Menü

Bőrfeszesítő tippek a terhesség utáni időszakra

A terhesség 9 hónapja alatt a bőr a hasadon megnyúlt. Ne érezd magad rosszul amiatt, ha a baba érkezésével nem alakul vissza egyből a szülés előtti állapotba. Jusson eszedbe, hogy bár a hasfalad most nem hibátlan, de fantasztikus dolgot vitt véghez a tested, hiszen életet teremtett!

Kollagén

A kiegyensúlyozott kollagén termelés a feszes bőr titka. Az elmúlt években több kutatást is végeztek, ami arról szólt, hogy ha kollagént viszünk be a szervezetünkbe, az fokozza a kollagén termelést. Ugyan még nem bizonyított, hogy a bőr állapotára is jótékony hatással van, de az ízületek és a bélflóra egészségén bizonyítottan segít. Íme néhány élelmiszer, amelyek természetes módon fokozzák a szervezet kollagéntermelését: csontleves, hús, hal, tojás, leveles zöldségek, citrusfélék, kiwi, bogyók, avokádó, sárgarépa, paradicsom, tökmag, chiamag, illetve a kollagén peptidek, mint táplálékkiegészítő.

Hidratáld a bőröd is!

Nincsen csoda bőrfeszesítő testápoló, amitől azonnal feszes és rugalmas lesz a bőröd, hiába látod sok reklámban az ellenkezőjét. Viszont a rendszeres testápolás igenis meghozza az eredményt és segíti a bőr regenerációját, rugalmasabbá és feszesebbé teheti azt.

Váltózuhany

Tudom, hogy könnyebb mondani, mint csinálni a hideg vizes zuhanyt, pláne ilyenkor, a hideg időben, de rendszeresen végezve tényleg hatékony! A vérkeringés fokozása mellett, ez a technika segít feszesíteni a bőrt a hasfalon. Ha nem a kedvenced a hideg víz, kezdd azzal, hogy a zuhany végén gyorsan lemosod magad langyos vízzel. Aztán, ha már ezt megszokta a bőröd és a vérkeringésed, akkor érdemes elkezdeni váltogatni a hideg és meleg zuhanyt. Zárd mindig a hideggel a tusolást.

Erősítsd meg újra a törzsizmaidat!

Bár az edzés nem feszesíti a bőrt, határozottan segít javítani a hasfal megjelenését. Az első hetekben úgy érezheted, hogy a hasad lóg és mintha a belső szerveid ki akarnának esni a hasüregből… A szülés utáni hetekben ez teljesen normális jelenség, az egyenes hasizom két oldala eltávolodott egymástól és a törzs mélyen fekvő izmai is elgyengültek. A minél gyorsabb regeneráció érdekében érdemes már az első hetekben gyakorolni a TVA légzést és aztán 5-6 hét után elkezdeni egy szülés utáni regeneráló programot, ami kifejezetten a has mélyebb rétegeinek a megerősítésére és a medencefenék izmaira fókuszál.

A regeneráló edzés hiányának eredménye általában, hogy akár még hónapokkal a szülés után is megmarad az ún. “terhes has”, tehát továbbra is nagyjából 20 hetes terhesnek tűnünk a hasunk alapján. Ez azért van, mert a törzs mélyen fekvő izmai fűzőként körbeölelik a belső szerveket és, ha ezek gyengék, a belső szervek szó szerint előrenyomják a hasfalat. A gyenge törzsizmok azonban nem csak a hasfal állapotára vannak hatással, mozgásszervi fájdalmakat (hát- és derékfájás) és a medencefenék izmainak nem megfelelő működését is okozhatják.

Ezért olyan fontos része az edzés a lapos és feszes hasfal visszanyerésének, de az csak hab a tortán, hiszen a legfontosabb a test regenerációja és ebben óriási szerepe van a szakszerűen felépített edzésprogramnak!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Kutya a családban

Lakótelepen nőttem fel, sajnos soha nem volt háziállatom, így nem volt lehetőségem megtapasztalni, milyen érzés egy házi kedvenc a családban, ám költözésünk óta fontolgatom, hogy menhelyről hazaviszek egy kutyust.

Iskolai telefonhasználat pro és kontra

Mai témánk apropóját az adta, amit a minap olvastam a világhálón: a brit iskolákban szigorú ellenőrzési rendszert vezetnek be: az iskolák felelőssége lesz, hogy a diákok ne használhassák a mobiltelefonjukat a tanórákon. Iskolai telefonhasználat pro és kontra.

Ha nem múlik a gyereknél a köhögés…

Téli-télvégi időszakban gyakrabban betegek a gyermekeink, s különösen azok a gyerekek hajlamosak az influenzára, elhúzódó hurutos és/vagy száraz köhögésre, akik közösségbe járnak, azaz bölcsisek, ovisok vagy iskolába járnak, tehát szinte minden csemete.

A gyerekek harmada nem reggelizik otthon

A gyerekek harmada nem reggelizik otthon, ami azt jelenti, hogy éhgyomorra indulnak el reggel – állapította meg egy kutatás, melyből sajnos megállapították, hogy három gyerekből egy reggelizés nélkül indul el otthonról az óvodába, iskolába.