Menü

Szabadságot a harmincaknak!

Elismert magyar művészek is csatlakoztak a Greenpeace kampányához, amelyben a világ legnagyobb környezetvédő egyesülete a harminc letartóztatott aktivistájának szabadon bocsátását követeli. A sarkvidék megmentéséért tüntető környezetvédőket még szeptember végén vetették börtönbe: emiatt a Greenpeace magyarországi szervezete az Orosz Nagykövetségnek írt petíciót.

Für Anikó, Hajós András, Kulka János és Réz András is kiáll azok mellett a Greenpeace-aktivisták mellett, akiket jelenleg egy orosz börtönben tartanak fogva, miután békésen tiltakoztak az északi-sarkvidéki kőolaj-kitermelés ellen. A négy művész aláírta az Orosz Nagykövetségnek címzett levelet is, amelyben az aktivistáink szabadon engedését, valamint a sarkvidék védelmét követeljük.

Mint ismeretes, a Greenpeace aktivistái szeptember végén hajóztak el a Gazprom egyik sarkvidéki kőolajfúró tornyához, ahol békésen tüntettek, amikor az orosz rendőrség lefoglalta a hajójukat és a harminc aktivistát letartóztatta és börtönbe csukta. A Greenpeace minden követ megmozgatott a környezetvédők szabadon bocsátása érdekében, ám az orosz hatóságok megmakacsolták magukat és most már kalózkodással valamint tiltott kábítószer birtoklással vádolják a tüntetőket. A hamis vádak és a fogva tartás miatt számos jogvédő szervezet is tiltakozott, világszerte több tüntetést is szerveztek.

A sarkvidék megmentéséért indított mozgalom egyre inkább felkeltette az emberek érdeklődését hazánkban is.

- Számomra egyértelmű volt a kampányban való részvétel, hiszen a jelenleg börtönben ülő környezetvédő aktivistákat teljesen jogtalanul tartják fogva. Ők olyan emberek, akik bátran kiálltak a környezetrombolás ellen; most rajtunk a sor, hogy melléjük álljunk! Ez nem csak környezetvédelmi ügy, a békés véleménynyilvánítás szabadságához mindenkinek joga van – mondta Hajós András.

Az ismert tévés személyiség mellett Für Anikó, Kulka János és Réz András is aláírta az orosz Nagykövetségnek címzett levelet.

Fotó:
pixabay.com

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.