Menü

A szájüregi egészség fenntartása fogszabályozás segítségével

  • Dátum: 2024.07.02., 07:15
  • hajraegeszseg.hu
  • Képek forrása: Freepik

A fogszabályozás nemcsak esztétikai szempontból hoz jelentős változást a páciensek életében, hanem fontos szerepet játszik a szájüregi egészség fenntartásában is. Cikkünkben bemutatjuk, mi mindenben segíthet, ha a szabálytalan fogsort korrigálják.

#1 Javítja a fog és az íny egészségét

A szabálytalanul álló fogak nehezebben tisztíthatók, ami növeli a fogszuvasodás és az ínybetegségek kockázatát. A fogszabályozás révén létrejövő egyenletes fogsor könnyebben tisztítható, így csökken a fogkő és az ínygyulladás kialakulásának esélye.

#2 Korrigálja a harapási rendellenességeket

A rossz harapás vagy a fogak rendellenes állása fokozott kopást okozhat egyes fogakon, mivel ezek túlzott terhelésnek lehetnek kitéve, ami végül fogszuvasodáshoz és repedésekhez vezethet. Legyen szó torlódott fogakról, foghézagokról, túlharapásról, alulharapásról vagy keresztharapásról, a fogszabályozók képesek kezelni ezeket a problémákat is.

#3 Helyrehozza az állkapocs rendellenességeit

A fogak rendellenes állása és a harapási problémák gyakran állkapocs-ízületi rendellenességekhez vezethetnek, amelyek állkapocs-kattogást, fejfájást, illetve nehézségeket okozhatnak a száj nyitásában és zárásában. A fogszabályozók segítenek a fogak és az állkapocs kiigazításában, enyhítve a tüneteket és elősegítve a megfelelő funkcionális működést.

#4 Hozzájárul az egészséges emésztéshez és a hangképzéshez

A szabálytalan fogsor befolyásolhatja a hangképzést, ami hatással lehet a beszédhibák kialakulására: ezeken a problémákon szintén segíthet a fogszabályozás. Emellett a megfelelően illeszkedő fogak hatékonyabb rágást tesznek lehetővé, ami az emésztési folyamat első, meghatározó lépése. A jobb rágás hozzájárul a táplálék alaposabb feldolgozásához és az emésztés javításához.

#5 A szép, egyenletes fogsor növeli az önbizalmat

Természetesen az esztétikai szempontokat sem szabad elhanyagolni, hiszen egy rendezett fogsor fokozza az önbizalmat, a szép mosoly pedig pozitív hatással lehet a társas érintkezésekre és a szakmai lehetőségekre.

Teljeskörű fogászati ellátás profi szakemberekkel – Fehérvári Dental

Ha fogászati kezelésre, fogszabályozásra van szükséged, válaszd a Fehérvári Dental kiváló fogorvosait. 1997-­es megalakulásuk óta arra törekszenek, hogy pácienseik a lehető legmagasabb színvonalú és teljes körű ellátásban részesüljenek. Specialistáik a fogászat minden területét lefedik, így a bonyolult, több fogszakorvost igénylő kezelések is helyben megoldhatók.

Csapatuk profi és összehangolt működése a teljes ellátási folyamat során – a szakorvosi konzultációktól az adminisztratív teendőkig – mindenhol megmutatkozik, így biztonságban érezheted magad akkor is, ha tartasz a fogorvosi vizitektől. Az újbudai fogászat kialakításában és technikai felszereltségében is a magas színvonalat képviseli. Három szintes klinikájukon 3 modern kezelő és egy képalkotó diagnosztikai helyiség (panoráma röntgen, teleröntgen, CBCT, intraorális) is található.

Képek forrása: Freepik

Kiemelt első kép: https://www.freepik.com/free-photo/smiling-young-woman-with-braces-teeth_27255263.htm

Második kép: https://www.freepik.com/free-photo/dentist-holding-dental-plastic-model-with-braces_10227728.htm

Szponzorált tartalom

Az elektromos cigaretta mentális hatásai

Az elektromos cigaretta, Elf-Bar káros hatásairól már írtunk korábban weboldalunkon. Hiába ártalmas és bajt okoz, ennek ellenére mégis nagyon népszerű: több millió ember érintett, ezért nem lehet elégszer hangsúlyozni a veszélyeit.

Sportesemény-etikett. Mit illik, mit nem

Léteznek illemszabályok a sportban? Igen! A futás, kerékpár, úszás, mint sportok és sok ehhez kapcsolódó futó-kerékpáros és triatlonversenyek tömegeket vonzanak és mozgatnak meg, éppen ezért fel kell hívni a figyelmet arra, hogy itt is vannak bizonyos illemszabályok.

Ezért jó a délutáni szieszta

Azt eddig is tudtuk, hogy a délutáni alvás, szieszta: kifejezetten jót tehet az egészségnek, de ezt most már a tudomány is alátámasztja. szakemberek szerint elég hetente egy-két alkalommal szunyókálni délután, hogy csökkentsük a szívroham és a stroke rizikóját.

Segítségnyújtás nyáron

Bármikor találkozhatunk olyan helyzetekkel, ahol otthon is ellátható sérüléseket, esetleg betegségeket kell kezelnünk, most azonban néhány specifikusan nyáron előforduló esetről olvashatsz!

Nyár: Az allergia időszaka

A nyár alapvetően a napsütés, a meleg, a nyaralás és az aktív szabadidős tevékenységek időszaka. Azonban ezek a hónapok sokak számára az allergiás reakciók okozta kellemetlenségek időszakát jelentik. A nyári allergia a pollenek, a gombaspórák és az egyéb légúti irritáló anyagokra adott reakció. Ezek főleg a meleg időben és a virágzás idején terjednek. A tünetek jelentős diszkomfortot okozhatnak az érintettek számára. Az alábbi cikkben a nyári allergia okairól, tüneteiről és kezelési lehetőségeiről olvashatunk bővebben.