Menü

Praktikák amikkel sikeresebbé teheted a randikat

Úgy tűnt, végre megtaláltad a tökéletes párt, az első randi azonban nem éppen a terveidnek megfelelően alakult, ezért kérdésessé vált, lesz-e bármi is kettőtök között? Néhány egyszerű praktika segítségével elkerülheted, hogy az első találkozás rosszul sikerüljön, és ez elriassza tőled kiszemeltedet.

1. Válassz megfelelő randihelyszínt

Érdemes rögtön a tervezésnél kiküszöbölni a lehetséges problémákat és olyan helyszínt választani a találkozóhoz, amely biztosan kényelmes és ideális lesz kettőtök számára: egy csendes kávézó vagy bár, ahol nincs nagy zaj és tömeg, így képesek vagytok odafigyelni egymás szavára, és meghitten érezhetitek magatokat, talán a legjobb választás az első alkalomra. Az elegáns éttermeket és a mozit is érdemes kerülni, inkább olyan helyre menjetek, ahol kellőképp fel tudtok olvadni; a kellemes környezet sokat segít, még az introvertáltabb személyeknek is, hogy otthonosan érezzék magukat, így sokkal jobb élmény marad a randevú.

2. Kerüld a semmitmondó beszélgetéseket

A nehézkes, problémás kommunikáció, amikor meg sem tudtok mukkanni, annyira feszélyezettnek érzitek magatokat, vagy éppen unalmas semmiségekről beszélgettek egész idő alatt, nagyon könnyen tönkreteheti a randit. Az ideális ismerkedésnél mindketten könnyedén kezelitek a helyzetet, szívesen beszéltek a legváltozatosabb témákról – beleértve saját életeteket –, és isszátok egymás szavait: természetesen nem mindig könnyű ezt elérni, kellő gyakorlással azonban megtanulhatod, hogyan bontakozz ki a hasonló társas szituációkban. Természetesen fontos a spontaneitás is, azonban nem szégyen előre kitalálni a felvetendő témákat, elgyakorolni a beszélgetést, és lelkileg felkészíteni magadat – így sokkal biztosabban ülhetsz le kiszemelteddel az asztalhoz.

3. Tanulj a múlt hibáiból

Túl sok borzalmas randin vagy már túl? Ne bánkódj, inkább vond le a tanulságokat a múltban elkövetett hibákból, és ezek segítségével kerüld el, hogy megismétlődjenek: gondold át, mik azok a dolgok, melyeket mindenképp érdemes elkerülnöd, min kell javítanod saját magadnak, és mit vársz el a partneredtől.

4. Alakíts ki pozitív első benyomást

Az első benyomás rengeteget számít, nem csoda, hogy az online randioldalakon és appokon a legtöbben óriási energiákat fordítanak a minden tekintetben ideálisnak tűnő profil megszerkesztésére, ugyanakkor az első találkozáskor mégis sokan elhasalnak e tekintetben. Nagyon fontos, hogy egy pozitív – de ugyanakkor a valóságnak megfelelő, nem hamis – képet prezentálj magadról a randipartnered számára, melyhez az önismeret a kulcs: kérd meg közeli ismerőseidet, írják le, hogyan látnak téged, milyen benyomást keltesz bennük, mely dolgokon lenne érdemes változtatnod, és ennek alapján dolgozz az imázsodon.

5. Ügyelj a testbeszédedre

Társas helyzetekben legalább annyi mindent elárulnak rólad a nonverbális jelzéseid, mint az, amit a szavaiddal mondasz: ha feszültnek tűnsz, folyton fel-alá rugózol a széken, az ujjaiddal játszol, esetleg úgy tűnik kívülről, mintha nagyon unnád a szituációt, kifejezetten elriasztja a másik felet. Érdemes tudatosan odafigyelni a testbeszédedre, és elkerülni a kellemetlen mozdulatokat, gesztusokat – ne feszülj rá a dologra, és ne akard görcsösen irányítani minden rezzenésedet (ez csak még riasztóbban hat), de ügyelj rá, milyen jeleket küldesz, akár tudatlanul is, partnered irányába.

6. Mutass érdeklődést

A legegyszerűbb módszer, hogy elnyerd társad szimpátiáját, az, ha odafigyelsz arra, amit mond, és érdeklődéssel hallgatod a szavait, különösen, amikor saját magáról vagy az őt érdeklő dolgokról beszél. Mindenki szereti, ha mások kíváncsiak rá, ezért könnyebben megnyílnak, és gyorsabban kialakulhat az összhang – mindez természetesen kölcsönös, a legjobb az a szituáció, ahol mindkét fél ugyanúgy és ugyanakkora érdeklődést mutat partnere iránt.

7. Tökéletes egyezés nem létezik, ezért ne is keresd

Sokan arról ábrándoznak, hogy megtalálják azt a társat, aki ugyanolyan ízléssel rendelkezik, ugyanazokat a hobbikat kedveli, és ugyanazt az életfelfogást vallja, mint ők maguk, és csalódnak, amikor a beszélgetések során kiderül, bizonyos dolgokban igencsak eltérő a másik fél véleménye.

Nem létezik tökéletes egyezés, ezért nem szabad azonnal feladnod a dolgot, amikor kiderül, hogy társad inkább kutyás, te pedig macskás vagy, ő reálos, te inkább humánus beállítottságú vagy, satöbbi – gyakran éppen azáltal kerülhettek közelebb egymáshoz, hogy megpróbáljátok áthidalni a különbségeket, és rájöttök, miként egészíthetik ki remekül egymást.

Cipősdoboz akció, MikulásGyár idén is!

„Cipősdoboz akció idén is! Te is segíthetsz!” – emlékeznek még a tavalyi cikkemre erről? Ha igen, annak nagyon örülök, ebben az esetben ideje ismét emlékeztetni magunkat erre a nagyszerű jótékonysági kezdeményezésre, ha nem, akkor pedig kérem olvassák el a mai témánkról készült írást és lehetőségeik szerint segítsenek a rászorulókon!

A karácsony illatai

A karácsony hangulatához elengedhetetlenek a hagyományos karácsonyi ételek, az apró díszek és kiegészítők és bizonyos illatok is, amelyek igazán meghitté teszik a családi ünnepet.
Aki kedveli az illóolajokat, olvassa el mai cikkünket!

Nem olvasnak a kamaszok

Vajon miért nehéz a 12-16 éves korosztályt olvasásra bírni? Hogyan tehetjük vonzóvá az irodalmat és a könyveket az internettel, mobiltelefonnal, közösségi oldalakkal, „kütyüzéssel” szemben? Hogyan válasszunk könyvet a gyermekünknek?

Egy jó weboldal titka

Általánosságban elmondható, hogy akkor szokott magas látogatói szám mellett nagy bounce rate előfordulni, ha valami nem működik jól. Ebben az esetben érdemes a weboldalnál kezdeni a probléma felderítését.

Milyen előnyökkel jár, ha az apa megy gyedre?

Azon túl, hogy az apák egyre inkább igyekeznek kivenni részüket a gyermeknevelésből, érdemes anyagilag is megfontolni, hogy melyik szülő vegye igénybe a fenti támogatásokat. Hiszen aki többet keres, jóval nagyobb összegű juttatást kaphat. Azonban mielőtt amellett tennénk le a voksunkat, hogy az édesapa vegye igénybe az ellátásokat, alaposan járjunk utána, hogy megfelel-e az előírt jogosultsági feltételeknek.