Menü

Nagytakarítás elhalasztva

  • Dátum: 2013.03.28., 09:55

A tél nagyon szeret idén hazánkban tartózkodni, el sem akarja hagyni. Miközben már túl vagyunk a meteorológiai tavasz kezdetén, s itt a húsvét, az ablakon kinézve még havas utat, kertet látunk. Közben anyáink által belénk kódolódott, hogy ilyenkor tavaszi nagytakarítást kellene tartani.

Az ablakpucolás, függöny mosás most tolódhat legalább egy hetet. A bútorokat azonban húzzuk el a faltól, hogy a télen odagyűlt port eltávolíthassuk. Ugyanígy szedjük fel a szőnyegeket, amelyeket télen csak porszívóztunk. Most a hátoldalukat is portalanítsuk. A polcokon gyűjtögetett apróbb dísztárgyakat mossuk le. Próbáljunk selejtezni is, a szekrényekben nézzük meg, mi az, amit már két éve nem használtunk, s gyűjtsük össze egy zsákba. A gyerekek játékaiból most ismét rakjunk el néhányat, ha pár hónap múlva elővesszük, jobban örülnek neki.

A konyhában tisztítsuk le a bútorokat, a mosogatóba lefekvés előtt öntsünk szódabikarbónát, majd reggel engedjünk rá forró vizet. A fürdőben ugyanígy lefekvés előtt adjunk ecetet, vagy szódabikarbónát a kád és a mosdó lefolyóba. Reggelre feloldja a szennyeződést.
A tavaszi nagytakarítást osszuk be, ha minden nap egy-egy helyiséget teszünk rendbe, nem fogunk nagyon elfáradni.

Fotó:
sxc.hu

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.