Menü

Hogy kerül a kávéba kollagén?

A kollagén szóval már gyakran találkoztunk, kozmetikumok összetevői, étrendkiegészítők fontos elemei, általános vagy célzott alkalmazással ajánlott táplálékkiegészítő, melynek bevitele a kor előrehaladtával egyre indokoltabbá válik. De hogy kerül a kávénkba?

Mi az a kollagén?

Nevét egy görög szóból kapta, aminek a jelentése az, hogy „ragasztó”. A kollagén egy fehérje, mely megtalálható a bőrben, a csontokban, az izmokban, a szalagokban, az inakban, csakúgy, mint az ízületekben és a porcokban. Legalább 28 különböző típusú kollagént tartanak számon.

Legfontosabb hatásai között említendő, hogy fiatalítja, rugalmassá teszi a bőrt, emellett a legismertebb tulajdonságai, hogy csökkenti a ráncokat és támogatja a bőrünk egészségét, erősíti a csontokat és az ízületeket, fokozza a teljesítményt és az izomépítést, rövidíti a gyógyulás folyamatát, támogatja az emésztést.

A kollagénszint bizonyos kor után folyamatosa csökken, de veszít a szervezet belőle a dohányzásnak, magas cukorfogyasztásnak, túlzott napozásnak, bizonyos autoimmunbetegségeknek és genetikai elváltozásoknak köszönhetően is.

A szervezetünk is állít elő kollagént?

Igen. A szervezetünk is állít elő kollagént, de nem elegendő mértékben, így annak pótlása elengedhetetlen, melyre több lehetőség is kínálkozik, azonban most a kávékollagénről szeretnék írni, melyet magam is teszteltem.

Szoktam és szeretek kávézni. Nem az erősebb fajtát iszom, nem a presszókávé az én világom, hanem a kellemes, krémes, tejes vagy capuccinos ízvilágú gőzölgő ital, melyre szükségem van reggel ahhoz, hogy kinyíljon a szemem, vagy a délután közepén azért, hogy ne csukódjon le, vagy csak egy „barátnőzős traccsparti” indokaként, vagy naponta eggyel több, ha háromgyerekes anyukaként esetleg nem sikerült valami jól az éjszakai pihenés.

A kávézás élményét azonban most összeköthetem a kollagénfogyasztással is, méghozzá egy karamell ízű kávékollagénnel, melyből egy teáskanálnyit teszek a poharamba minden nap. A kávékollagén nem kávé, hanem kávéba való vitaminos kollagénpor, létezik több ízben is, ki lehet próbálni a vanília, a karamell, capuccino ízeket, de akár natúr is fogyaszthatjuk, ha ezeket az aromákat inkább mellőznénk.

Kis túlzással talán azt mondhatom, hogy kávézunk és szépülünk. Természetesen nem ajánlok márkát, nem javaslok weboldalt, hiszen nem reklám a célom, csak a piacon fellelhető kávékollagének kipróbálására szeretném bátorítani a kedves olvasókat.

Csak válasszunk egy terméket, ízt és tegyük bele a napi kávékollagén adagot a kedvenc kávénkba és élvezzük annak jótékony hatásait.

Tapasztalatom az, hogy a termék (több márkát is kipróbáltam) nem rontja el a kávénk ízét, nem érezhető mellékíz, sőt, nekem még finomabbá és krémesebbé tette a csésze feketémet, bármelyik verziót is kóstoltam.

Ha valaki nem kávézik, akkor érdemes a natúr vitaminos fajtát választania és esetleg turmixba, gyümölcslébe keverve elfogyasztania. Jó szépülést kívánok!

Nem csak inzulinrezisztencia esetén érdemes ezt a diétát követni

A 160 grammos szénhidrátdiéta bár eredetileg inzulinrezisztenseknek készült, fogyni vágyóknak is tökéletes. Mutatjuk mit kell tudni róla.

Ezek a legfontosabb vitaminok megfázás idején

Az egészséges és változatos táplálkozás mellett az őszi és téli időszakokban szükségünk lehet vitaminokra, és ásványi anyagokra, hogy elkerüljük a megfázás kínzó tüneteit. Az ábécé elejéről válogatva górcső alá vesszük a legfontosabbakat, így a cinket, valamint a C, D, és E vitaminokat, hogy te is átlásd, mit miért érdemes bevinni a szervezetedbe.

Finom ételek amelyek támogatják a vesét

Ínycsiklandó ételekkel is lehet támogatni a vese működését, sokat számít a magas antioxidáns-tartalom.

Ételek és italok, amelyek segítenek a májon

Az ember egy hosszú, fárasztó nap után könnyen kinyit egy üveg bort, hétvégente elmegy a csajokkal koktélozni vagy a haverokkal sörözgetni - önmagában egy-egy ilyen esemény nem bűn, de ezek az alkalmak könnyen rutinná lesznek, és egy idő után sajnos akár a mindennapok részévé is válhat az alkohol.

Gyors leveles tészta házilag

Alig kell hozzá valami, gyorsan elkészül és univerzálisan felhasználható a leveles tészta, édes és sós nassolnivalók is készülhetnek belőle. Biztos vagyok benne, hogy eddig te is azt gondoltad, bonyolult otthon leveles tésztát készíteni, pedig se nem macerás, se nem időigényes az összeállítása. Ha elolvasod az alábbi receptet, garantálom, hogy sokkal ritkábban fogod a boltit választani.