Menü

Ehető ajándékok

Bár az idei karácsony kicsit más lesz, mint korábban, azért az ünnephez spórolás ide vagy oda, hozzátartozik a készülődés, a várakozás, ajándékkészítés. Ha nem szeretnél sok pénzt kiadni mégis ötletes és kreatív ajándékot keresel, akkor a következő ehető ajándékrecepteket szeretni fogod! Ajándékozz személyeset!

Egyre inkább elterjednek a gasztroajándékok, ami nem véletlen, hiszen az, amit az ajándékozó a saját kezével készít el, időt és energiát nem kímélve, az igazán egyedi és személyes.

Nem jó, mikor kényszernek érezzük az ajándékvásárlást, mikor muszájból megyünk válogatni és mielőbb le akarjuk tudni azt. A kézzel készített magunk ötletelte meglepetések viszont nem ilyenek, hiszen ezeket a meglepetéseket mi alkotjuk. Lehetnek ezek a saját készítésű ajándékok önálló kis csomagok, de akár kiegészítő, kísérő ajándéktárgyak is.

Mivel anyagilag talán senki sem most áll a legjobban, mikor az élelmiszerárak és a számlák az egekben vannak, ezért jól jön néhány spórolósabb tipp az ünnepekre.

Nem vetekszik semelyik elektronikai termék árával, nem olyan kategória, mint egy új telegon vagy egy új laptop, de meghitt, kedves, egyszerű és költséghatékony.

Ilyen ajándék lehet a magunk készítette szörp, vagy lekvár. Csipkebogyó terem ilyenkor és nagyon finom, C vitaminban gazdag lekvár készülhet belőle. Adhatunk ajándékba házi szárazsüteményt becsomagolva, átlátszó celofánba, vagy mutatós papírdobozba, mely lehet linzer, mézeskalács, hókifli, puszedli, vagy bármi olyan édesség, mely jódarabig eláll.

Nagyon tetszett nekem a házi készítésű pesztó ötlete. Bazsalikom, olívaolaj (ízlés szerint), fokhagyma, sajtkészítmények, fenyőmag és esetleg méz szükséges hozzá. Ez a kis üvegcsébe zárt krém mutatós, egyszerű és finom, s nemcsak pirítósra, de tésztákhoz is kiváló.

Készítettem már személyes fűszerkeveréket, az akkor éppen forralt bor fűszer volt, de bármilyen más keveréket, fűszersót is alkothatunk.

Még nem láttam mást ilyeneket ajándékozni, így erre valóban mondhatom, hogy egyedi. Egy jó fűszerkeverék mindent tartalmaz, amely egy tökéletes forralt bor elkészítéséhez kell: szegfűszeg, fahéj, citrom és édesítő az alapja, de belekevertünk némi kardamom magot, szegfűborsot.

Ha kreatív ajándékainkat egy kreatív címkével is megfejeljük, biztosan meghitt lesz az ajándékozás pillanata.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.