Menü

Bőrfeszesítő tippek a terhesség utáni időszakra

A terhesség 9 hónapja alatt a bőr a hasadon megnyúlt. Ne érezd magad rosszul amiatt, ha a baba érkezésével nem alakul vissza egyből a szülés előtti állapotba. Jusson eszedbe, hogy bár a hasfalad most nem hibátlan, de fantasztikus dolgot vitt véghez a tested, hiszen életet teremtett!

Kollagén

A kiegyensúlyozott kollagén termelés a feszes bőr titka. Az elmúlt években több kutatást is végeztek, ami arról szólt, hogy ha kollagént viszünk be a szervezetünkbe, az fokozza a kollagén termelést. Ugyan még nem bizonyított, hogy a bőr állapotára is jótékony hatással van, de az ízületek és a bélflóra egészségén bizonyítottan segít. Íme néhány élelmiszer, amelyek természetes módon fokozzák a szervezet kollagéntermelését: csontleves, hús, hal, tojás, leveles zöldségek, citrusfélék, kiwi, bogyók, avokádó, sárgarépa, paradicsom, tökmag, chiamag, illetve a kollagén peptidek, mint táplálékkiegészítő.

Hidratáld a bőröd is!

Nincsen csoda bőrfeszesítő testápoló, amitől azonnal feszes és rugalmas lesz a bőröd, hiába látod sok reklámban az ellenkezőjét. Viszont a rendszeres testápolás igenis meghozza az eredményt és segíti a bőr regenerációját, rugalmasabbá és feszesebbé teheti azt.

Váltózuhany

Tudom, hogy könnyebb mondani, mint csinálni a hideg vizes zuhanyt, pláne ilyenkor, a hideg időben, de rendszeresen végezve tényleg hatékony! A vérkeringés fokozása mellett, ez a technika segít feszesíteni a bőrt a hasfalon. Ha nem a kedvenced a hideg víz, kezdd azzal, hogy a zuhany végén gyorsan lemosod magad langyos vízzel. Aztán, ha már ezt megszokta a bőröd és a vérkeringésed, akkor érdemes elkezdeni váltogatni a hideg és meleg zuhanyt. Zárd mindig a hideggel a tusolást.

Erősítsd meg újra a törzsizmaidat!

Bár az edzés nem feszesíti a bőrt, határozottan segít javítani a hasfal megjelenését. Az első hetekben úgy érezheted, hogy a hasad lóg és mintha a belső szerveid ki akarnának esni a hasüregből… A szülés utáni hetekben ez teljesen normális jelenség, az egyenes hasizom két oldala eltávolodott egymástól és a törzs mélyen fekvő izmai is elgyengültek. A minél gyorsabb regeneráció érdekében érdemes már az első hetekben gyakorolni a TVA légzést és aztán 5-6 hét után elkezdeni egy szülés utáni regeneráló programot, ami kifejezetten a has mélyebb rétegeinek a megerősítésére és a medencefenék izmaira fókuszál.

A regeneráló edzés hiányának eredménye általában, hogy akár még hónapokkal a szülés után is megmarad az ún. “terhes has”, tehát továbbra is nagyjából 20 hetes terhesnek tűnünk a hasunk alapján. Ez azért van, mert a törzs mélyen fekvő izmai fűzőként körbeölelik a belső szerveket és, ha ezek gyengék, a belső szervek szó szerint előrenyomják a hasfalat. A gyenge törzsizmok azonban nem csak a hasfal állapotára vannak hatással, mozgásszervi fájdalmakat (hát- és derékfájás) és a medencefenék izmainak nem megfelelő működését is okozhatják.

Ezért olyan fontos része az edzés a lapos és feszes hasfal visszanyerésének, de az csak hab a tortán, hiszen a legfontosabb a test regenerációja és ebben óriási szerepe van a szakszerűen felépített edzésprogramnak!

Tudatos tartalomfogyasztás: mire figyeljen a szülő?

Az emberek ma már szinte életkortól függetlenül használják az okostelefonokat és a közösségi oldalakat, amelyek akár ártalmasak is lehetnek, legfőképpen fiatalokra, gyerekekre. Hogyan lehetünk mi magunk is tudatos fogyasztók és mire figyeljünk szülőként?

Mennyi baktériumot szed össze egy kisgyerek az udvaron?

A minap néztem arról egy videót, hogy mennyi baktérium van egy kisgyerek kezén játszótér után. A tanulmány eredményét egy mikrobiológus mutatta meg.

Korai zenei nevelés fontossága

Születésünktől kezdve megvan az a képességünk, hogy észleljük a dolgok zeneiségét. Sőt, ez a képességünk segít minél hamarabb megérteni a világ történéseit. Talán nem is olyan véletlen, hogy összehangolódásnak nevezzük az újszülöttekkel való kezdeti összecsiszolódást. Számukra még ez az elsődleges információforrás, és ennek további támogatása a fejlődési területek mindegyikére pozitív hatással lesz.

Pollenallergia gyerekkorban: asztmát is okozhat

A gyermekeket érintő, gyermekkorban jellemző allergiás betegségek között vannak olyanok, amik csak kiskorban jelentkeznek, míg mások felnőve is megmaradnak. Hazánkban a gyermekkori allergia előfordulási gyakorisága kb. 6-7%.

Alvás a gyerekkel – együtt vagy külön?

Együtt vagy külön aludjunk? Legyen-e külön szobája a gyereknek? Gyermeket nevelő szülők körében ez az egyik legmegosztóbb kérdés. Két határozottan elkülönülő tábor áll egymással szemben.