Menü

Bangó Margit és Palya Bea a XV. Betyárnapokon Zircen

  • Dátum: 2013.08.07., 10:46

Bangó Margit és Palya Bea is fellép a XV. Betyárnapokon szombaton és vasárnap Zircen, ahol különböző ügyességi, gasztronómiai programokkal felidézik a betyár hagyományokat.

Szombaton a ráhangolódás jegyében tréfás betyárjátékokkal, a bakonyi és vendég betyárok bemutatkozásával veszi kezdetét a fesztivál: nemcsak a betyárok, de a "csárdabeli szépasszonyok" is vetélkednek, ki a rátermettebb e címre, majd közös szalonnázás és pálinkázás következik a betyárbatyukból.

Az ünnepélyes megnyitó után néptánccsoportok adnak műsort, este Bangó Margit Kossuth-díjas énekművész lép fel. Kihirdetik, ki az idei év legnagyobb bakonyi betyárja, valamint bakonyi betyár és csárdabeli szépasszony címeket osztanak ki. A nap Betyárjó Mulatsággal zárul a Fúzió Zenekar közreműködésével.

Vasárnap a gyerekeket kézműves foglalkozások, bábszínház, bohócok várják reggeltől, délutántól a gyerekprogramok népi sport és ügyességi játékokkal egészülnek ki, és látványos lovas felvonulást tartanak a 82-es főútvonalon muzsikaszóval.

Lesz gólyalábas parasztkomédia, lovas bemutató, mesemondás és táncház is, este a Zirci Városi Vegyeskórus népdalokat, betyárdalokat, bordalokat énekel. A térségi hagyományőrzők műsora után Palya Bea énekesnő lép színpadra, akit a HuNkuNDaNCe Népünk ritmusára című folk-showja követ.

Fellép Szabó Ádám, a Csillag születik magyar tehetségkutató tangóharmonikás döntőse, majd Csizmadia Géza bakonyi főbetyár magyar nótákat, operetteket énekel, éjfélkor Betyárjáró Mulatság kezdődik, ezúttal a Régió zenekar közreműködésével.

A betyárnapok alatt a Mesterségek Utcája címmel népi kismesterségek bemutatója és kirakodóvásár, a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület tagjainak bemutatói, Bakonyi Ízek Utcája várja a látogatókat, akik megismerkedhetnek a Kurfli Közhasznú Kulturális Egyesület és a bakonyi Mentőegylet munkájával is.

Forrás:
MTI

Fotó:
vasarhely.ro

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.