Menü

Biztos börtönt érdemelnek?

Kalózkodással vádolják a világ legnagyobb környezetvédő egyesület, a Greenpeace aktivistáit, akik ezért akár 15 év börtönt is kaphatnak Oroszországban.

Az északi-sarkvidéki olajfúrások ellen tüntetni indultak szeptember 18-án, a Greenapeace aktivistái. Az Artic Sunrise nevű hajón 30 környezetvédő utazott és az orosz Gazprom olajkitermelő vállalat fúrótornyához készültek.

Az orosz hatóságok a tüntetőket látva válaszul megszállták a hajót és mind a harminc embert letartóztatták. A hatóságok fellépése számos független jogi szakértő szerint is indokolatlan, aránytalan és jogtalan volt. Az aktivistákat két hónapos előzetes letartóztatásba helyezték kalózkodás vádjával. Ez olyan súlyos vád, hogy akár 15 év börtönt is kaphatnak a környezetvédők. Az egyetlen vétség, amiben valóban bűnösök az aktivisták, hogy békésen demonstráltak a sarkvidék és a Föld éghajlatának védelmében.

A Greenpeace már több helyütt is kifejezte nem tetszését, azonban most világszerte tüntetésekkel szeretnék felhívni a figyelmet a jogtalan fogva tartásért. Október 5-én, több mint 40 ország nyolcvan helyszínén tartanak demonstrációkat az aktivisták szabadon bocsájtásáért. Hazánkban többek között a Magyar Természetvédők Szövetsége, az Amnesty International Magyarország, a WWF Magyarország, valamint a Védegylet is csatlakozott a mozgalomhoz.

Budapesten a Hősök terén tartják a tüntetést 15.30 órától, ahonnan az Orosz Nagykövetség elé vonulnak a tüntetők.

Aki nem tud ezen részt venni, de egyet ért a Greenpeace célkitűzéseivel és céljaival, az aláírásával segíthet az aktivistákon.

Az orosz hatóságok valóban túllőttek a célon. Az pedig mindenképpen elkeserítő, hogy az olajvállalatok érdekei előbbre valók mindannyiunk közös jövőjénél, hogy a világ vezető politikusai nemcsak nem hallgatnak a tudomány, a civil szervezetek és a józan ész figyelmeztetéseire, hanem igyekeznek el is nyomni azokat. Sajnos nem tartják szem előtt, hogy csupán egy Földünk van és már teljesen kiaknáztuk, kizsigereltük, végre meg kellene becsülni, különben belátható időn belül tömegkatasztrófa fenyeget a tengerszint vészes emelkedése miatt.

Fotó:
sxc.hu

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.