Menü

Olcsóbb étkezés a felsőbb kategóriás éttermekben

  • Dátum: 2013.02.27., 21:57

Idén március 18-24 között tartják hazánkban a IV. Országos Étterem Hét elnevezésű programot. Az akció ideje alatt Budapesten és vidéken több mint száz közép- és felső kategóriás étteremben lehet minőségi, háromfogásos ebéd- és vacsoramenüt fogyasztani, egységes, 3300 forintos áron. Az éttermek hetében résztvevő vendéglátóegységekbe kizárólag az akció internetes honlapján lehet jelentkezni.

Kiss Zoltán, a gasztronómiai programot szervező DiningCity.com munkatársa a programot bemutató sajtótájékoztatón szerdán elmondta, egyelőre mintegy 80 étterem közül lehet választani a www.etteremhet.hu internetes oldalon, de a következő hétre várhatóan száz fölé emelkedik a részt vevő vendéglátóegységek száma.

A legutóbbi, 2012 őszén rendezett Étterem Hét keretében 99 étterem mintegy tizenegy ezer online asztalfoglalót látott vendégül.

A március végi Étterem Hétre kizárólag a www.etteremhet.hu internetes oldalon lehet asztalt foglalni, valós idejű helyfoglalási rendszer segítségével. Minden étterem egyénileg határozza meg, hány vendéget fogad a program keretében.

"A cél ugyanis nem az, hogy tömegrendezvényt hozzunk létre. Azt szeretnénk elérni, hogy az étterem hét keretében érkező vendégek is ugyanolyan bánásmódban részesülhessenek, mint az a la carte vendégek" - hangsúlyozta Kiss Zoltán

A kínálat széleskörű: a magyaros ízek világától kezdve a francia konyha rafinériájáig terjed, de a kínálatból idén sem maradhatnak ki az olasz és a japán konyha különlegességei, illetve a mexikói konyha fortélyai sem.

A DiningCity.com által szervezett program ötlete New Yorkból indult, a holland Étterem Hét népszerűsége után pedig Belgiumban, Luxemburgban, Ausztriában, Olaszországban, Kínában, Szingapúrban és Magyarországon is bevezették a programot.

Forrás: MTI
Fotó: sxc.hu

Amit megeszünk, őt megölheti – Miért nem etethetjük a kutyát akármivel?

A kutyák az ember legjobb barátai, és sok gazdi hajlamos „családtagként” kezelni kedvencét – ez természetes. Azonban amikor az étkezésről van szó, fontos megérteni, hogy a kutyák emésztőrendszere és táplálkozási igényei nagyon különböznek az emberekétől. A „csak egy falat nem árt” hozzáállás komoly egészségügyi kockázatokhoz vezethet. Miért nem szabad etetni a kutyákat bármivel?

A munkahelyi viszályoktól a jobb csapatmunkáig – a konfliktuskezelés művészete

A munkahelyi konfliktusok a legtöbb munkahelyen előfordulnak, hiszen emberek dolgoznak együtt, különböző személyiséggel, célokkal és kommunikációs stílussal. A konfliktus önmagában nem feltétlenül negatív – ha jól kezeljük.

Staycation – a kanapéról a nyugalomba

Mai témánk a nyaralás, de nem úgy, ahogy elsőre gondolnánk, mert mi van akkor, ha a nyaralás nem egy tengerparti szállodában vagy egy hegyi faházban történik… hanem otthon?

Miért félünk orvosi segítséget kérni?

Ha az egészségünkről van szó, a legtöbben arra vágyunk, hogy minél tovább megőrizzük. A jó hír az, hogy az orvostudomány jelenlegi állása szerint ez nem lehetetlen feladat. Ráadásul az életmódunk és a döntéseink meghatározó szerepet játszanak abban, hogy egészségesek maradunk-e életünk során. Az alábbi cikk arról szól, hogy hogyan őrizhetjük meg testi-lelki jóllétünket, valamint, hogy miért olyan nehéz mégis belépni a rendelő ajtaján szükség esetén.

Fenntarthatóság, kapcsolat és küldetés. Mire szolgál egy közösségi kávéház?

A kihasználatlan publikus épületek és a szabad szobák újraértelmezése egyre népszerűbb irány a rendezvényszervezésben. Az egyik lehetséges forma a közösségi kávéház, amely egyfajta kapcsolódási pontként is működhet. Ez a módszer a költséghatékonyság, a technikai háttér kihasználása és a társadalmi hasznosság szempontjából is előnyös. Ráadásul a legtöbb esetben a kávéházhoz többféle program is kapcsolódik, mint például a zenei estek és a közös vacsorák.