Menü

A szavazás nyertese a brit főváros - London lett Európa legjobb városa

  • Dátum: 2013.09.03., 20:24

Aki járt már a brit fővárosban tudja, hogy ott élni, turistáskodni vagy egy üzletet beindítani is egyaránt kedvező helyszínnek bizonyul - derült ki egy nemzetközi felmérésből, amelynek eredményei hivatalosan ezen a héten kerültek napvilágra.

Az felmérést készítő IPSOS Morsi közvélemény-kutató intézet közel 19 ezer embert véleményét kérte ki 24 országban arról, hogy a világviszonylatban is kiemelkedő jelentőséggel bíró 48 városból melyiket tartja a legjobbnak három kategóriában: hol a legjobbak a megélhetés lehetőségei, melyiket érdemes turistaként meglátogatni, illetve melyik a legkedvezőbb hely egy üzleti vállalkozás beindítása szempontjából. A kutatás eredményeit ezen a héten mutatják be, de a Telegraph angol hírportálja már közölte a toplistát, persze nem véletlenül.

Tán nem is nagy meglepetésre a népek nagy olvasztótégelyének tartott London minden kategóriában az első öt között szerepelt, hiszen Albion központjában a legtöbb nemzet képviselői nem kis számban alkotnak kolóniát. Az ő ottani boldogulásuk is nagyban befolyásolta a felmérés eredményét, így az eredmény is reálisnak tűnik. Londonon kívül kategóriánként az első ötbe csak New York volt képes bekerülni, amely az összesített világranglistát is vezeti. Összesítésben a brit főváros a második lett Párizzsal együtt, őket Abu-Dzabi és Sydney követi a felsorolásban.

A kategóriák közül a legjobb üzleti feltételeket New Yorkban kínálja, itt lehet a legtutibb bizniszeket nyélbe ütni, a legjobb körülményeket, életfeltételeket Zürich kínálja, vagyis itt a legjobb élni, míg a turistáskodni, barangolni szeretőknek pedig Párizst ajánlják, leginkább a francia fővárost érdemes meglátogatni.

Azonban az európai válaszadók egyértelműen Londont tartják Európa legjobb városának, megelőzvén a svájci Zürichet, a már említett Párizst és Berlint. A brit főváros a legalkalmasabb az üzletre Európában, míg meglátogatni s pár napot eltölteni leginkább Párizsban és Rómában érdemes.

Fotó:
pixabay.com

Ultrabalaton negyedszer, avagy mi fán terem a csapatszellem!

A Tolna Vármegyében immáron öt éve aktívan működő FuTamási futócsoportunkból idén is nekivágott 10 fő, hogy körbefussa a Balatont, Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenyén, a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon!

Korai zenei nevelés fontossága

Születésünktől kezdve megvan az a képességünk, hogy észleljük a dolgok zeneiségét. Sőt, ez a képességünk segít minél hamarabb megérteni a világ történéseit. Talán nem is olyan véletlen, hogy összehangolódásnak nevezzük az újszülöttekkel való kezdeti összecsiszolódást. Számukra még ez az elsődleges információforrás, és ennek további támogatása a fejlődési területek mindegyikére pozitív hatással lesz.

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!