Menü

Gyógyvizeink - Kivételesen egyedi összetétel

  • Dátum: 2013.09.18., 08:51

Bükfürdőn egyedülállóan kedvező hatású gyógyvíz várja a betegeket, gyógyulni, pihenni vágyókat

Bükfürdő hazánkban és Európában is egyedi összetételű gyógyvizéről híres. Négy kútból tör a felszínre a fantasztikus hatású víz, amely magas ásványi anyag tartalma miatt nemcsak gyógyászati, hanem preventív célokra is alkalmas, sőt általános közérzet javító hatású.

A büki vízről tudni érdemes, nemcsak fürdőként, terápiás formában hatékony, hanem belsőleg, kúraszerűen is alkalmazható. Főként a gyomorhurutban, gyomorfekélytől, emésztési zavaroktól szenvedőknek ajánlott az ivókúra. A gyógyvizet mindig lassan, kortyonként kell elfogyasztani, az étkezés előtt. Nagyjából egy decit kell meginni, s arra is ügyelni kell, hogy a folyadék mindig szobahőmérsékletű legyen, ekkor tudja ugyanis leginkább kifejteni hatását.

Ülőfürdőként alkalmazva a legtöbb mozgásszervi betegségre kiváló gyógyír lehet, kifejezetten ajánlott például a meszesedés, porckopás, csontritkulás, lumbágó, Bechtewer-kór, krónikus ízületi gyulladás, köszvény, reuma ellen. Természetesen alkalmazhatják műtéti rehabilitáció céljából, vagy baleseti utókezelésként is. Remek eredményeket érhetnek el a krónikus nőgyógyászati, illetve urológiai gyulladásban szenvedők. Természetesen gyomorhurut, fekély és emésztési zavarok esetén is javasolt.

A víz egyedi összetételű: alkáli-hidrogénkarbonátos, magas kálcium, magnézium és flour tartalommal. A benne található nátrium-klorid gyulladás csökkentő hatású, míg a kálcium és a flour a csontok anyagcseréjében játszik főszerepet. A magnézium az izmok működését szabályozza, a szén-dioxid pedig a keringést javítja.

Fotó:
termalonline.hu

Ultrabalaton negyedszer, avagy mi fán terem a csapatszellem!

A Tolna Vármegyében immáron öt éve aktívan működő FuTamási futócsoportunkból idén is nekivágott 10 fő, hogy körbefussa a Balatont, Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenyén, a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon!

Korai zenei nevelés fontossága

Születésünktől kezdve megvan az a képességünk, hogy észleljük a dolgok zeneiségét. Sőt, ez a képességünk segít minél hamarabb megérteni a világ történéseit. Talán nem is olyan véletlen, hogy összehangolódásnak nevezzük az újszülöttekkel való kezdeti összecsiszolódást. Számukra még ez az elsődleges információforrás, és ennek további támogatása a fejlődési területek mindegyikére pozitív hatással lesz.

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!