Menü

Egy kis tudatosság

  • Dátum: 2013.03.20., 11:08

Mielőtt mindig rákapnánk az újdonságra, érdemes körbenézni a szekrényünkben, hátha van valami hasonlónk, vagy amit egy kis átalakítással ugyanolyan trendivé varázsolhatunk, ne szórjuk a pénzünket egyből.

Tavaly nyáron addig harcoltam, fogytam, edzettem, míg ki nem érdemeltem egy igen drága, márkás bikinit az az évi kollekcióból. Madarat lehetett volna fogatni velem, de most itt az idei szezon, idei kollekció is.

Színben, fazonban nincs nagy változás, a minták többsége is ugyan az, mégis kicsit más. Ez elgondolkodtatott. Vannak, akik megengedhetik maguknak, hogy minden nyáron, minden szezonban a legújabb kollekcióban, legdrágább ruhadarabokban villongjanak, és vannak olyanok is, akik keményen megdolgoznak érte, spórolnak rá, hogy egyszer egy évben megengedhessék maguknak a drágább, trendibb fürdőruhát.
De a hordási idő nem ugyanannyi.

Míg a tehetősebbek eleve nem csak egy darabbal rendelkeznek a kollekcióból, mert nyilván egy héten kétszer nem megyünk ugyanabban a bikiniben a strandra, addig az átlagemberek boldogan viselik a megszerzett ruhadarabot minden egyes kánikula alkalmával. De mi lesz, ha megjelenik a következő évi kínálat? Az első kategóriába tartozók már rohannak is a boltokba, foglalják le interneten, netán házhoz is rendelik csomagküldő szolgálattal, a többiek meg elgondolkoznak. Érdemes-e ismét annyi pénzt kiadni érte, mikor alig változott rajta valami. A fazon, a szín, a minta, de van olyan darab, ami egy az egyben ugyanaz, mint a tavalyi.

Mindenki döntse el, mit érdemes választani. Én maradok a tavaly megszerzett gyönyörű darabnál, igyekszem annyit edzeni és mozogni, hogy idén még jobban mutasson rajtam, még inkább kiérdemeljem. Persze a divat és a fogyasztási szokások arra ösztönöznének, hogy nézzek idénre egy másikat, de a pénztárca és a racionalitás nagy úr.

Fotó:
sxc.hu

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.