Menü

Ezt próbáld ki! – strandröplabda

  • Dátum: 2013.06.09., 13:09

A teremröpi strandos változatának előnye, hogy elég hozzá egy labda, négy ember és szinte bármelyik magyarországi fürdőhelyen játszhatjuk. Szórakoztató és meg is mozgat.

Ma már kevés olyan strand akad, ahol ne lenne legalább egy homokos borítású röplabda pálya a sportos kínálatban. Ez nem véletlen, hiszen a strandröpi rendkívül népszerű, akár az amatőr, szabadidős, akár a szervezett, profi formáját nézzük. Némi alapvető ügyesség, rutin kell hozzá, hogy a játék élvezhető váljon, de kis labdaérzékkel ez a készség néhány alkalom gyakorlással könnyedén elsajátítható.

Természetesen a strandröplabda is az Egyesül Államokból származik. Először Kaliforniában és a Hawaii-on játszották. A szabályok nem túl bonyolultak, egy csapat legfeljebb háromszor érhet labdához, mielőtt átjuttatná azt a háló fölött. Egy játékos egymás után kétszer nem üthet labdába. A cél ugyanaz, mint a teremben, az ellenfél térfelére kell juttatni a játékszert. Úgy lehet pontot szerezni, ha lepattan a labda, vagy elhagyja a játékteret.  A strandröplabda 1996 óta olimpiai sportág.

A profiknál a pálya mérete nyolcszor 16 méter, a kedvtelésből strandröpizők pedig általában ott húzzák meg a vonalat, ahol nekik kényelmes. A sportág komoly fizikai megterhelés, átmozgatja az egész testet. Szerváknál, ütéseknél dolgozik a kar és a váll, a homokban való futás pedig megedzi a láb és a törzs izmait is. Arra azonban figyelni kell, hogy lehetőleg ne a legintenzívebb napsütésben menjünk játszani. A többi napszakban is mindenképpen érdemes valamilyen fejfedőt és leégés elleni szert használni.

Fotó:
sxc.hu

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

Ezer színű Margit-sziget

Itt a jó idő, ideje kimozdulni a természetbe! Kiváló és könnyen megközelíthető kiránduló célpont a Margit-sziget, ami rengeteg látnivalóval és programmal várja az odalátogatókat. Itt biztosan mindenki talál magának olyan elfoglaltságot, amit szívesen csinál egy napos délután!

Masszázsra indulsz? – így készülj rá

A masszázs egy testet és lelket melengető, pihentető vagy épp frissítő terápia, amire érdemes kicsit felkészültebben érkezni.

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.