Menü

Praktikák amikkel sikeresebbé teheted a randikat

Úgy tűnt, végre megtaláltad a tökéletes párt, az első randi azonban nem éppen a terveidnek megfelelően alakult, ezért kérdésessé vált, lesz-e bármi is kettőtök között? Néhány egyszerű praktika segítségével elkerülheted, hogy az első találkozás rosszul sikerüljön, és ez elriassza tőled kiszemeltedet.

1. Válassz megfelelő randihelyszínt

Érdemes rögtön a tervezésnél kiküszöbölni a lehetséges problémákat és olyan helyszínt választani a találkozóhoz, amely biztosan kényelmes és ideális lesz kettőtök számára: egy csendes kávézó vagy bár, ahol nincs nagy zaj és tömeg, így képesek vagytok odafigyelni egymás szavára, és meghitten érezhetitek magatokat, talán a legjobb választás az első alkalomra. Az elegáns éttermeket és a mozit is érdemes kerülni, inkább olyan helyre menjetek, ahol kellőképp fel tudtok olvadni; a kellemes környezet sokat segít, még az introvertáltabb személyeknek is, hogy otthonosan érezzék magukat, így sokkal jobb élmény marad a randevú.

2. Kerüld a semmitmondó beszélgetéseket

A nehézkes, problémás kommunikáció, amikor meg sem tudtok mukkanni, annyira feszélyezettnek érzitek magatokat, vagy éppen unalmas semmiségekről beszélgettek egész idő alatt, nagyon könnyen tönkreteheti a randit. Az ideális ismerkedésnél mindketten könnyedén kezelitek a helyzetet, szívesen beszéltek a legváltozatosabb témákról – beleértve saját életeteket –, és isszátok egymás szavait: természetesen nem mindig könnyű ezt elérni, kellő gyakorlással azonban megtanulhatod, hogyan bontakozz ki a hasonló társas szituációkban. Természetesen fontos a spontaneitás is, azonban nem szégyen előre kitalálni a felvetendő témákat, elgyakorolni a beszélgetést, és lelkileg felkészíteni magadat – így sokkal biztosabban ülhetsz le kiszemelteddel az asztalhoz.

3. Tanulj a múlt hibáiból

Túl sok borzalmas randin vagy már túl? Ne bánkódj, inkább vond le a tanulságokat a múltban elkövetett hibákból, és ezek segítségével kerüld el, hogy megismétlődjenek: gondold át, mik azok a dolgok, melyeket mindenképp érdemes elkerülnöd, min kell javítanod saját magadnak, és mit vársz el a partneredtől.

4. Alakíts ki pozitív első benyomást

Az első benyomás rengeteget számít, nem csoda, hogy az online randioldalakon és appokon a legtöbben óriási energiákat fordítanak a minden tekintetben ideálisnak tűnő profil megszerkesztésére, ugyanakkor az első találkozáskor mégis sokan elhasalnak e tekintetben. Nagyon fontos, hogy egy pozitív – de ugyanakkor a valóságnak megfelelő, nem hamis – képet prezentálj magadról a randipartnered számára, melyhez az önismeret a kulcs: kérd meg közeli ismerőseidet, írják le, hogyan látnak téged, milyen benyomást keltesz bennük, mely dolgokon lenne érdemes változtatnod, és ennek alapján dolgozz az imázsodon.

5. Ügyelj a testbeszédedre

Társas helyzetekben legalább annyi mindent elárulnak rólad a nonverbális jelzéseid, mint az, amit a szavaiddal mondasz: ha feszültnek tűnsz, folyton fel-alá rugózol a széken, az ujjaiddal játszol, esetleg úgy tűnik kívülről, mintha nagyon unnád a szituációt, kifejezetten elriasztja a másik felet. Érdemes tudatosan odafigyelni a testbeszédedre, és elkerülni a kellemetlen mozdulatokat, gesztusokat – ne feszülj rá a dologra, és ne akard görcsösen irányítani minden rezzenésedet (ez csak még riasztóbban hat), de ügyelj rá, milyen jeleket küldesz, akár tudatlanul is, partnered irányába.

6. Mutass érdeklődést

A legegyszerűbb módszer, hogy elnyerd társad szimpátiáját, az, ha odafigyelsz arra, amit mond, és érdeklődéssel hallgatod a szavait, különösen, amikor saját magáról vagy az őt érdeklő dolgokról beszél. Mindenki szereti, ha mások kíváncsiak rá, ezért könnyebben megnyílnak, és gyorsabban kialakulhat az összhang – mindez természetesen kölcsönös, a legjobb az a szituáció, ahol mindkét fél ugyanúgy és ugyanakkora érdeklődést mutat partnere iránt.

7. Tökéletes egyezés nem létezik, ezért ne is keresd

Sokan arról ábrándoznak, hogy megtalálják azt a társat, aki ugyanolyan ízléssel rendelkezik, ugyanazokat a hobbikat kedveli, és ugyanazt az életfelfogást vallja, mint ők maguk, és csalódnak, amikor a beszélgetések során kiderül, bizonyos dolgokban igencsak eltérő a másik fél véleménye.

Nem létezik tökéletes egyezés, ezért nem szabad azonnal feladnod a dolgot, amikor kiderül, hogy társad inkább kutyás, te pedig macskás vagy, ő reálos, te inkább humánus beállítottságú vagy, satöbbi – gyakran éppen azáltal kerülhettek közelebb egymáshoz, hogy megpróbáljátok áthidalni a különbségeket, és rájöttök, miként egészíthetik ki remekül egymást.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.