröd is!

Nincsen csoda bőrfeszesítő testápoló, amitől azonnal feszes és rugalmas lesz a bőröd, hiába látod sok reklámban az ellenkezőjét. Viszont a rendszeres testápolás igenis meghozza az eredményt és segíti a bőr regenerációját, rugalmasabbá és feszesebbé teheti azt.

Váltózuhany

Tudom, hogy könnyebb mondani, mint csinálni a hideg vizes zuhanyt, pláne ilyenkor, a hideg időben, de rendszeresen végezve tényleg hatékony! A vérkeringés fokozása mellett, ez a technika segít feszesíteni a bőrt a hasfalon. Ha nem a kedvenced a hideg víz, kezdd azzal, hogy a zuhany végén gyorsan lemosod magad langyos vízzel. Aztán, ha már ezt megszokta a bőröd és a vérkeringésed, akkor érdemes elkezdeni váltogatni a hideg és meleg zuhanyt. Zárd mindig a hideggel a tusolást.

Erősítsd meg újra a törzsizmaidat!

Bár az edzés nem feszesíti a bőrt, határozottan segít javítani a hasfal megjelenését. Az első hetekben úgy érezheted, hogy a hasad lóg és mintha a belső szerveid ki akarnának esni a hasüregből… A szülés utáni hetekben ez teljesen normális jelenség, az egyenes hasizom két oldala eltávolodott egymástól és a törzs mélyen fekvő izmai is elgyengültek. A minél gyorsabb regeneráció érdekében érdemes már az első hetekben gyakorolni a TVA légzést és aztán 5-6 hét után elkezdeni egy szülés utáni regeneráló programot, ami kifejezetten a has mélyebb rétegeinek a megerősítésére és a medencefenék izmaira fókuszál.

A regeneráló edzés hiányának eredménye általában, hogy akár még hónapokkal a szülés után is megmarad az ún. “terhes has”, tehát továbbra is nagyjából 20 hetes terhesnek tűnünk a hasunk alapján. Ez azért van, mert a törzs mélyen fekvő izmai fűzőként körbeölelik a belső szerveket és, ha ezek gyengék, a belső szervek szó szerint előrenyomják a hasfalat. A gyenge törzsizmok azonban nem csak a hasfal állapotára vannak hatással, mozgásszervi fájdalmakat (hát- és derékfájás) és a medencefenék izmainak nem megfelelő működését is okozhatják.

Ezért olyan fontos része az edzés a lapos és feszes hasfal visszanyerésének, de az csak hab a tortán, hiszen a legfontosabb a test regenerációja és ebben óriási szerepe van a szakszerűen felépített edzésprogramnak!

Nevelési módszerek, amelyek nem tesznek jót a gyermeknek

Minden szülő a legjobbat szeretné gyermekének. Nem mindig tudatosítjuk azonban, hogy nem jó mindenáron a „legjobb“ szülőnek lenni, olyannak, aki gyermekének mindent megvásárol, amit az akar, vagy megoldja helyette a problémáit és akárhányszor leesik, mindig felveszi. Az ilyen módszerrel számos fontos leckétől fosztjuk meg gyermekünket, mellyel még gyerekkorában kellene megbirkóznia, amikor a következmények még nem fájnak annyira, mint felnőttkorban.

A túlzott engedékenység nem tesz jót

Mennyi engedékenység fér össze a gyerekneveléssel? A humánus nevelésnek része a „megengedés”, tehát az a szülői magatartás, hogy nem teljes mértékben kontroll nélkül, de viszonylagos rugalmassággal engedjük érvényre jutni a gyerek akaratát. Az engedékenység nem egyenlő a megengedéssel. A „megengedés” önmagában még nem valami nagylelkű dolog, hanem elvárható valakitől, aki nem kívánja rabságban tartani a másikat.

Nepotizmus, nepo babyk

Manapság a világ a hatalmak harcának színtere, legyen az országok között, országokon belüli megmérettetések, vagy akár a showbiznisz. Ennek egyik mozgatórugója a nem mindig etikus nepotizmus.

Unatkozik a gyerek

"Anya/Apa unatkozom!" - egy olyan mondat, amit szülőként gyakran hallunk. Azonban pszichológusok szerint nem is akkora baj, ha a gyermek unatkozik időnként. Többek között azok miatt az okok miatt sem, amelyről mai cikkünkben lesz szó.

Iskolai ballagás, évzáró, osztálykirándulások a kánikulában

Sok helyen a napokban tartják az általános iskolai ballagásokat, az évzáró ünnepségeket, osztálykirándulásokat. Mit lehet tenni, ha a forróságban kirándul a gyerek, vagy az iskola udvarán tartják az évzáró ünnepséget?