Menü

Ezt próbáld ki – tollaslabda

  • Dátum: 2013.07.20., 21:44

Kevesen vannak, akik gyerekkorukban, vagy később legalább egyszer ne próbálták volna ki ezt a sportágat, viszont még kevesebben vannak azok, akik versenyszerűen űzik. Pedig a verseny tollaslabda sokkal izgalmasabb és egészségügyileg is hatékonyabb, mint hobbiformája.

A tollaslabda nagy előnye és népszerűségének titka, hogy bárki űzheti, valamint minimális és viszonylag olcsó felszerelést igényel. Strandok, kirándulások, szabadtéri rendezvények kedvelt időtöltése, amely megmozgat és szórakoztat.

A verseny tollaslabda természetesen egészen más lapra tartozik. Remek állóképességet lehet elérni a segítségével, emellett fejleszthető a koncentráció és a reakciógyorsaság is. Lehet egyénileg és párosban játszani (a küzdő feleket háló választja el, a pálya méretei meghatározottak), és aki eredményt akar elérni, annak bizony sokat kell edzenie, gyakorolnia. A játék nagyon izgalmas és látványos tud lenni, nem véletlenül vették fel az olimpiai programba.

Érdekesség, hogy a tollaslabda hagyományai több ezer évre vezethetők vissza. Persze akkoriban még nem pontosan ezt a játékot játszották, de a különböző változatok egymástól függetlenül Európában, Amerikában és Ázsiában is jelen voltak. A mai forma elődjét angolok „hozták magukkal” Indiából a 19. században. Először Badminton városában rendeztek versenyt, innen a sportág angol elnevezése.

A tollas népszerűsége fokozatosan emelkedett, de például Magyarországon a versenysport csak bőven a második világháború után kezdett meghonosodni.  A sportág hivatalos olimpiai műsoron először az 1992-es barcelonai ötkarikás játékokon volt.

A sportág legjobbjainak manapság a dél-koreaiak, az indiaiak, az angolok és a dánok számítanak.

Fotó:
sxc.hu

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

Ezer színű Margit-sziget

Itt a jó idő, ideje kimozdulni a természetbe! Kiváló és könnyen megközelíthető kiránduló célpont a Margit-sziget, ami rengeteg látnivalóval és programmal várja az odalátogatókat. Itt biztosan mindenki talál magának olyan elfoglaltságot, amit szívesen csinál egy napos délután!

Masszázsra indulsz? – így készülj rá

A masszázs egy testet és lelket melengető, pihentető vagy épp frissítő terápia, amire érdemes kicsit felkészültebben érkezni.

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.