Menü

Fogyasztóvédelmi tipp: Mire figyeljünk a húsvéti vásárláskor?

  • Dátum: 2013.03.17., 19:57

Hol vegyük meg a húsvéti tojást és sonkát? Mit vásárolhatunk gyermekünknek a piacon? Olvasd el fogyasztóvédelmi tanácsainkat, hogy kisebb-nagyobb bosszúságok ne rontsák el a szép tavaszi ünnepet!

- Gyakori tapasztalat, hogy az általunk valódi csokoládéfiguráknak hitt termékek kakaós masszából készülnek, ezt azonban a gyártó nem tünteti fel a csomagoláson. Mindig olvassuk el figyelmesen az édesség összetételét. Ha gyanús, vagy ha valami fontos információ nincs feltüntetve, inkább ne vegyük meg a finomságot.

- Igaz az a sonka és a torma beszerzése esetén is… Vigyázzunk, csak akkor vásároljuk meg, ha megtaláljuk az árun a származási és a csomagolási helyet, az összetételt és az árat. Fel kell tüntetni, hogy füstölt vagy pácolt terméket kínálnak-e az eladók, továbbá, gyors- vagy hagyományos érlelésű-e a sonka, igényel-e főzést avagy sem.

- Győződjünk meg arról is, hogy a kereskedők a romlandó termékeket megfelelően tárolják-e.

- Az elmúlt évek tapasztalatai alapján gyakran háztáji néven kínálják a nagyüzemi tojást.

- Vásárláskor mindig ellenőrizzük továbbá a fogyasztói ár és egységár feltüntetésének szabályosságát.

- Jó, ha tudjuk, ha 3 év alatti gyermekek számára szeretnénk vásárolni, célszerű a baba-mama áruházakat felkeresni, ahol kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a tájékozatlan vásárlót eligazítsák, megfelelő információval ellássák, segítsenek a játék kiválasztásában. Az alkalmi piaci és utcai árusoktól való vásárlást az alacsony árak ellenére sem tanácsolják a fogyasztóvédelmi szakemberek. A gyanúsan olcsó játék valószínűleg gyenge minőségű, hamar elromlik és használhatatlanná válik. Ráadásul nagy valószínűséggel vissza sem tudjuk cserélni.

- Egyre népszerűbb, hogy a szülők interneten vagy csomagküldő szolgálaton keresztül szerzik be az ajándékokat. Bár ez rendkívül kényelmes, hátránya, hogy megfosztjuk magunkat a játék működés közbeni megtekintésétől, kipróbálásától és a szükséges tanácsoktól.

Forrás: eharmonia.hu
Fotó: sxc.hu

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.